Vrijgezellenfeest - Kosten & Planning

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 4 augustus 2016

vrijgezellenfeest vriendinnen

Het is zover, iemand die dicht bij je staat gaat trouwen en nu wil hij/zij dat jij het vrijgezellenfeest gaat organiseren. Er spoken honderden ideeën door je hoofd, maar waar moet je beginnen en hoe kom je er achter wat het kost? Je hebt meestal te maken met verschillende types en ieder heeft natuurlijk een ander bedrag te besteden. Om te voorkomen dat iemand niet mee kan, omdat het bijvoorbeeld te duur is, hebben wij een aantal tips:

 • Vraag aan de bride/groom-to-be de e-mail adressen en/of telefoonnummers van iedereen die zij graag op het vrijgezellenfeest wil uitnodigen.
 • Stuur een e-mail met de uitnodiging, een datumprikker en daarbij de vraag of iedereen wil laten weten wat het maximale bedrag is wat zij willen besteden. TIP! zet iedereen in de bcc, zo voorkom je een uitpuilende postvak-in en hoeft niemand zich te schamen voor het te besteden budget, indien dit minder is dan anderen te besteden hebben.
 • Waarschijnlijk krijg je nu vanzelf een hoop reacties dat iedereen wil helpen. Zorg ervoor dat je niet met te veel mensen het vrijgezellenfeest gaat organiseren. Te veel meningen zijn lastig en je kunt nou eenmaal niet iedereen tevreden houden. Organiseer met hooguit drie anderen vrienden/vriendinnen het vrijgezellenfeest.
 • Nadat je alle reacties hebt ontvangen kun je een planning gaan maken.
 • Alles wat je bedenkt moet vanuit het oogpunt van de bruid/bruidegom zijn. Wat vindt hij/zij leuk? Waar houdt hij/zij van en waar juist niet van?

EXTRA TIP! Gebruik het internet om leuke ideeën op te doen. Kijk ook even hier.

vrijgezellenfeest vrouw

 • Ondertussen heeft iedereen de datumprikker ingevuld en kun je een datum vastzetten. Geef deze datum door en stem met de partner van hem/haar in het geheim de dag af. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de bruid/bruidegom aanwezig is op de dag.
 • Na een aantal dagen van uitzoeken en inventariseren kun je de planning definitief maken. Zorg dat je een berekening kan maken van alle activiteiten en reken ongeveer € 15,- p.p. extra voor een “nood” potje. Alles wat over is na het vrijgezellenfeest kun je óf aan de bruid/ bruidegom geven of verdelen over alle genodigden.
 • Breng alle genodigden op de hoogte van je planning en de kosten. Het is wel zo netjes om te vragen of iedereen hier akkoord mee gaat (voornamelijk met de kosten). 
 • Zodra je akkoord hebt ontvangen, is het heel belangrijk dat je alle optionele reserveringen gaat bevestigen. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat locaties direct de datum voor je vasthouden wanneer je enkel om informatie vraagt.

Nog wat praktische tips:

 • Zorg ervoor dat je een niet te druk programma hebt. Het moet voor iedereen vol te houden zijn. Begin bijvoorbeeld pas in de middag rond een uur of twee.
 • Indien je verschillende activiteiten hebt gepland is het belangrijk om goed rekening te houden met de afstand. Houdt rekening met reistijd, eventueel bijbehorend vervoer en parkeerkosten.
 • Zorg dat de bruid/ bruidegom eruit springt. Dit kan heel subtiel door bijv. een boa of juist heel uitbundig in een verkleedpak (doe je het laatste? Wees dan wel overtuigd dat de bruid/ bruidegom dit leuk vindt). 
 • Houdt rekening met een budget van € 50,-  € 100,- p.p.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 21 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN