>

Vragen voor je band of Dj

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 5 december 2014

Of je nou kiest voor een band of een dj voor je trouwfeest, er zijn een paar vragen die een must  zijn om op voorhand te stellen zodat jullie weten waar je aan toe bent. Wij zetten deze vragen voor je op een rijtje. 

bruiloft feest1. Wat is jullie stijl; het is belangrijk om te weten wat de stijl van jouw band of dj is. Past deze stijl wel bij jullie trouwfeest en wat jullie voor ogen hebben? Willen jullie bijvoorbeeld een feestavond met allemaal échte feestnummers is een rockband misschien niet helemaal een goed idee.

2. Kunnen we je ergens live horen spelen/draaien; in een gesprek kan je een heel goed gevoel bij een persoon krijgen maar daarmee weet je nog niet of ze ook echt kunnen spelen/draaien. Ook YouTube filmpjes kunnen bewerkt zijn… Om er zeker van te zijn dat de zanger bijvoorbeeld niet vals zingt is het fijn als je van te voren even live kan luisteren.

3. Zijn ze bekend met de trouwlocatie; geluid klinkt in elke ruimte anders. Daarom is het fijn als jouw band of Dj jouw trouwlocatie al kent zodat ze weten hoe ze hier akoestisch mee om moeten gaan. Kennen ze locatie niet, geen nood! Vraag dan hoe ze hiermee omgaan. Misschien kunnen ze de locatie van te voren bezoeken of voeren ze voor de feestavond van start gaat een soundcheck uit, waarop ze ook heel makkelijk op kunnen schakelen.

4. Heeft u ‘onze’ nummers in het repertoire; het zou wel heel vervelend zijn als dat ene liedje wat voor jullie zo speciaal is niet op jullie trouwfeest voorbij komt. Vraag dus van te voren of ze bekend zijn met het nummer. Bij een band is dit misschien een logischere vraag dan bij een dj, maar besef je dat dj’s ook niet alle nummers bij zich hebben. Bespreek dit dus van te voren.

5. Moeten we zelf materiaal huren; over het algemeen werken dj’s en bands alleen maar met hun eigen spullen maar het kan maar zo zijn, als jullie iets extra’s willen dat jullie dit zelf moeten huren.

bruiloftfeest

6. Hoe doen jullie de belichting; vooral een dj neemt vaak zelf belichting mee waardoor er een leuke sfeer wordt gecreëerd. Bespreek dit voor de zekerheid wel. Voor een band is dit minder vanzelfsprekend. Bespreek dit met ze en zodat jullie weten of jullie daar nog iets voor moeten regelen.

7. Wat is het geluidsniveau; twee dingen die je absoluut niet wilt; als eerste dat het geluid zo hard staat dat mensen die met elkaar willen kletsen elkaar niet verstaan en je oma last van haar oren krijgt en het andere scenario dat de muziek te zacht staat waardoor het feest en vooral het gedans niet los komt.   Bespreek hoe jouw band of dj hiermee omgaat en of er terplekken nog geschakeld kan worden.

8. Wat draag je op ons trouwfeest; misschien raar om naar te vragen maar geloof ons, ook hier kan je maar beter afspraken over maken. Misschien geven jullie wel de voorkeur aan een net bloesje en met jasje en trekken ze straks een T-shirtje aan. Vooral feestbands kunnen nog wel eens ‘gekke’ kleding aantrekken, lees gouden bloesjes en glitter schoenen, en dan kan je hier maar beter van op de hoogte zijn.

9. Hoe lang komen ze spelen; dit is handig om te weten voor je draaiboek. Daarnaast is het ook goed om te vragen hoeveel pauzes ze nemen en hoe ze deze ‘leegtes’ opvullen.

10. Liedjes aanvragen; mogen je gasten liedjes aanvragen? En hoe wil de band/dj het liefst dat je gasten dit doen. Werk bijvoorbeeld met kaartjes zodat je gasten niet komen ‘drammen’ aan de booth. 

bruiloftfeest

 

11. Op hoeveel bruiloften hebben jullie al gespeeld/gedraaid; hieruit kan je een beetje opmaken hoeveel ervaring ze al hebben.

12. Wat nou als je ziek bent; hoe gaat de band of dj ermee om indien de dj of een bandlid ziek is? Je wilt natuurlijk wel dat er dan een plan b (lees vervanging) is!

13. Verzekering; mocht er iets kapot gaat, is de artiest hiervoor verzekerd of worden deze kosten verhaald op jullie?

14. Dansvloer vullen; het is aan de band of dj om ervoor te zorgen dat de dansvloer gevuld wordt. Hoe pakken ze dit aan?

15. Met hoeveel muzikanten komen jullie; deze vraag kan je het beste stellen aan een band. Sowieso wil je dit weten voor de ruimte, want het moet natuurlijk wel passen. Maar misschien is het ook wel mogelijk om ervoor te kiezen dat niet de gehele band komt maar een gedeelte. Dit kan erg in de prijs schelen. 

 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

Vragen voor band of dj: 3,9 / 5 gebaseerd op 11 stem(men)

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN