Je trouwdag hoort de mooiste dag van je leven zijn. Dit verdien je. Sterker nog; dit ben je aan jezelf verplicht. Al je dierbaren om je heen, de liefde van je leven, de relatie bezegelen met het mooiste wat er is en een geweldig feest; deze dag is helemaal van jou en je partner. Om dit te realiseren, is enige voorbereiding wel vereist. In deze blog wordt je meegenomen in de dingen waar je, misschien niet zo snel aan denkt, maar wel aan moet denken.
© Kirsten Mulder Fotografie
Als je gaat trouwen, is speciaal trouwvervoer een enorm leuke toevoeging aan je bruiloft. Een gave auto, misschien wel jullie droomauto, is de kers op de taart. Ondanks dat het jullie speciale dag wordt, betekent dit niet dat er niets fout kan gaan. Denk daarom ook aan dingen als een autoverzekering. Wanneer je toch schade rijdt op de trouwdag, of de chauffeur doet, kun je dit onbezorgd later afhandelen. Extra, onverwachte kosten die je niet hebt meegenomen in je budget zit je natuurlijk niet op te wachten.
© Puur Vastgelegd
Dit is misschien het minst leuke deel van je bruiloft en het plannen ervan, maar het is wel zeker noodzakelijk om voor geen onaangename verrassingen te komen staan. Voordat je de contracten tekent, moet je elk detail van het contract met je trouwleverancier en andere partijen goed bekijken. Wanneer alles wordt gezegd, wordt ook echt alles bedoeld; inclusief datum, locatie, tijden, aanbetalingen, extra kosten, kleuren, hoeveelheden, alles moet in het contract staan, want als dat niet zo is, of het is verkeerd geschreven, dan ben je niet beschermd als het niet goed wordt uitgevoerd. Wees op je hoede voor clausules die je beletten de verkoper te beoordelen of aan te spreken na zijn levering van de dienst (dit heet een exoneratiebeding), extreme annuleringsvoorwaarden, of als de voorwaarden eenzijdig lijken.
© Mon et Mine
Een contract moet bijvoorbeeld beschrijven wat er gebeurt als een van beide partijen annuleert, niet alleen de klant. Lees zorgvuldig het beleid met betrekking tot veranderingen in de omvang van de dienst, wat betekent dat de tarieven kunnen worden herzien als er belangrijke wijzigingen worden aangebracht. Als je contract bijvoorbeeld catering voorschrijft voor een gastenlijst van 50 personen, maar je besluit later om er 100 uit te nodigen, dan zou je verantwoordelijk zijn voor het betalen van een hoger tarief.
Een website maken? Voor je bruiloft? Zo’n gek idee is dit nog niet. Maak een website voor je gasten waar ze alle details kunnen checken. Van de catering tot aan de dresscode en de data; alles moet hier op staan. Ook eventuele wijzigingen of toevoegingen plaats je hier op. Zo voorkom je dat je onnodig veel vragen van de gasten moet beantwoorden in eindeloze mailtjes.
Lees ook de blog "Wat zijn echte huwelijkstradities".