De tradities van trouwvervoer!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 12 september 2016

trouwvervoer

In dit artikel vertellen we jullie alles over de tradities en etiquette die bij trouwvervoer horen!

Blikjes
Jullie hebben het vast wel eens in een film gezien. Het bruidspaar verlaat de bruiloft en vertrekt met een auto waarachter blikjes slingeren. Dit is een oud gebruik. Toen men vroeger nog in koetsen reed, werden ook daar blikjes achter gehangen om geesten te verjagen die een gelukkig huwelijk in de weg zouden staan. Tegenwoordig staan we hier niet meer zo bij stil maar is het vooral een leuke traditie.

Bruidsstoet
Een echte regel is het niet maar volgens de etiquette zou de trouwstoet er als volgt uit moeten zien:

In de eerste auto zit het bruidspaar. Voor de huwelijksvoltrekking zit de bruid links van de bruidegom, na de huwelijksvoltrekking is dit andersom. Hebben jullie bruidskinderen? Dan zitten zij ook in dit trouwvervoer. In de tweede auto zitten de ouders van de bruid en bruidegom. Volgens de etiquette zit de vader van de bruid achter het stuur en daarnaast de moeder van de bruidegom. In de derde auto zitten de getuigen samen het hun partners. In de vierde auto zitten de zussen, broers en grootouders van de bruid en bruidegom. De overige auto’s in de bruidsstoet maakt niet uit.


Zijn jullie van plan een auto te huren voor de bruiloft? Bij Date en Janneke Boekema zijn er prachtige en stijlvolle auto's te huur die jullie dag compleet maken! Meer informatie vind je op de website www.eentrouwautohuren.nl

Trouwvervoer

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,1 / 5 gebaseerd op 17 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN