Dilemma: Trouwbeloftes uitspreken

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 14 juli 2020

vows


Je hebt er vast al wel eens van gehoord “the wedding vows”. In Amerika is het heel normaal dat je dit naar elkaar uitspreekt op je bruiloft. Jij en je verloofde vertellen elkaar hoeveel je van de ander houdt, waarom jullie zo goed bij elkaar passen en wat dit huwelijk voor jullie betekent.

In Nederland gebeurt dit ook al wel maar zeker niet op alle bruiloften. Wat vinden jullie, voegt het daadwerkelijk iets toe aan jullie bruiloft en wil je graag op deze dag al die bijzondere woorden van je aanstaande horen?  Of is het overbodig en weet je wat je aan elkaar hebt omdat jullie ten slotte op het punt staan om elkaar het ja-woord te geven?

Het blijft een lastige keus maar één ding is zeker, overleg samen of jullie er voor kiezen om de trouwbelofte voor te dragen. Misschien weet jij zelf al zeker dat jij dit heel graag wilt doen maar dit is echt iets wat jullie samen moeten bepalen. Het is samen of niet. Het zou namelijk best gek zijn als een van de twee verloofde zijn of haar trouwbeloftes wel uitspreekt en de ander niet.


vows


TROUWBELOFTES UITSPREKEN

Kiezen jullie ervoor om de trouwbeloftes aan elkaar voor te dragen, kies er dan ook samen voor wat de toon van de trouwbelofte wordt. Word het allemaal heel serieus, heel zoetsappig en romantisch of, zit het juist vol met humor en grapjes. Kies niet voor een toon die buiten jullie comfort zone ligt. Ook al heb je dit bijvoorbeeld bij andere gezien en was dit super leuk. Kies waar jullie je prettig bij voelen, ben je van naturen geen grappenmaker, kies dan bijvoorbeeld voor een serieuze vorm van de beloftes uitspreken.

 

TROUWBELOFTES ZELF SCHRIJVEN

Wil je het echt heel persoonlijk maken en recht vanuit jouw hart spreken, schrijf de beloftes dan zelf. Het maakt hierbij niet uit of dit allemaal poëtische zinnen zijn. Het belangrijkste hierbij is dat het recht uit je hart komt en dat je alleen de woorden uitspreekt waar jij zelf ook echt achterstaat omdat jij dit zelf hebt opgeschreven.

Tot slot is het belangrijk dat je afspraken maakt met elkaar. Hoe lang moet de trouwbelofte worden? Blijft de trouwbelofte tot aan de ceremonie of laten jullie ze elkaar al eerder lezen? Vooral dat eerste puntje is erg belangrijk. Het zou niet leuk zijn als de ene heel erg lang aan het praten is en de andere met 4 zinnen klaar is.

 

Weet jij al wat je doet? Spreek je graag je trouwbeloftes uit op jullie trouwdag of bewaar je deze woorden voor een moment waarop jullie met zijn tweeën zijn?


vows

Foto credits: Pipkin Paper Company

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

2,8 / 5 gebaseerd op 24 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN