Dilemma dinsdag: Wel of geen boeket gooien?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 26 juni 2018

Het gooien van het bruidsboeket is een traditie die we tegenwoordig steeds minder zien. Het heeft ook een beetje iets weg van een rugbywedstrijd in mooie jurkjes. Is het een cliché uit een film of gewoon super leuk om te doen op je bruiloft?

boeket-gooien

Foto credits: Hummingheartstrings & Wedding Forward


HOE IS DE TRADITIE ONTSTAAN?

In Groot-Brittanië geloofde men dat wanneer je een stukje van de trouwjurk van de bruid wist te bemachtigen, dit zou zorgen voor vruchtbaarheid en geluk. Deze vrouwen renden de bruid achterna om een stuk van haar jurk te schuren. Ja, dit gebeurde echt. Shocking! Bruiden gooiden vaak hun boeket in de lucht om de vrijgezellen dames af te leiden. Omdat de jurken steeds duurder en mooier werden, is langzamerhand de traditie van het boeket vangen ontstaan.


IK WIL MIJN BOEKET NIET KWIJT

Het bruidsboeket is niet goedkoop en vaak ook nog uitgezocht door je kersverse man. Logisch dat jij deze dan niet weg wilt geven aan één van je vriendinnen. Maar misschien twijfel je nog, omdat je het wel een heel leuk onderdeel vindt. De oplossing is door een tweede boeket te gebruiken! Zo kun je zelf je bruidsboeket houden, maar een replica daarvan naar je vriendinnen gooien. Dit boeket hoeft natuurlijk niet net zo duur te zijn als je eigen boeket, laat er gewoon een mooi, klein boeketje van maken door jouw bloemist!

 

WANNEER GOOI IK HET BOEKET WEG?

Het meest gebruikelijke moment is in de avond, net voordat het bruidspaar het feest verlaat. Let er wel op dat alle vrijgezellen dames nog aanwezig zijn om het boeket te vangen!


MUZIEK

Heb je besloten dit te gaan doen op je bruiloft? Groot gelijk heb je! Hierbij een aantal liedjes die afgespeeld kunnen worden tijdens het gooien van het boeket:

  • Single Ladies – Beyoncé
  • Girls Just Want to Have Fun – Cyndi Lauper
  • Only Girl – Rihanna
  • Where Them Girls At – David Guetta 
  • Run the World – Beyoncé
  • Material Girl - Madonna
  • Independent Woman – Destiny’s Child
  • Ladies Night – Kool & the Gang

En, ga jij je boeket gooien?

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 19 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN