De dresscode voor jouw bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 30 juli 2013

De dresscode voor jouw bruiloft

Willen jullie graag een dresscode op jullie bruiloft maar jullie weten nog niet zo goed welke of wat de meest gebruikte dresscodes zijn op bruiloften? Geen nood! Wij helpen je een handje!

Een dresscode is misschien wat ouderwets maar het heeft zo zijn voordelen: allereest kunnen jullie zo in de hand houden hoe jullie bruiloftgasten gekleed gaan. Zodat niemand in zijn spijkerbroek komt terwijl jullie het liever wat chiquer hadden gewild. Daarnaast is het ook fijn voor de daggasten. Zo weten ze waar ze aan toe zijn en gaat er niemand under of over dressed.

Laten we de dresscodes op een rijtje zetten:

White tie
De white tie is de meest formele dresscode met de meeste regeltjes:

Mannen: Wanneer er White tie op de uitnodiging staat wordt er van mannen verwacht dat ze is rockkostuum komen. Onder het rockkostuum horen zwarte lakschoenen. Een hoed mág gedragen worden maar dit is niet verplicht. Houdt er rekening mee dat het rockkostuum geen alledaagse outfit is en dat veel mannen deze dus moeten aanschaffen (of huren) voor jullie bruiloft.

Vrouwen: Voor de vrouwen ligt white tie iets ingewikkelder. Van de vrouwen wordt verwacht dat ze een baljurk of galajurk dragen, tot op de enkels en met decolleté. De schouders en rug mogen bloot maar tot 18.00 uur wordt hier dan een jasje over gedragen. Daarnaast horen vrouwen half lange (tot over de ellenboog) handschoenen te dragen. Als tasje neem je een klein bescheiden handtasje mee. Als schoenen draag je schoenen met een hak van minimaal 4 cm.

Let op: Voor zowel mannen als vrouwen is het not done om een horloge te dragen. Gezelligheid kent immers geen tijd.

Dresscode bruiloft

Black tie

De black tie is de soepelere vorm van de white tie. Ondanks dat is het nog steeds een chique dresscode!

Mannen: Van de man wordt verwacht dat hij een smoking draagt met een witte blouse. Onder de smoking draagt de man zwarte lakschoenen.

Vrouwen: De vrouwen kunnen een lange of half lange avondjurk dragen, een chique cocktailjurkje kan dus ook. Hierbij mogen handschoenen gedragen worden maar dit is niet verplicht. Kies voor een jurk met een bescheiden decolleté.

Let op: Ook voor black tie geld dat het not done is om een horloge te dragen.

De dresscode voor jouw bruiloft

Tenue de ville
Tunue de ville betekent letterlijk stadskleding. Dit houdt in dat je nette kleding hoort te dragen. Deze dresscode is voor overdag.

Mannen: De mannen horen een kostuum te dragen (mag driedelig) met een net overhemd, een stropdas en nette schoenen. Het beste is om een donkerblauw of grijs pak te dragen.

Vrouwen: De vrouwen kunnen een jurk (tot op de knieën), een mantelpakje of een broekpak dragen. Zorg dat je je niet te bloot kleed, dus heb je een jurkje aan, doe dan ook een net jasje aan. Blote benen kunnen écht niet dus vergeet niet een panty aan te trekken! Het is leuk om bij tunue de ville een hoed op te zetten.

De dresscode voor jouw bruiloft

Cocktail
De dresscode cocktail is een moderne en feestelijke dresscode.

Mannen: Van de mannen wordt verwacht dat ze een zwart kostuum dragen met een witte blouse. Een stropdas is niet verplicht.

Vrouwen: De naam zegt het al: de vrouwen dragen een cocktail jurkje. Hiermee kan je lekker uitpakken! Kies een jurk in een leuke kleur, kies bijpassende sieraden en doe er een paar te gekke hakken onder.

De dresscode voor jouw bruiloft

Smart casual
Smart casual is de meest ‘makkelijke’ dresscode. Het houdt eigenlijk in dat je gasten hun eigen kleding aan mogen maar dan met een feestelijk tintje.

Mannen: Trek een leuke smal uitgesneden pantalon aan. Het is leuk om dit te combineren met een stropdas of een colbertje.

Vrouwen: Trek een leuk jurkje aan of een rok met een leuk shirtje. Ben je niet zo van de rokjes en jurkjes? Dan kan een mooie linnenbroek natuurlijk ook erg leuk zijn!

De dresscode voor jouw bruiloft

De dresscode voor jouw bruiloft

 

 

Er zijn een aantal puntjes waar je bij alle dresscodes op moet letten:

 

 

 

Vrouwen:

• Heb je een panty aan? Kijk dan goed of de kleur goed bij je past. Draag ook niet een te dikke panty.

• Neem altijd een bescheiden handtasje mee

• Draag geen wit. Dit is de kleur die de bruid draagt.

• Is er een kleurenthema? Verwerk dit dan subtiel in je outfit.

 Mannen:

• Draag absoluut geen sportsokken

• Zorg dat de kleur van je sokken matchen met de kleur van je pak

• Draag geen bruine schoenen onder een zwart pak

• Zorg dat je stropdas matcht bij de rest van de outfit.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,7 / 5 gebaseerd op 37 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN