wat zijn save the date kaartjes en heb je ze echt nodig.

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 10 oktober 2016

Yes, je bent ten huwelijk gevraagd! Maar wat nu?! Wij willen je helpen om bij het begin te beginnen met de organisatie. En het begin is: de trouwdatum. En daarna een kaart, een Save the Date kaart.

Save the date

Trouwen: Waarom de trouwdatum zo belangrijk is.

De trouwdatum is belangrijk omdat alles wat je wil organiseren voor je bruiloft afhankelijk is van de datum van jullie feest. Je moet zeker weten dat alle partijen op jullie datum kunnen leveren. Het kan een enorme teleurstelling zijn als bijvoorbeeld je favoriete trouwlocatie die dag niet kan. Dat geldt natuurlijk ook voor je gasten: je wilt dat iedereen die je lief is kan komen. Vandaar: Save the Date!Save the date

Is een Save the Date kaart hetzelfde als een trouwkaart?

Nee, een Save the Date kaart is niet hetzelfde als een trouwkaart. Het is een vooraankondiging waarin je mensen vraagt om jouw datum alvast te ‘bewaren.’ Een kruis in de agenda dus. Essentieel in een tijd dat iedereen het super druk heeft. De trouwkaart met al de inhoudelijke informatie komt later.

Hoe kies je een datum voor je huwelijk?

Je kan kiezen voor een datum met leuke herinneringen. De dag dat je verkering kreeg bijvoorbeeld of de trouwdag van je (groot)ouders. Je kan ook gaan voo een datum die er leuk uitziet en die makkelijk te onthouden is. Voor 2017 is dat vrijdag 07-07-2017. Let op, dit is nu al de populairste trouwdatum. Grote kans dus dat jouw favoriete locatie al bezet is, dus zorg dat je erop tijd bij bent.

Save the date

 

Wie stuur je een Save the Date kaart?

Op een bruiloft maak je een onderscheid tussen daggasten en feestgasten. Je kunt het beste een A-lijst maken, waarop je mensen zet waarvan je echt wilt dat ze komen en waarvan het eigenlijk geen optie is dat ze er niet zijn. (goede vrienden en familie) En een B-lijst met mensen die wat verder van je afstaan. (collega’s, buren, verre familie) Uiteindelijk stuur je alleen de mensen van de A-lijst een Save the Date kaart. 

Wanneer verstuur je de uitnodigingen?

Zo snel mogelijk, gemiddeld een (half)jaar van te voren. Zeker als je een bruiloft in de zomer geeft. Zodra je weet of je locatie kan kun je de kaart versturen.

Save the date

Save the Date kaart: Wat zet je erop?

In principe ben je met de datum en jullie namen al klaar. Natuurlijk is het wel leuk om het persoonlijk te maken. Door de vorm en de kleuren kun je al een beetje laten zien wat de stijl van de bruiloft gaat worden. Ook kun je een mooie photoshoot maken ter ere van jullie verloving. Deze kun je weer gebruiken voor jullie Save te Date kaart. Sommige mensen zullen denken dat dit de trouwkaart is. Om verwarring te voorkomen is het ook handig om dit op de kaart te zetten: De officiële trouwkaart komt nog.  

 

 Save the date

 

Nog meer Save the date kaarten zien? Kijk bij Fuif.nl op de website.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,3 / 5 gebaseerd op 4 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN