Bruidsfotografie: 6x tips voor de perfecte bruidsfotoshoot!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 5 juli 2023

Een prachtige bruidsfotoshoot als aandenken wil toch iedereen? Jullie bruiloft is de mooiste dag uit jullie leven en zal voor altijd bij jullie blijven. Dit wil je natuurlijk ook mooi vast laten leggen door een bruidsfotograaf. Wij kunnen ons voorstellen dat het niet voor iedereen even makkelijk is om voor de camera te staan. Wij geven je in deze blog daarom tips voor dé perfecte bruidsfotoshoot!

 bruidsfotografie1
© Liselot Kamphuis Fotografie

1. Trouwfotograaf voor je bruidsfotoshoot

Jullie trouwfotograaf is vrijwel de hele dag aanwezig. Het is dus belangrijk dat jullie goed met de trouwfotograaf kunnen opschieten en je jezelf comfortabel voelt. Als jullie samen op jullie gemak zijn, dan zie je dat zeker terug op de trouwfoto’s.

2. Vergeet de camera

Aangezien de bruidsfotograaf de hele dag bij jullie is, is het belangrijk dat je de camera vergeet. Kijk dus vooral niet in de camera, tenzij de bruidsfotograaf het aangeeft met jullie bruidsfotoshoot. Anders valt het op elke foto op dat je in de camera kijkt en komen de foto’s minder natuurlijk over.

3. Strike a pose

Een bruidsfotoshoot kan spannend zijn. Je bent misschien niet gewend om voor de camera te staan en dat is helemaal niet erg! Niemand is een geboren model. Een bruidsfotoshoot mag romantisch, spontaan en speels zijn. Vergeet de camera en ben samen met je hubby in het moment. Blijf lekker bewegen en geniet van het moment. Maak er een feestje van!

bruidsfotografie voor je bruiloft   bruidsfotografie voor je bruiloft

© Isabel Schary Photography & Elise Rachelle Fotografie

4. Locatie voor je bruidsfotoshoot

Zorg ervoor dat je meerdere locaties voor jullie bruidsfotoshoot hebt bedacht. Zo heb je locaties met verschillend lichtinval waardoor de bruidsfotograaf mooi met het licht kan spelen. Denk ook goed na over de achtergrond van jullie foto’s. Trouw je bij een prachtig kasteel? Neem dan ook zeker foto’s voor het kasteel. Trouw je midden in de stad? Gebruik de stad dan ook als achtergrond.

Denk ook goed na over het tijdstip van jullie bruidsfotoshoot. Wil je graag een frisse sfeer? Plan je bruidsfotoshoot dan voor jullie ceremonie. Of wat dacht je van een prachtige shoot tijdens het golden hour na jullie ceremonie? Met de zonsondergang op de achtergrond krijgen jullie foto’s een warme gloed. 

 bruidsfotografie2
© Jisca Fotografie

5. Spontane bruidsfotografie

Laat de trouwfotograaf foto’s van jullie schieten tijdens the first look en net na jullie jawoord. Dit zijn de emotioneelste momenten en hier tonen jullie de puurste emoties. Het is prachtig als de bruidsfotograaf de emoties van je hubby to be kan vastleggen als hij de vrouw van zijn dromen in een prachtige bruidsjurk voor het eerst ziet. Spontanere bruidsfotografie is er niet!

6. Checklist voor je bruidsfotografie

Denk na over met wie jullie allemaal op de foto willen. Wil je samen met je getuigen? Schrijf deze voorkeuren vooraf op en maak een checklist voor je bruidsfotografie en deel deze met je fotograaf. Je bruidsfotograaf kan dan de lead nemen en zo kunnen jullie het loslaten en er van genieten!

bruidsfotografie5
© Elise Rachelle Fotografie

Doe ook inspiratie op met de blog: "4 dingen die je moet weten als je gaat trouwen!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN