styled shoot la casa de cristal

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 20 november 2018

Wie heeft hem niet gezien?! De spannende Netflix serie ‘La casa de papel’. Een Spaanse serie met passie, spanning, liefde en oude elementen. Deze serie was onze inspiratie voor de gestylde shoot ‘La casa de cristal.’

Wij zijn Marieke Fikken en Leonie Klomp, een duo in trouwfotografie. Individueel al wat jaren fotograaf, maar inmiddels werken we twee jaar samen. We hadden besloten om onze krachten te bundelen. We deelden dezelfde visie. We houden van cleane en pure beelden met natuurlijke tinten. We houden van natuurlijk licht en vooral het spelen met licht en donker. Marieke is slim, gedreven en kalm. Leonie is creatief, impulsief en enthousiast. We vullen elkaar aan, dat maakt ons een top team!

Omdat we vorig jaar ook een gestylde shoot hebben gedaan, hadden we al fijne samenwerkingen gehad. So why change a winning team? We wilden vooral een fijn team dat goed op elkaar inspeelt en het beste in elkaar naar boven haalt. We namen contact op met Rinke Krikke. Ze is afgestudeerd media stylist aan de Academie Artemis Amsterdam en weet waar een groot project aan moet voldoen. Rinke helpt ons doordenken, ze stelt zoveel vragen totdat we exact weten wat we willen laten zien en waarom we dit willen laten zien. Deze schakel hebben we nodig om een groot project als een gestylde fotoshoot goed neer te zetten. Hair en make up hebben we laten doen door Sharon Nijmeijer. Zij is een kunstenaar op het gebied van haar en make up. Ze is ontzettend ambitieus. Ze is 28 jaar en heeft al een geweldige kapsalon genaamd Fierce in Raalte. Al een aantal keer genomineerd voor een Confiture award en net zo gedreven als wij.

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

We wilden graag twee modellen die in het echt ook verliefd zijn. Liefde wilden we voelen en zien. Bij twee modellen die elkaar op de shoot dag voor het eerst ontmoeten, is die liefde er niet en dat is zonde voor een shoot als deze! Bastiaan was in het verleden een professioneel model en kende Leonie van vroeger. Ze zag een opmerking bij een insta post van Bastiaan bij een modellenklus van vroeger “Een tijdje geleden alweer..” We vroeger Bastiaan of hij zin had om nog eens een klus te doen en dan samen met zijn vriendin Sanne. Dit vonden ze ontzettend leuk!

Voor de locatie zochten we een oude, karakteristieke plek met veel historie. Vorig jaar hebben we onze shoot in de natuur gedaan en we wilden nu juist iets heel anders uitstralen. Marieke had in het verleden al eens een shoot gedaan in de Broerekerk in Bolsward. De keuze was snel gemaakt, dit moest het worden. Het sloot aan bij onze visie. Hierdoor was de titel van onze shoot ook snel gemaakt, La casa de cristel (het glazen huis). De Broerekerk had een volledig beglazen dak!

De jurk moest sexy, elegant, hip zijn en kant bezitten. Kant staat bij ons voor historie, bezieling en liefde. De jurk zal zelf al een verhaal moeten vertellen. La bella blanca in Zwolle is een prachtige bruidszaak in het hartje van Zwolle gerund door twee zussen. Beide even enthousiast en ambitieus en wilden (weer!) dolgraag meewerken aan onze gestylde shoot. We mochten zelf een jurk komen uitzoeken in hun werkelijk, prachtig gestylde pand. Wat was het weer een feestje om daar te mogen “ shoppen”. Het pak is prive bezit van Bastiaan. We wilden een black tie, zoals het laatste avondmaal bij La casa del papel, mannelijk en elegant.

De bloemen komen  van Vloedgraven Wijhe. Zij maken geweldige boeketten en denken groots! Voor deze shoot wilden we ook groots uitpakken met bloemen. Het moesten vooral de diep rode kleuren bevatten van de serie en de liefde! Thomas Vloedgraven wist precies wat we bedoelden bij onze uitleg en ging aan de slag.

Naast de bloemen wilden we ook graag meer aankleding in de kerk. Net zoals het laatste avondmaal, wilden we in de Broerekerk ook een prachtig gedekte tafel met linnen, goud, natuurtinten en hout. Er zou een aanvulling moeten zijn, geen afleiding. Deze prachtige dingen hebben we mogen gebruiken van Annemarie Wonen in Holten. Ze hebben zo’n gevoel voor styling dat konden we echt goed aan hen overlaten!

De oorbellen hebben we van Flower power design. Anne, de eigenaresse, is het zusje van vlogger ‘De huismuts’ en via haar zagen we de prachtige collectie die volledig handgemaakt wordt gemaakt op Bali, Indonesië. Het heeft iets mediterraans, spannends en we wilden graag goud. Samen met haar kwamen we op de Bee oorbellen die de look van Sanne precies zouden afmaken. De ringen zijn van Muja Juma. Sharon verkoopt deze collectie in haar zaak en deze fijne ringentjes pasten perfect bij een jurk die alle aandacht verdient.

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

We hadden alles bij elkaar. Het team was compleet. Nu de dag zelf. We vonden het allemaal spannend, maar waren ook helemaal exited! We spraken af in het hotel de Wijnberg in Bolsward. Dronken koffie en traditioneel een fries gebakje. De klik was er meteen met iedereen! Sanne is op een hotelkamer omgetoverd tot een prachtige bruid. De jurk paste perfect en haar haar en make up maakte het af. De rode lippenstift was spannend, want die mocht echt niet op de jurk terecht komen! Bastiaan had alle tijd om zich klaar te maken. Hij heeft wel 1,5 uur beneden in het zonnetje gezeten met koffie. We wilden bij hem een niet al te gelikte look. Baardje, wild haar en een strak pak, dat leek ons perfect.

De ontmoeting hebben we echt in de kerk gedaan. Dit vinden we altijd een mooie start van een shoot. De liefde en verwondering is dan het puurst! Inmiddels hadden veel toeristen lucht gekregen van de shoot en wachtten geduldig bij de kerk. Omdat de kerk zo groot was, kon Bastiaan een lange aanloop hebben naar Sanne toe. We schoten geweldige plaatjes voor foto’s en film. Als extra aanvulling was Joey van Rhee met ons mee. Joey maakt regelmatig shots met zijn drone, die we in onze weddingfilms kunnen gebruiken. We noemen Joey overigens niet onze drone man, maar onze droom man ;) We hadden voor de shoot al een groepsapp met elkaar en kregen het toffe idee (maanden terug) om allemaal ook in stijl gekleed naar de shoot te komen zodat we iedereen al werkend ook in de film zouden verwerken. Joey is professioneel wielrenner en had de dag ervoor nog een wedstrijd in Zeeland. Hij kwam op zondag van zeeland naar Bolsward gereden. Had (als enigste) een geweldig strak en mooi pak aan en wij waren dit allemaal vergeten te doen! Een echte aanwinst dus voor ons team.

De shoot was heerlijk! We hadden genoeg mensen die hielpen, we hadden ook een stagiaire Myrte mee die ons hielp met o.a. reflectie schermen, alles klaarzetten, etc.  Rinke die constant op zoek was naar creativiteit en de planning strak in de gaten hield en Sharon die het haar en make up perfect hield. Sanne en Bastiaan deden het zo goed, ze voelden ons en ook elkaar aan. Het liep vloeiend. Marieke en ik houden sowieso niet van geposeerde shoots, dus we hebben, met af en toe een kleine instructie, hen vooral lekker gelaten. Ze hebben veel gekletst en gelachen.

Kussen konden de twee elkaar nog niet door de rode lippenstift! Die mochten ze bewaren voor de laatste shots. Na de binnen locatie moesten we nog even naar buiten. Niet omdat dit bij het beeld van ‘La casa del cristal’ hoorde, maar omdat Bolsward gewoon een super mooi stadje is met hele mooie huisjes, wauw! Dus we eindigden in een pittoresk straatje, met de kus uiteraard. Daarna terug naar het hotel voor een proost. Wat was het een geweldige mooie zonnige zondag 14 oktober!

PS. De shoot heet oorspronkelijk La casa del vetro, maar we kwamen er later achter dat dit Italiaans was en geen spaans! Impulsieve actie van Leonie zullen we maar zeggen ;)

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

Leveranciers:

Fotografie: Leonie Klomp en Marieke Fikken van Ik wil fotografie 
Jurk: La Bella Blanca Zwolle (Riki Dalal haute couture)
Hair & Make-up: Sharon Nijmeijer van Fierce Raalte 
Oorbellen: Flowerpower Design
Ringen: Muja Juma
Bloemen: Vloedgraven Wijhe
Styling Broerekerk: Annemarie Wonen in Holten
Drone: Joey van Rhee 
Creatief brein: Rinke Krikke
Stagiaire: Myrthe Booyink  

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 12 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN