Dilemma: gasten wel of niet mee laten betalen aan bruiloft?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 19 mei 2016

Back in the days waren het vaak de ouders van het bruidspaar die de bruiloft betaalden. Tegenwoordig is dat eerder uitzondering dan regel. Maar betalen de ouders nog wel iets? Kan je vragen of je gasten een deel meebetalen? Wij helpen je met dit dilemma.

Laten we er niet omheen draaien: nee. Je kunt niet vragen aan je gasten of ze een deel van jouw bruiloft willen betalen. Klinkt misschien logisch, maar toch is dat het niet altijd. Er zijn natuurlijk wel een aantal uitzonderingen waarvoor gasten een bijdrage kunnen geven.
 

De vrijgezellenavond

Je bruiloft heb je waarschijnlijk tot ieder laatste detail uitgestippeld, maar je vrijgezellenfeest is een ander verhaal. Je hebt geen idee wat je te wachten staat! De planning ligt bij jouw vriendinnen, zus, nicht of misschien wel moeder. Zij gaan jou verrassen en de kosten daarvan liggen dan ook niet bij jou als bruid.
 

Bruidsmeisjes


De jurken van volwassen bruidsmeisjes

Kies jij voor volwassen bruidsmeisjes? En wil je dan dat ze allemaal in dezelfde soort of kleur jurk gaan? Als dat echt heel belangrijk voor je is, dan is het een idee om deze cadeau te geven aan je bruidsmeisjes. Jij wilt ten slotte dat ze allemaal voor één look gaan, terwijl zij misschien net zo lief een jurkje uit de kast pakken.
 

De trouwjurk

Als de ouders van de bruid nog iets meebetalen aan de bruiloft, dan is het vaak de trouwjurk. Dat is het cadeau voor hun dochter die weggegeven gaat worden. Echter zijn er ook genoeg bruiden die de jurk (graag) zelf betalen.
 

Wedding wallet


Het vervoer

Waarschijnlijk komen jouw gasten zelf met de auto (of fiets?) naar jullie bruiloft. Kies je voor een bruiloft op veel verschillende locaties en wil je graag dat je gasten mee kunnen proosten, dan is het verstandig om groepsvervoer te regelen. Denk je nu meteen terug aan de bussen waarmee je vroeger op schoonreisje ging? Stop! Wij bedoelen natuurlijk écht cool vervoer, zoals een stoet oude fiat 500’s, Volkswagen busjes of een paardentram.
 

Overnachting

Grote kans dat er een aantal gasten zijn die niet in de buurt komen en kiezen voor een hotelovernachting. Deze kosten vallen voor eigen rekening van de gasten, zij kiezen ervoor om te blijven slapen. Het is natuurlijk wel heel leuk dat ze het doen: zo hoeft er niemand laat nog terug te rijden en kunnen ze allemaal drinken als zij dat willen. Het zou wel een leuk gebaar van het bruidspaar zijn als je iets probeert te regelen met een hotel in de omgeving. Helemaal als er meerdere gasten blijven slapen, is er vaak iets te regelen met de prijzen van de kamers.

Mocht je echt boven je budget uitkomen voor de bruiloft, vraag dan aan de gasten of zij als huwelijkscadeau een envelopje willen geven. Deze bijdrage kun je dan bijvoorbeeld bij jullie honeymoon leggen of gebruiken om het spaarpotje weer aan te vullen. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,6 / 5 gebaseerd op 8 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN