Sweet tables zijn al langer een trend in Nederland: een heerlijke tafel vol met cupcakes, macarons, cakpops en een bruidstaart. Zo’n tafel smaakt niet alleen fantastisch, het ziet er ook nog eens super uit. Wil jij liever alleen een bruidstaart en serveer je daarnaast liever hartige hapjes? Dan hebben wij het perfecte idee voor je: een cheese table.
Een cheese table bestaat meestal uit minimaal 5 kazen met verschillende texturen, smaken en kleuren. Je kan spelen met kazen uit verschillende landen, gemaakt van verschillende typen melk (zoals geit, koe of schaap). In de zomer kun je kiezen voor lichtere kazen en in de winter kun je lekker all the way gaan. De opties zijn eindeloos!
Vind je het moeilijk om te beslissen welke kazen lekker zijn? Om het makkelijk te maken zullen we er een aantal op een rij zetten voor je: brie, pecorino, camembert, roquefort, cheddar, gruyère, Gouda, comté, morbier, Parmezaan, pecorino enzovoorts.
Kazen kun je het beste serveren op kamertemperatuur. Zorg dat ze één uur voor het serveren uit de koelkast gehaald worden. Sommige harde kazen, zoals Parmezaanse kaas, hebben wat langer nodig.
Kazen, natuurlijk. Maar bij een cheese table komt meer kijken. Kies bijvoorbeeld een lekkere spread als toevoeging aan de kaas. Hetzelfde geldt voor walnoten, druiven, crackers, vijgen, bessen en honing. Natuurlijk wil je zo’n cheese table ook mooi decoreren. Hout combineert prachtig met de bourgondische look van de kazen. Om het wat chiquer te maken kun je het combineren met gouden of zilveren kaasbestek.