Dilemma: Wanneer elkaar voor het eerst zien op je trouwdag?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 21 augustus 2018
'

Volgens traditie slaapt de bruid de avond voor de bruiloft in haar ouderlijk huis. Het is namelijk niet de bedoeling dat de bruidegom haar eerder in de jurk ziet. Dit zou ongeluk kunnen brengen.

Maar wanneer zien jullie elkaar dan wel? Komt jouw verloofde je ophalen, zien jullie elkaar op een afgesproken plek of ziet jouw bruidegom jou pas echt tijdens de ceremonie. Een dilemma waar ieder bruidspaar mee te maken zal krijgen. Wij zetten vandaag de voor- en nadelen van elkaar thuis zien en elkaar op de ceremonie zien op een rijtje! 

elkaar-voor-het-eerst-zien

Foto credits: Bloglovin'

 

ELKAAR THUIS VOOR HET EERST ZIEN

Wanneer jullie gaan voor deze mogelijkheid zullen jullie elkaar voorafgaand aan de ceremonie voor het eerst zien. Dit kan bijvoorbeeld thuis plaats vinden of op een afgesproken locatie. Misschien wel de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben? De bruid en bruidegom hebben elkaar voorafgaand aan de ceremonie al gezien en zullen samen naar de locatie van de ceremonie gaan. 

VOORDELEN

Een voordeel van deze optie is dat jullie ervoor kunnen kiezen om het moment met zijn tweeën te ervaren zonder andere personen erbij, wat natuurlijk niet mogelijk is wanneer je tijdens de ceremonie elkaar voor het eerst ziet. Dit kan ervoor zorgen dat het moment persoonlijker is.
Echter is het natuurlijk wel altijd mogelijk om meerdere mensen uit te nodigen voor dit mooie moment. Je kan hierbij makkelijk keuzes maken wie je graag wel erbij wilt hebben en wie je pas tijdens de ceremonie wilt zien.

Daarnaast is een voordeel van deze optie dat je het grote moment dat je elkaar voor het eerst gaat zien op verschillende manieren  kan aanpakken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een trapscene of een liftscene. Je kan dit moment helemaal aan laten sluiten bij jullie eigen persoonlijkheid. Nog opzoek naar inspiratie. Wij hebben hier wat leuke mogelijkheden op een rijtje gezet. 

 

trapscene first look

 

NADELEN

Een nadeel van deze optie kan juist zijn dat niet iedereen erbij kan zijn. De daggasten moeten natuurlijk eerst naar de locatie waar jullie elkaar voor het eerst zullen zien en vervolgens snel door naar de ceremonie. Belangrijk is dus dat hier voldoende tijd voor ingepland wordt en er ook voldoende vervoersmiddelen zijn voor de daggasten. Een ander nadeel kan zijn dat je na het mooie moment weer even uit het gevoel bent, omdat je nog naar de locatie van de ceremonie toe moet. 


elkaar-voor-het-eerst-zien

Foto credits: Pinterest


ELKAAR VOOR HET EERST ZIEN TIJDENS DE CEREMONIE

Wanneer jullie er voor kiezen om elkaar voor het eerst te zien tijdens de ceremonie, zien jullie elkaar pas echt voor de eerste keer voor het altaar. Vaak wordt bij deze optie de bruid begeleidt naar haar verloofde aan de arm van haar vader. Ze wordt zogenaamd 'weggegeven' door haar vader. 

VOORDELEN

Het grootste voordeel van deze manier is dat jouw dierbare een belangrijke rol kan spelen tijdens de ceremonie, zoals bijvoorbeeld je vader of moeder. Dit zal een dierbaar moment worden voor jou en de persoon die je zal begeleiden naar het altaar. Daarnaast zal deze persoon zich vereerd voelen dat hij of zij dit voor je mag doen. Daarnaast kunnen al je daggasten meegenieten van dit bijzondere momenten! Ze hoeven hievoor niet eerst naar een andere locatie te komen. 
Een ander voordeel is dat je aansluitend van de zogenaamde 'first look' meteen doorgaat met de ceremonie. Zo blijf je in het moment en wordt dit gevoel niet onderbroken. 

 

daddy daughter wedding

 

NADELEN

Een nadeel van deze manier is dat de fotoshoot van jullie twee plaats zal moeten vinden na de ceremonie. Omdat jullie elkaar nog niet gezien hebben kunnen de foto's niet van te voren gemaakt worden. Dit hoeft niet perse een probleem te zijn, alleen is het belangrijk dat deze shoot goed gepland wordt in de dagplanning van je bruiloft.

Wat deze manier ook iets lastiger maakt is dat jullie met twee verschillende vervoersmiddelen aan zullen komen bij de locatie van de ceremonie. Wellicht juist een voordeel wanneer jullie het niet eens kunnen worden over het vervoersmiddel! Wil jij liever een koets terwijl je verloofde liever gaat voor de sportauto, dat kan! Echter komen hier natuurlijk wel extra kosten bij kijken. 

Tenslotte zal het moment dat jullie elkaar voor het eerst gaan zien een spannend moment zijn. Wanneer je er voor kiest om dit moment tijdens de ceremonie plaats te laten vinden zitten er natuurlijk nog veel meer mensen bij die het allemaal mee ervaren. Denk er goed over na of je deze spanning aan kan.


ADVIES

Het belangrijkste is dat jullie kiezen voor de manier die voor jullie het fijnste voelt. Kies niet voor een manier omdat dit een traditie zou zijn, maar kies voor de manier die jullie zelf willen. Er zijn zoveel mogelijkheden en het kan helemaal aangepast worden naar jullie persoonlijke smaak. Het wordt een speciaal moment dus zorg dat jullie je goed voelen bij de keuze die gemaakt is.

En misschien wel het allerbelangrijkste, GENIET! Dit moment gaan jullie maar een keer meemaken, zorg dat het speciaal wordt en geniet er extra van! 

'

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 26 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN