Handige tips voor het uitkiezen van de beste trouwlocaties

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 6 april 2023

Als we het hebben over het kiezen van de perfecte trouwlocatie zijn er verschillende belangrijke eigenschappen waar je op kunt letten. Hieronder bespreken we drie van de belangrijkste eigenschappen van trouwlocaties: de ligging, de ruimte en de faciliteiten. 

handige-tips-voor-het-uitkiezen-van-de-beste-trouwlocaties-anouk-wubs
© Anouk Wubs Photography

Ligging

De locatie is één van de belangrijkste onderdelen van je bruiloft. De meeste bruidsparen willen een locatie die gemakkelijk bereikbaar is voor de gasten. Een locatie die goed bereikbaar is met openbaar vervoer bijvoorbeeld is heel praktisch.

Een locatie aan het water kan bovendien een geweldige keuze zijn voor een romantische en schilderachtige omgeving. Aankomen op een boot of na de bruiloft met de gasten het water op maakt de hele dag extra bijzonder. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld De Paalkoepel aan het Paterswoldsemeer.
 

Ruimte

Genoeg ruimte voor je gasten is natuurlijk ook belangrijk. Dit gaat hand in hand met de activiteiten die je in de planning hebt staan. Een grote bruiloft bijvoorbeeld vraagt om een grote zaal en eventueel een ruimte tuin in de zomer.

Een grote tuin kan een fantastische plek zijn voor het bruiloft feest of receptie. Een goed onderhouden tuin met veel groen en bloemen zorgt bovendien voor extra mooie foto’s en een gezellige sfeer.

handige-tips-voor-uitkiezen-van-beste-trouwlocaties-4

Faciliteiten

Tot slot zijn natuurlijk de faciliteiten belangrijk bij het trouwen. Een locatie met voldoende parkeerplekken bijvoorbeeld is wel zo handig voor al je gasten. Zo hoeft niemand ver te lopen naar de receptie. 

Ook is dit heel handig voor de catering. Hoe makkelijker de organisatie aan het werk kan, hoe beter de dag zal verlopen. 

Bij het uitkiezen van een geschikte plek, bijvoorbeeld trouwlocaties in Groningen, raden we je aan eerst je wensen op een rij te zetten. Heb je er graag een tuin bij, moet het dicht bij het water zijn en komen al je gasten dineren? Met deze lijst met eigenschappen kun je vervolgens je zoektocht naar de best passende trouwlocaties vervolgen met succes.

 

Doe ook inspiratie op met de blog: "Tafelschikking voor je bruiloft: Zo doe je dat!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 4 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN