Wat draag je als gast naar een bruiloft?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 30 maart 2021

Wat draag je als gast naar een bruiloft? Ben jij uitgenodigd voor een bruiloft en wil jij weten wat voor outfit je als gast het beste kan dragen naar een bruiloft? Wij geven je inspiratie voor jouw bruiloft outfit en bespreken de meest voorkomende dresscodes voor een bruiloft zodat jij en je loved one er als bruiloftsgasten fabulous uitzien.

Wat draag je als gast naar een bruiloft 1
© Elise Rachelle Fotografie

WAT DRAAG JE ALS GAST NAAR EEN BRUILOFT?

Wat draag je als gast naar een bruiloft, is een vraag die iedereen zich afvraagt wanneer je uitgenodigd bent voor een bruiloft. Uiteraard moet je een outfit dragen die bij jou past en waarin jij je goed voelt. Maar wat je draagt als gast naar een bruiloft heeft ook te maken met de wensen van het bruidspaar.

Misschien is er wel een dresscode voor de bruiloft of trouwt het bruidspaar op het strand of bij een chic landgoed. Dan is het goed om jouw bruiloft outfit hierop af te stemmen. Zowel de dresscode als de trouwlocatie waar de bruiloft plaatsvindt heeft dus te maken met welke outfit jij aantrekt als gast naar een bruiloft. Maar no worries! Wij geven jou en je loved one volop inspiratie voor een feestelijke outfit voor een bruiloft en bespreken welke outfit je bij welke bruiloft dresscode aan kunt trekken.

Wat draag je als gast naar een bruiloft 2
© Elise Rachelle Fotografie

WAT DRAAG JE NAAR EEN BRUILOFT MET EEN DRESSCODE?

Staat er een dresscode op de uitnodiging? Dan is het als bruiloftsgast fijn om te weten wat er bij een bepaalde dresscode van je verwacht wordt en hoe jij je outfit kan afstemmen op deze dresscode. Maar welke outfit hoort er bij welke dresscode? Wij hebben het even allemaal voor je op een rijtje gezet.

Mochten jij en je loved one uitgenodigd worden voor een bruiloft met een dresscode dan heb je genoeg inspiratie voor jullie bruiloft outfit.

Dresscode: Tenue de Ville

De dresscode Tenue de Ville is een formele dresscode die niet al te chic is. Mocht deze dresscode op de trouwkaart vermeld staan dan zit je sowieso goed met een feestelijk jurkje dat tot op je knieën valt. Staat de bruiloft gepland in de lente of in de zomer dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een feestelijk jurkje in pastelkleuren. Om je bruiloft outfit af te maken kun je jouw outfit combineren met subtiele accessoires. Onder jouw feestelijke jurk kun je nette pumps of elegante ballerina’s dragen.

Miamoda Jurk met bovenlaag van chiffon    Mimoda Jurk met stroken van satijn Happy Size

© Happy Size

Bij de dresscode Tenue de Ville kun je als man kiezen voor een kostuum met een mooi overhemd, een stropdas en nette schoenen.

Dresscode: Casual Chic

De dresscode Casual Chic is een informele dresscode waarbij je een casual outfit goed kunt combineren met bijvoorbeeld een chic detail. Bijvoorbeeld een feestelijk jurkje met een chique blazer erop. Maar eigenlijk is er bij deze dresscode veel mogelijk. Zowel een jurkje als een rok of broek mogen. Ook blote benen zijn toegestaan bij deze dresscode en je bent erg vrij in het combineren van een casual outfit met chiquere details.

Miamoda Jurk in elegante 2-in-1-look Happy Size    Miamoda plisserok Happy Size

© Happy Size

De dresscode Casual Chic is een dresscode die door veel bruidsparen wordt gekozen. Mannen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een casual broek met een chic colbert en nette schoenen.

Babista Colbert in elegante stijl Happy Size    Babista Colbert met elleboogpatches van velours Happy Size

© Happy Size

Dresscode: Cocktail

De dresscode Cocktail heeft voornamelijk de focus op de cocktailjurk en is feestelijk en chic tegelijk. Wanneer je als avondgast bent uitgenodigd voor een bruiloft zit je altijd goed met een feestelijke cocktailjurk. Kies voor een cocktailjurk die net boven je knieën valt. Bij deze dresscode mogen je blote benen gezien worden! Maak jouw bruiloft outfit helemaal af met mooie hakken en bijpassende accessoires en sieraden.

Miamoda Jurk in elegante 2-in-1-look Happy Size    Sara Lindholm jurk met kant Happy Size

© Happy Size

Tamaris Clutch in elegant model Happy Size    Klingel Pump van hoogwaardig geitenleer Happy Size

© Happy Size

WAT DRAAG JE ALS GAST NAAR EEN ZOMERBRUILOFT?

Ben jij uitgenodigd voor een zomerbruiloft die plaatsvindt in een mooie tuin? Dan is de kans groot dat de dresscode Summer Chic op de uitnodiging staat vermeld.

Dresscode: Summer Chic

De dresscode Summer Chic is natuurlijk een dresscode die erg passend is voor een zomerbruiloft. Je kunt deze dresscode het beste vergelijken met de dresscode Casual Chic, alleen zie je dat er bij deze dresscode vaker gekozen wordt voor een feestelijke outfit in pasteltinten en zomerse kleuren. Ook een zomerse jumpsuit is erg leuk bij deze dresscode!

Sara Lindholm jumpsuit Happy Size    Sara Lindholm jurk zomers Happy Size

© Happy Size

Bij de dresscode Summer Chic kun je er als man voor kiezen om een pak te dragen in een luchtige stof en in een lichte kleur.

Kortom, genoeg inspiratie voor jouw bruiloft outfit!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,5 / 5 gebaseerd op 13 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN