de verhalen van trouwambtenaren: jessi

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 18 april 2019

In deze rubriek spraken wij met een aantal trouwambtenaren over hun ervaringen van verschillende bruiloften. In deze blog vandaag het verhaal van Jessi.

VERTEL ONS JE MOOISTE LOVE STORY

Hoe kan ik kiezen? Inmiddels heb ik al in veel fantastische verhalen mogen duiken en zijn er zoveel verhalen die zorgen voor een brok in mijn keel, een plek in mijn hart en een herinnering met een grote glimlach. Wanneer mijn bruidspaar tegenover mij zit en honderd uit vertellen over hoe hun harten samen kwamen, elkaar diep aankijken met een intens gelukkige blik, dan maak ik interne dansjes als ik de chemie tussen hun twee zie & voel. Het verhaal is dan bijna irrelevant…. Nou ja, bijna …. want wat zou ik soms graag onzichtbaar willen zijn. Bijvoorbeeld stiekem op het station willen spieken toen twee studenten elkaar voor het eerst zagen staan op het perron, in volledige stilte tegenover elkaar gingen zitten in de trein naar Hengelo, met intense blikken die elkaar niet loslieten. Tot het moment dat zij hem heel direct vraagt of hij nog van plan is om iets tegen haar te zeggen. Op het station biedt hij galant als hij is een lift naar huis aan. Zijn auto blijkt twee wielen te hebben en ze springt achter op zijn bagagedrager om vanaf dat moment voor altijd zijn meisje te zijn…….

Het gevoel wat voelbaar is bij dit verhaal, DAT wil ik vangen voor in mijn verhaal, hun mooiste Lovestory. Wat ik voel, zie en hoor, dat wil ik delen met iedereen die aanwezig is tijdens de ceremonie en dat het verhaal helemaal over de Liefde tussen het bruidspaar gaat.


ambtenaar

WAAROM JIJ?

Het is fantastisch om dit te mogen doen. Ik kan in Ouiyessi zoveel verschillende facetten waar ik van houd kwijt. Het werken met mensen is iets wat ik heel fijn vind om te doen. Het vertrouwen wat ik krijg om samen met mijn bruidsparen aan hun ceremonie te bouwen is heel bijzonder. Ik denk dat het bij de ceremonie om zoveel meer gaat dan alleen het Ja-woord en een kort verhaal.

WAT MAAKT JOU ZO UNIEK?

Ik zie mijzelf meer als ceremonievormgever, ik ben er van overtuigd dat de ceremonie over zoveel meer gaat dan een verhaal en het Ja-woord. Natuurlijk vertel ik het fantastische verhaal en trouw ik mijn bruidsparen (voor de wet of ceremonieel) door ‘de Vraag’ te stellen. Maar voor die tijd neem ik ze mee aan de hand, duiken we in de verhalen, stel ik oneindig veel vragen, gaan we opzoek naar al die belangrijke elementen waar ik de ceremonie op mag bouwen. Het voortraject minstens zo belangrijk en leuk als de ceremonie zelf. We investeren in de ceremonie, om op die manier het zo persoonlijk en authentiek mogelijk te maken. Iedereen wil toch een ceremonie waar iedereen na vijf jaar nog over zegt: “weet je nog … ? “

WAT WAS DE MEEST BIJZONDERE LOCATIE?

Locaties in binnen -en buitenland, met mijn kekke hakjes in de Nederlandse modder tot buitenlandse huwelijksceremonies in Italië of Ibiza in de stikhete zon….. uiteindelijk is de mooiste locatie: het hart!

3X JA

Mijn bruidsparen en ik kiezen echt voor elkaar, alle drie moeten we volmondig “Ja!” zeggen. Vandaar ook de Ouiyessi, 3x Ja (Oui – Yes – Si). We doen het echt samen, omdat ik echt denk dat op die manier de ceremonie een weerspiegeling zal worden van de Liefde tussen het bruidspaar, omringt door hun liefsten. Op die manier vieren zij de Liefde het hardst en maken we van alle eerder gemaakte herinneringen een fantastische nieuwe om nooit meer te vergeten!


Ambtenaar

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,9 / 5 gebaseerd op 9 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN