Vier tips voor een persoonlijke trouwkaart!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 5 februari 2024

In deze blog vertelt designer Marleen van Made for Moments je alles over hoe je van jullie trouwkaart iets super persoonlijks kan maken.

Want als er iets persoonlijk is in het leven, dan is het wel jullie bruiloft! De dag waarop je samen de liefde viert, terwijl jullie omringd worden door allemaal dierbaren. Naast dé jurk en trouwlocatie, vormen jullie trouwkaarten een belangrijk onderdeel in de voorbereidingen van jullie trouwdag. Maar je wilt van jullie trouwkaart natuurlijk iets super unieks en persoonlijks maken. Wij helpen je graag een handje en nemen je mee in dè vier tips.

hout
© Made for Moments

1. Verstuur een save the date

Naast dat het natuurlijk onwijs praktisch is om een save the date kaart rond te sturen, maak je het trouwkaarten-moment hiermee extra groot! Lang niet iedereen kiest ervoor een save the date te versturen, dus daarmee maak je al gelijk een originele en luxe indruk. We bieden veel neutrale save the date kaarten aan. Mocht je de stijl van je bruiloft dus nog niet helemaal weten, kan je ervoor kiezen een neutrale kaart rond te sturen. Dan past de opvolgende trouwkaart er altijd bij!

2. Kies voor uniek materiaal

Wanneer je je originaliteit niet in ontwerp, kleur of geur wilt zoeken: ga dan voor een trouwkaart op ander materiaal dan papier. Er zijn steeds meer mogelijkheden; denk aan houten varianten, een trouwkaart in pocketfold, van acryl of calco bijvoorbeeld. Qua design geldt voor deze varianten echt: less is more. De originaliteit zit ‘m hierbij in de materiaalsoort. Het is bij deze verschillende materialen gewoon mogelijk om de kaart zelf te ontwerpen in de editor.

stans
© Made for Moments

3. Maak een complete trouwkaarten set

Iets waar wij altijd heel blij van worden: een bruiloft waarbij de stijl of het thema volledig is doorgetrokken. Dat kan je creëren door al het drukwerk van de dag zelf in dezelfde stijl als jullie trouwkaart te bestellen. Denk hierbij aan menu- of naamkaartjes. Of bloemen op de trouwkaart terug te laten komen in je boeket of tafelaankleding. Geef met jullie trouwkaart echt een inkijkje voor het thema / de stijl van jullie dag.

calco
© Made for Moments

4. Kies of maak een eigen logo op de trouwkaart

Tegenwoordig doe je bijna niet meer mee als je geen monogram (een logo van jullie initialen) hebt voor jullie trouwdag. Maar wist je dat je dit super gemakkelijk zelf kan maken? Open een trouwkaart in de editor en kies een lettertype waarbij jullie eerste letters mooi uit komen. En hoe leuk is dat: je kan dit logo vervolgens op al het trouwdrukwerk terug laten komen.

folie
© Made for Moments

Extra tip: Maak van jullie uitnodiging een cadeautje in de brievenbus

Want zeg nou zelf: hoe leuk is zo'n mooi pakketje op de deurmat? Een mooie gekleurde envelop met bijpassende sluitzegel bijvoorbeeld. Je komt gelijk lekker binnen met het visitekaartje van jullie bruiloft.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,9 / 5 gebaseerd op 13 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN