Wat draag ik als gast naar een zomerbruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 31 mei 2018

De zomer is het bruiloft seizoen. Maar nu de uitnodigingen binnendruppelen, wordt het tijd om in de kledingkast te gaan duiken. Wij hebben 8 tips op een rijtje gezet waarmee jij als bruiloftgast er altijd goed uitziet!


1. IS WIT VERBODEN?

Misschien heb je het iemand wel eens horen zeggen. Vroeger was het echt een no go als je witte kleding aan had op een bruiloft. Wij vinden juist dat je aan mag doen wat je zelf mooi vind. Hoe tof is het juist als alle gasten in het wit komen. Dit straalt een hele hoop rust uit en ziet er ook nog is prachitg uit op foto's. 

witFoto credits: Style me Pretty


2. VROUWEN IN JURK

Voor dames zijn jurken de populairste keuze. Een nette broek of rok met een chique blouse kan natuurlijk ook. Het belangrijkste is dat je outfit er netjes en verzorgd uitziet, luxe materialen en details scoren daarbij bonuspunten. Heb je een maatje meer en vind je het daarom lastig om nette kleding te vinden die past? Kijk dan eens naar de feestelijke kleding van Happy Size.

happy size

happy size

Foto credits: Happy Size


3. MANNEN IN PAK

De heren worden verwacht in pak te komen, bij voorkeur driedelig. Toch is het tegenwoordig ook geaccepteerd om een nette, donkere spijkerbroek met een mooi overhemd en colbert te combineren. Hoeveel speelruimte er tussen chique en casual is hangt natuurlijk ook af van het bruidspaar en het eventuele thema en de trouwlocatie. Heb je een maatje meer en vind je het lastig om nette kleding te vinden dan heeft Happy Size ook hele mooie outfits voor mannen.

happy size

Foto credits: Happy Size


4. NIET OVERDRIJVEN

Een overmatig chique look, te felle kleurcombinaties en al het andere waar je 'te' voor kunt zetten, laat dat achter wegen. Het bruidspaar vormt deze dag het stralende middelpunt, dus als gast laat je die statement items liever thuis. 5. HOUD HET FATSOENLIJK

Ga ook niet te sexy gekleed. Is het bruidspaar gelovig? Zorg er dan voor dat je schouders bedekt zijn. Als je een jurk of rok draagt, mag deze niet korter zijn dan enkele centimeters boven de knie. Nog veiliger zit je met een lange maxi-jurk of -rok. Die zijn sowieso helemaal trendy deze zomer!6. KLEURBEKENNEN

We raden aan om een mooie gekleurde outfit uit te zoeken. Pasteltinten doen het altijd goed op bruiloften, zeker in de zomer. De heren hebben nog wel eens moeite te bepalen welke kleur schoenen zij dragen. Het belangrijkste is dat deze matchen bij de kleur van je pak.

pasrel

Foto credits: Pinterest


7. HOGE HAKKEN

Schoenentip voor dames: hoge hakken staan altijd mooi en feestelijk. Als je geen hakken gewend bent, raden we aan ook een paar platte schoenen mee te nemen. Zo voorkom je in geval van nood dat je aan het einde van de dag naar huis moet strompelen.

hakken

Foto credits: Pinterest


8. ACCESSOIRES

Een eenvoudig jurkje kun je opleuken met de juiste accessoires. Zorg dat de kleuren bij elkaar passen en overdrijf ook hier weer niet. Kies je voor een opvallende ketting? Houd de rest dan eenvoudig. Een bijzonder accessoire wat veel mensen lastig vinden, is de hoed. Deze horen soms bij de dresscode van een zomerbruiloft. Maar deze zijn juist super makkelijk te combineren. Bijkomend voordeel van accessoires? Door met verschillende accenten te spelen, kun je hetzelfde jurkje voor meerdere bruiloften een nieuw leven inblazen. Handig!

hoedFoto credits: Style Lovely

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,6 / 5 gebaseerd op 30 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN