Wat staat er op de trouwkaart?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 24 juni 2015

Het is tijd om de trouwkaart te maken. Maar wat staat er allemaal op de trouwkaart? En hoe gaat die kaart eruit zien? In het begin is het belangrijk om na te denken wat jullie willen uitstralen met de trouwkaart. Wordt het een formele of informele bruiloft, met een eventueel thema? Daarnaast is het de bedoeling dat jullie trouwkaart zo duidelijk is dat er geen vragen meer gesteld worden. Wij helpen je met tips, informatie en uiteraard ook voorbeelden! 

trouwkaart

De gasten 

Voordat jullie de uitnodigingen gaan versturen moeten jullie eerst even over de gastenlijst nadenken en nog belangrijker, het moet duidelijk zijn welke gasten bij welk onderdeel van de dag aanwezig mogen zijn. Het kan zijn dat er gasten zijn die alleen op de ceremonie en receptie mogen komen, of gasten die alleen op het feest mogen komen maar je hebt natuurlijk ook gasten die de hele dag aanwezig mogen zijn. Je kunt ervoor kiezen om voor deze mensen een aparte trouwkaart te maken. Een andere optie is om een algemene kaart te maken met alle begin en eindtijden. De gasten die een dagdeel mogen blijven, krijgen dan een briefje op welk deel ze zijn uitgenodigd.

Wat staat er op de trouwkaart

Wat staat er op de trouwkaart

 

De namen van het bruidspaar

Natuurlijk komen jullie namen op de trouwkaart. Vroeger stonden de namen van de ouders van de bruid en bruidegom op de kaart omdat zij de bruiloft organiseerden. Tegenwoordig wordt dit niet meer zo vaak gedaan.

De huwelijksceremonie

Belangrijk is dat de datum van het huwelijk met het jaartal op de trouwkaart staat. Vervolgens informatie over de locatie en tijd waar de ceremonie gehouden wordt. Als er ook een trouwceremonie in de kerk plaatsvindt, vergeet dan niet om dit adres ook op de kaart te vermelden.

TrouwkaartDe receptie/ het feest

In dit gedeelte wordt beschreven waar het feest zal plaatsvinden en vanaf hoe laat de gasten welkom zijn. Het kan ook zijn dat je ervoor kiest om de receptie en het feest te scheiden. Het is dan handig om van beiden gelegenheden een begintijd noemt en een eventuele eindtijd.

RSVP-kaartje

Dit is het kaartje waarop de gasten kunnen aangeven of ze wel of niet naar een bruiloft komen. De afkorting komt van het Franse ‘répondez s’il vous plaît’. Dan vraag je of je gasten alstublieft willen antwoorden op de uitnodiging.

Routebeschrijving

Het is handig als je een routebeschrijving van de locaties bijvoegt. Het zou natuurlijk jammer zijn als er nog gasten binnen komen stormen als de ceremonie al begonnen is.

Opties

Wil je graag dat iedereen hetzelfde gekleed is? Dan kun je op de kaart aangeven dat er een dresscode is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ‘black tie’ of ‘white tie’. (zie blog over dresscode)

Thema

Hebben jullie een thema op de bruiloft? Dan is het misschien leuk om dit thema alvast te verwerken in de trouwkaart. Zo licht je al een tipje van de sluier op en maak je gasten nieuwsgierig naar de rest van het thema!

Cadeauwensen

Mochten jullie liever geld krijgen dan een cadeau kun je dit vermelden door de afbeelding van een klein envelopje te laten drukken op de trouwkaart met de vermelding ‘kadotip’.

Contactgegevens van bruidspaar en/of ceremoniemeester

Hebben jullie een ceremoniemeester of regelen jullie alles zelf? Dan is het handig om gegevens van jullie of de ceremoniemeester te vermelden, waar de gasten terecht kunnen met vragen.

(Toekomstig) huisadres

Het is handig om jullie (toekomstige) adres te vermelden. De gasten weten dan waar jullie gaan wonen en zo kunnen ze eventueel een kaartje sturen.

 trouwkaart

Voorbeelden

Voorbeeldtekst informeel:

Wij geven elkaar het jawoord!
Naam + naam partner
Wij zullen elkaar op 11 oktober 2013 het jawoord geven om 12.00 uur in het gemeentehuis te (plaatsnaam)
Wij zouden het bijzonder waarderen als je hierbij aanwezig kunt zijn en de rest van de dag met ons wilt vieren. Wij verwachten je om 11.00 uur bij het ouderlijk huis van (naam), waarvandaan we zullen vertrekken.

Adres: Van jullie + van het ouderlijk huis + r.s.v.p. + gegevens ceremoniemeester

 

Voorbeeldtekst Formeel

naam + naam partner hebben het genoegen u mede namens wederzijdse ouders kennis te geven van hun voorgenomen huwelijk.


Het huwelijk zal plaatsvinden op vrijdag 11 oktober 2013 in het gemeentehuis te (plaatsnaam) Aansluitend willen we u uitnodigen voor de receptie en het bruiloftsdiner in het restaurant '...'.

We zouden het op prijs stellen als u voor 26 juli 2013 zou kunnen laten weten of u aanwezig kunt zijn.

Wij verheugen ons op uw aanwezigheid!

 

Trouwkaart

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,7 / 5 gebaseerd op 142 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN