de verhalen van trouwambtenaren: aniek

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 2 mei 2019

In deze rubriek spraken wij met een aantal trouwambtenaren over hun ervaringen van verschillende bruiloften. In deze blog vandaag het verhaal van Aniek.


VERTEL ONS JE MOOISTE LOVE STORY

Het liefdesverhaal van twee Bruce Springsteen fans uit Leiden die jarenlang dezelfde concerten bezochten maar elkaar daar nooit zagen of spraken. Ongeveer tien jaar later maakten ze allebei een lange reis en zaten ze in hetzelfde vliegtuig naar Thailand. Daar zag zij hem voorbij lopen in een t-shirt van the Boss himself (Bruce Springsteen) Weer waren ze erg dicht bij elkaar. Maar geen vonk die over kon slaan. Allebei begonnen ze vervolgens aan hun reis en bezochten ze meerdere plekken. Maar twee weken later en 682 kilometer verder, in een bar in Phnom Penh ontmoetten ze elkaar heel toevallig weer. Daar luisterden ze samen naar hun favoriete muziek en bleek deze ontmoeting het begin van iets heel moois. Nog steeds gaan ze naar de concerten van Bruce Springsteen, maar nu staan ze samen vooraan bij het podium. Samen met zijn vrienden én haar vriendje van destijds, inmiddels beste vriend van beiden en tevens getuige op hun huwelijk. Echt waar!

 

WAT MAAKT JOU ZO UNIEK?

Mijn vriend zegt altijd met Aniek is het nooit saai. En volgens mijn dochter ben ik wel een beetje ondeugend. Misschien zijn dat wel de twee woorden die passen bij mijn ceremonies.
Mijn relatie is ontzettend liefdevol. Mijn dochter een meisje die mij trots en gelukkig maakt. Ik heb een hele grote familie en heel veel lieve vrienden waar ik altijd bij terecht kan. Volgens mij is dat wel het allerbelangrijkste, dat ik gelukkig ben en dat ik dat uitstraal.
Wat mij uniek maakt is; hoe ik praat, hoe ik dans, hoe ik denk, hoe ik doe en hoe ik schrijf. Dat dansen, dat kan ik niet, maar ik denk best wel een beetje talent voor het eerste en het laatste te hebben.


bruidsambtenaar

 

WAT WAS DE MEEST BIJZONDERE LOCATIE?

Dat is absoluut het huwelijk van afgelopen zomer op een boot. Zelf ben ik helemaal weg van varen. In de zomer vaar ik samen met Bas en onze dochter Lynne van 15 door fantastische Idyllische Friese plaatsjes, overnachten we in the middle of nowere en eindigen we altijd in onze favoriete stad, Amsterdam. Dit jaar kreeg ik het mooiste verzoek ooit. Weddingplanner Myrthe vroeg mij of ik een leuk stel uit New York wilde trouwen in Nederland op een boot! Mijn eerste huwelijk in het Engels. Het was wel even schrikken toen de bruid vertelde dat ze een actrice was uit Amerika en dat er meer dan 150 gasten over zouden komen naar Nederland en aanwezig zouden zijn tijdens de ceremonie. En het was een iets grotere boot dan ik had verwacht.

Mag ik ook een favoriete huwelijksgast uitkiezen? Dan is het de zoon van 14 van het stel welke geen minuut week van mijn zijde. Lief mannetje met het syndroom van down. Ik ben nog nooit zo relaxt een ceremonie begonnen. Voor de ceremonie hebben we heerlijk op de grond gelegen en de wolken (die er nauwelijks waren) bekeken. En tijdens de ceremonie luisterde hij ontzettend goed. Lachte precies op de juiste momenten en hielp me met alles. Memorabel!

 

VAN AANVRAAG TOT ALTAAR

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierna gaan we elkaar nog een aantal keer zien. Via skype, in het echt, afhankelijk van wat het bruidspaar wil. In de lente en zomermaanden zijn ze meer dan welkom op onze boot. Ondertussen regel ik het officiële gedeelte bij de gemeente en begin ik met informatie te verzamelen. En dat stukje informatie verzamelen, gebeurt iedere keer weer anders. De bruidsparen krijgen geen standaard vragenlijsten via de mail met daarop bijvoorbeeld een uiterlijke datum waarop ze de antwoorden in moeten leveren. Bij een mooi liefdesverhaal hoort geen Backspace. Eén van de dingen die ik sowieso doe is het benaderen van familie en vrienden. Die weten vaak maar half hoe mooi alles is wat ze tegen mij zeggen.

Daarna gebeurt het grootste gedeelte van het werk. Als ik alles heb verzameld dan begin ik met schrijven. Lege velletjes papier over mijn hele bureau verspreid. Tussen de lege kopjes koffie in...


bruidsambtenarern

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,8 / 5 gebaseerd op 44 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN