Dilemma: Wel of geen themabruiloft?

Monic Arts
Monic Arts 2 juni 2017

Misschien dromen jullie al jaren van een bruiloft met een bepaald thema. Of helemaal het andere uiterste, weten jullie nog helemaal niet of jullie wel voor een bruiloftthema gaan kiezen. Wanneer jullie er nog niet helemaal uit zijn, delen wij de voordelen van wel en geen thema voor de bruiloft.  

greenery

Afbeelding via Totally Dazzled

Wel een bruilofthema

Een eerste goede reden om voor een thema te gaan voor de bruiloft kan natuurlijk zijn dat jullie beide een thema hebben dat jullie helemaal geweldig vinden. Iets wat misschien te maken heeft met jullie eerte ontmoeting of iets waar jullie beide gek op zijn? Deel deze passie en pas het toe in jullie bruiloftthema.

Een andere reden om te gaan voor een bruiloftthema is dat jullie je met het thema helemaal kunnen onderscheiden van andere bruiloften. Een thema maakt de bruiloft in een klap uniek en persoonlijk. 

Wellicht trouwen jullie wel op een datum of in een seizoen dat perfect is voor een bepaald thema zoals valentijnsdag of midden in de zomer of juist de winter? Het thema aanpassen aan een seizoen is altijd een goed idee!

Tot slot is het kiezen van een thema een goed idee om te kunnen volgen als leidraad bij het treffen van de voorbereidingen. Wellicht vinden jullie het lastig om een look-and-feel te creëren. Een thema zorgt er vanzelf voor dat jullie wel alles uitkiezen wat bij elkaar past. 

Géén bruilofthema 

Eerlijk gezegd vonden wij het nog best wel lastig om redenen te bedenken om géén thema aan jullie bruiloft te hangen. Wellicht is het beter om niet te gaan voor een specifiek thema voor de bruiloft als jullie geen geschikt thema kunnen vinden wat echt bij jullie past. Jullie hoeven natuurlijk niet enkel voor een thema te gaan omdat dit zogenaamd 'hoort' bij een bruiloft. Belangrijk is dat jullie passen bij het thema en ook de gasten jullie direct herkennen in het thema óf dat jullie het thema natuurlijk beide helemaal geweldig vinden. Is er geen thema waar jullie beide warm van worden? Kies dan lekker voor geen thema, maar doe alles op de manier dat jullie het wel mooi vinden. 

Een andere reden kan zijn is dat jullie het liever wat kleiner en simpeler willen houden. Misschien willen jullie helemaal niet uitpakken met een thema op de bruiloft maar houden jullie het liever simpel. Een oplossing hiervoor kan eventueel zijn om te gaan voor een kleuren thema. Hierdoor houd je toch een en dezelfde look-and-feel op de bruiloft, maar hoef je niet gigantisch uit te pakken. 

Alles bij elkaar laten passen helemaal niks voor jullie? Houd lekker geen thema aan en ga voor alles waar jullie blij van worden! Het is jullie bruiloft en als jullie liever van alles door elkaar doen is het helemaal goed. 

 

Bruiloft thema kiezen

Vinden jullie het nog lastig om een geschikt thema te kiezen? Ga eens lekker rondstruinen op het internet. Ga lekker inspiratie op doen op Pinterest en sla alles op wat jullie mooi vinden. Wellicht komen jullie zo tot een geschikt thema uit. 

Mochten jullie nog benieuwd zijn naar de trends van bruilofthema's van dit jaar. Wij hebben ze hier voor jullie op een rijtje gezet. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,3 / 5 gebaseerd op 8 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN