Collega's op je bruiloft? Doen of niet doen?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 1 februari 2024

Collega’s op je bruiloft? De vraag die elk bruidspaar op een gegeven moment stelt. Het blijft een lastige vraag, nodig je collega's uit op je bruiloft? In deze blog nemen wij je mee in de opties zodat jullie straks makkelijker een keuze kunnen maken!

collegas-op-je-bruiloft-1

Het uitnodigen van je collega’s op je bruiloft is zeker geen must. Je kunt hierbij zelf bepalen wat je wilt. Nodig bijvoorbeeld alleen je directe collega’s uit of vraag je eens af wie je buiten het werk ook spreekt of ziet. Let wel op dat je de collega’s die je wel uitnodigt geen uitnodiging geeft waar andere collega’s bij zijn, dan voorkom je een ongemakkelijke situatie.

Collega's op je bruiloft, alles of niets!

Je kunt er ook voor kiezen om of alle collega’s wel uit te nodigen of geen collega’s op je bruiloft uit te nodigen. Dit is wat makkelijker als je bij een kleiner bedrijf werkt met een kleiner aantal medewerkers. Deze gouden regel maakt de keuze zeker makkelijker! Tel eens uit wat de kosten doen als je al je collega’s en die van je partner uitnodigt, dan zul je er toch sneller voor kiezen om ze niet uit te nodigen. Kies je ervoor om iedereen uit te nodigen? Hang dan een uitnodiging in de kantine en vraag of iedereen kan aangeven of ze komen. Zo voelt iedereen zich welkom.

collegas-op-je-bruiloft-2

Collega's op je bruiloft, alleen collega's!

Nodig jij en je partner je collega's uit voor je bruiloft? Denk dan ook eens goed na of je ook de partners van je collega's uitnodigt. Je kunt ervoor kiezen om alleen je collega's uit te nodigen zonder partner. Zo heb je alleen gasten op je bruiloft die je ook daadwerkelijk kent. 

Collega's op je huwelijksfeest

Twijfel je toch nog om je collega's uit te nodigen op je bruiloft? Je kunt er ook voor kiezen om je collega’s alleen op de receptie of het feest uit te nodigen. Zo zijn je collega’s er toch nog even bij en zijn ze niet de hele dag aanwezig.

Jullie bruiloft is jullie speciale moment en deze dag staat in teken van jullie, houdt altijd in je achterhoofd dat je echt gasten uitnodigt die voor jullie de dag nog bijzonderder maken.

collegas-op-je-bruiloft-3

Doe ook inspiratie op met de blog: "Trouwetiquette: hoe hoort het eigenlijk?".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,6 / 5 gebaseerd op 9 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN