Dingen die je beter niet DIY kan maken

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 23 maart 2016

Het klinkt als een goed idee; geld besparen door zelf de decoratie voor je bruiloft te maken. Soms pakt het goed uit, maar soms helaas minder goed. Er zijn namelijk sommige dingen die je beter niet zelf kan maken, mocht het je nóg zoveel geld besparen.

 

Twijfel je of je iets zelf gaat maken of niet? Vraag jezelf dan af of  je het ver voor jullie bruiloft al kan maken en of je het thuis kan uitvoeren. Als dit namelijk niet zo is kun je het beter niet zelf maken. Is het iets wat je pas in de week voor je bruiloft kan doen? Vraag je dan goed af of je het  zo druk wilt hebben in de laatste week.

 

Bruidstaart

Een bruidstaart moet je maximaal één dag van te voren maken. Het is niet hetzelfde als het bakken van een appeltaart. Je hebt meerdere taartbodems nodig en een grote oven. Vraag jezelf af of je hier de tijd en de middelen voor hebt?

 

Bruidsboeket en bloemendecoraties

Een bruidsboeket maken is veel moeilijker dan dat het lijkt. Bloemen zijn heel bederfelijk en dit maakt het er niet makkelijker op. Het kan hierna ook nog zo zijn dat het resultaat je tegenvalt, wat voor mogelijkheden heb je dan nog? Besteed het bloemwerk uit aan een bloemist. Bespaar geld door  bloemen uit dat seizoen bloemen te kiezen, dat is vaak iets goedkoper.

bloemen

 

Decoratie met ballonnen

Een ballon loopt leeg gedurende de tijd. Dit gaat sneller wanneer de zon erop schijnt. Ballonnen opblazen moet op de dag zelf gebeuren. Hier zit je waarschijnlijk niet op zit te wachten, maar misschien vinden je vrienden/vriendinnen het wel leuk om te doen.

diy

 

Versieren van de Locatie

Als je zelf decoratie maakt moet je waarschijnlijk de versieringen ook zelf ophangen. Spreek met de locatie waar je trouwt af wanneer je de locatie mag versieren. Is dit één dag van te voren? In veel gevallen is het zelfs zo dat het op de dag zelf moet gebeuren en wanneer je in de ochtend trouwt, betekent dit extra vroeg opstaan. Houd hier rekening mee bij de tijdsplanning van je creatieve avonden.

decoratie

 

Houten borden

Je ziet nu veel houten borden als decoratie op bruiloften. Wanneer je zelf niet creatief bent heb je meestal ook niet alle middelen in huis om deze borden zelf te maken. Je investeert al geld in het hout, maar als je daarnaast ook nog eens veel materiaal en middelen moet aanschaffen ben je goedkoper uit om het te kopen in de winkel.

wooden sign

 

Visagie

Als je iedere dag jezelf opmaakt denk je misschien wel dat je dit zelf ook het beste kan op je bruiloft. Dit is misschien ook wel zo, maar wil je deze stress hebben? Wat doe je als het mislukt of wanneer je in tijdnood raakt. Besteed de visagie uit aan een visagiste. Spreek een keer met je visagiste af om jouw wensen door te spreken en maak een afspraak voor proef make-up. Hierdoor komt je niet voor verrassingen te staan op je bruiloft en kun je rustig genieten in de stoel terwijl jij wordt opgemaakt en vaak hebben visagistes nog magische spraytjes waardoor je make-up heel de dag blijft zitten! Wauw!

makeup

Er zijn natuurlijk genoeg dingen die je wel zelf kan maken voor je bruiloft. Ben je benieuwd wat? Neem hier een kijkje. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,3 / 5 gebaseerd op 12 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN