Alles over Goudsmid Michelle Gerlofsma en kans maken op een Fiore mini colier

Monic Arts
Monic Arts 26 januari 2017

De ringen zijn een belangrijk onderdeel van de bruiloft. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten ringen. Zijn jullie op zoek naar trouwringen en twijfel je nog of je voor standaard of handgemaakt gaat?

In deze blog delen wij de belangrijkste voordelen van een goudsmid, vertelt Goudsmid Michelle Gerlofsma haar verhaal en maak je kans op een Fiore Mini collier!

Michelle Gerlofsma

Voordelen goudsmederij

Waarom zou je voor een goudsmid kiezen? Hier alle voordelen van de goudsmid op een rij:

1. Alle sieraden zijn handgemaakt en vaak door de goudsmid zelf ontworpen, dit maakt jullie trouwringen uniek

2. Doordat de goudsmid alles met de hand maakt zijn er vaak ook allerlei aanpassingen mogelijk aan de bestaande collecties, zo creëer je samen een set trouwringen die niemand anders heeft en die volledig bij jullie past en aansluit op jullie verhaal.

3.Je kunt bij de goudsmid vaak terecht met je eigen ontwerpen en ideeën. Dit maakt jullie ringen nog specialer, jullie liefde voor elkaar bezegelen met ringen die je zélf ontworpen hebt.

4.Heb je een oude trouwring of een ander sieraad van bijvoorbeeld je oma of je ouders? Zijn deze belangrijk voor je en zou je ze graag op een bijzondere manier voor altijd bij je willen dragen? De goudsmid kan ze verwerken in jullie ringen of andere trouwsieraden.

5. Een trouwring hoeft tegenwoordig niet persé meer van goud te zijn, ook zilver en bijvoorbeeld RVS behoren vaak tot de mogelijkheden.

6. Gemaakt door een goudsmid hebben jullie ringen die je niet zomaar in elke winkel én niet zomaar aan de hand van iemand anders tegenkomt. Ja, dit kost soms (lang niet altijd!)meer dan bij de juwelier maar dan heb je wél een bijzonder stukje handwerk om jullie liefde voor elkaar mee te bezegelen.

7. Om jullie outfit voor de mooiste dag compleet te maken en je extra te laten stralen kan de goudsmid vaak óók mooie trouwsieraden maken, bijpassend bij jullie trouwringen bijvoorbeeld. Deze hoef je helemaal niet alleen maar op je trouwdag te dragen. Draag ze bij je als bijzondere herinnering aan júllie bruiloft.

Het verhaal achter Michelle Gerlofsma

Dat ik een creatief beroep zou gaan uitoefenen stond als kind onbewust al voor mij vast. Ik was altijd aan het knutselen en fröbelen. Maar toen ik eenmaal een keuze moest gaan maken op de middelbare school kwam ik er toch niet direct uit. Na eerst een andere opleiding te hebben gevolgd kwam ik op een gegeven moment een advertentie tegen voor de vakschool voor goud- en zilversmeden in Schoonhoven. Samen met mijn ouders bezocht ik de open dag en sindsdien ben ik verkocht. In 2009 studeerde ik af en in 2011 begon ik mijn eigen goudsmederij.

Michelle Gerlofsma

Als goudsmid ontwerp en maak ik met de hand sieraden van edelmetalen. Zilver, gecombineerd met diverse tinten goud, parels en edelstenen zet ik om in fijne maar tevens opvallende sieraden. Geïnspireerd door de grilligheid van de natuur ben steeds op zoek naar spannende contrasten in vorm, structuur en kleur.

Ik ontwerp mijn eigen sieradencollecties, repareer  en vermaak sieraden, ik werk in opdracht en maak nieuwe sieraden van oude sieraden. Daarnaast heb ik een eigen trouwringencollectie, maak ik trouwringen en trouwsieraden in opdracht en geef ik oude sieraden een nieuw leven als trouwring of trouwsieraad. Ook je eigen ideeën en ontwerpen zijn welkom, zo kun je bij mij je eigen trouwringen en trouwsieraden samenstellen!

Ik maak alle sieraden met de hand en gebruik hierbij technieken zoals: solderen, smelten, gieten, frezen, boren, vijlen polijsten, walsen enz.

Zelfs de meeste basismaterialen zoals draad en plaat maak ik vaak zelf door restjes zilver en goud om te smelten, uit te gieten en tot nieuw materiaal te verwerken. Zo gaat er weinig verloren en wordt er weinig weggegooid.

Wat ik het leukste vind om te doen? Het ontwerpen van mijn eigen collecties en het maken van werk in opdracht. Zo ontzettend leuk om samen met de klant een sieraad te ontwerpen aan de hand van zijn of haar eigen ideeën, een dierbaar sieraad te vermaken tot een sieraad dat én bij de drager past én de emotionele waarde behoudt of om met een toekomstig bruidspaar een paar unieke trouwringen samen te stellen!  Naast het creatieve aspect van mijn vak zijn de dankbaarheid van de klant, de verhalen die ze met mij delen en de emoties die loskomen bij het zien van het voor hen speciaal gemaakte sieraad dat zoveel herinneringen met zich meedraagt echt een heel bijzonder onderdeel van mijn beroep. 

Winactie 

Michelle Gerlofsma geeft een hele leuke prijs weg! Je kan namelijk een Fiore Mini collier winnen. 

Het Fiore Mini collier bestaat uit een bloemvormig zilveren hangertje dat in het hart bezet is met een wit saffiertje. Fiore is Italiaans voor Bloem, Mini staat voor “klein”. “Kleine bloem” dus.

Maar klein of niet, door haar subtiele sierlijkheid is ze evengoed bijzonder opvallend. “Fiore Mini”  is door haar sierlijke eenvoud geschikt voor elke gelegenheid: Superleuk op bijvoorbeeld een sportieve trui of een mooie blouse maar ook heel geschikt om te dragen bij een mooie feestjurk. Ook bij een bruidsjurk past deze kleine bloem perfect! Haar sierlijkheid stoort de schoonheid van je bruidsoutfit niet, maar vult haar juist goed aan en maakt haar compleet!

Hoe kan ik winnen?

Onderstaand Fiore Mini collier kun je winnen door een berichtje achter te laten onder onze facebookpost. Laat ons weten waarom jij haar graag wilt winnen en wie weet ben jij straks de eigenaar van dit prachtige colier. De winnaar wordt 1 februari bekend gemaakt! 

 


 Michelle Gerlofsma

Wil jij meer prachtige sieraden van Goudsmederij Michelle Gerlofsma bekijken? Bezoek hier haar website. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN