Zon op je bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 21 juni 2017

Vandaag is het officieel zomer! Wat zijn wij dol op de zon en het mooie weer.  En natuurlijk willen we allemaal het liefst zon op de bruiloft, logisch! Maar als je een zonnige trouwdag hebt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. 

 

 Afbeelding via Pexels 

Zonnebrand

Smeer je niet alleen goed in voor de dag begint maar ook tijdens de dag. Gebruik het liefst geurloze zonnebrand als je ook nog een parfum wil gebruiken. Ook moet je op zoek gaan naar een niet te vette zonnebrand zodat je niet met een glimmende huid rondloopt.  Denk ook aan je gasten en deel op de dag zelf zonnebrand uit aan de gasten. Leuk om bijvoorbeeld als cadeautje mee te geven of in de toilet te zetten, in combinatie met een klein deoderant flesjes. All you need on a sunny day!

Water

Op een zonnige dag is een lekker glas ijskoud water helemaal niet verkeerd! Regel met je trouwlocatie dat er voor jou maar ook voor je gasten de hele dag karaffen ijs koud water klaar staan. Deze kun je op een leuke manier presenteren, bijvoorbeeld met citroen of munt en wij denken dat iedereen je heel dankbaar is. Ook zeker  tijdens de feestavond mag je de karaffen water niet vergeten, want alcohol en warmte is geen hele goede combinatie. 

Afbeelding via Dear Peer Flowers 

Partydress

Een trouwjurk dragen  is  best wel warm, zeker als de temperaturen al lekker hoog zijn. Als je dan ’s avonds ook nog helemaal los gaat op de dansvloer kan je je misschien wel voorstellen hoe warm dat is. Ons advies; trek ’s avonds een andere jurk aan. Bijvoorbeeld  een mooi wit cocktailjurkje. Een stuk koeler en je kunt er nog beter in dansen ook! 

Dresscode  gasten

Wanneer de tempraturen hoog op lopen is het voor de gasten natuurlijk minder fijn om in een driedelig pak op de bruiloft te moeten verschijnen. Houd dus rekening met het weer voor de dresscode van de gasten. Mocht de dresscode niet aansluiten bij de tempraturen, zorg dat je gasten dan op de hoogte zijn van een aanpassing eraan.

 

Afbeelding via Pexels 

Fotoreportage

Overleg met de fotograaf die jullie bruiloft gaat vastleggen.  Plan de fotoshoot in de ochtend of namiddag wanneer de temperatuur aangenamer is. Middag op de dag is het licht vaak minder flatterend en is het ook erg warm om de shoot te doen in je warme trouwjurk. Eventueel kan je natuurlijk ook de shoot opdelen in twee delen, zodat je 's ochtends en 's avonds een deel doet. Foto's waarbij jullie tegen de zon in kijken willen jullie niet, kies daarom een geschikt moment op een warme trouwdag. 

Bloemen

Houd er rekening mee dat de bloemen meer water nodig hebben als het heel warm is. Zorg voor voldoende vazen en water. Zet af en toe het bruidsboeket in het water om ervoor te zorgen dat hij er aan het eind van de dag ook nog mooi uit ziet. Tot slot, wacht tot het laatste moment met het opspelden van de corsages. Je wilt natuurlijk niet dat deze er al slap bijhangen voor de bruiloft begonnen is. 

Schaduw

Eten aan die lange tafel in de tuin of trouwen met je voeten in het zand...helemaal geweldig! Maar bij 30 graden wel goed om te zorgen voor schaduw. 4 palen en een strakgespannen doek creert al een mooi plekje met schaduw.  Laat je creativiteit de vrije loop qua decoratie en het wordt een prachtig prieel.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN