>

Dilemma dinsdag: tafelschikking voor de bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 16 oktober 2018

Wie laat je naast elkaar zitten en wie niet? Het is een hoop gepuzzel om te zorgen dat bijna iedereen gelukkig is met de plek die wordt toegewezen. Hoe maak je een tafelschikking voor de bruiloft en wat zijn de punten waar je rekening mee moet houden? Je leest het hier. 

Misschien denk je dat een tafelschikking voor je bruiloft niet per se nodig is. Dat iedereen wel een zitplek kan vinden. Maar op die manier kunnen koppels die samen willen zitten, misschien niet bij elkaar zitten. Er kunnen lege stoelen ontstaan waardoor gasten bij andere gasten komen te zitten die elkaar niet kennen. Als je de tijd neemt om een tafelschikking te maken zullen bijna al je gasten tevreden zijn met de plek die je ze toewijst.

Je kan er ook voor kiezen om alleen voor de bruidstafel een tafelschikking te maken en de andere gasten zelf een tafel uit laten kiezen om de bruidstafel heen. Andere bruidsparen kiezen voor statafels. Zorg er dan wel voor dat de oudere gasten een (aparte) tafel hebben om te kunnen zitten. 

tafel

 

WIE ZIT WAAR?

De bruid en bruidegom zitten vaak samen met hun ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen en goede vrienden. Je kunt ook je ouders samen met familieleden aan dezelfde tafel plaatsen. Laat aan elke tafel twee stoelen vrij laten zodat jullie aan elke tafel even kunnen zitten.
Plaats je aan de andere tafels je vrienden bij elkaar of plaats je ze samen met ‘nieuwe’ mensen? De meeste mensen voelen zich het meest comfortabel met mensen die ze kennen. Dus zet kennissen en vrienden bij elkaar aan tafel als dat kan. Als je gasten hebt die niemand van de andere gasten kennen, plaats ze dan bij gasten aan tafel met dezelfde interesses.
Komen er veel kinderen op je bruiloft? Maak dan een speciale tafel alleen voor de kinderen. Als er maar 2 of 3 kinderen op je bruiloft komen, laat ze dan bij hun ouders aan tafel zitten.

 

TAFELNUMMERS

Je weet nu aan welke tafel welke gasten komen te zitten. Hoe laat je je gasten weten aan welke tafel ze zitten? Je kan bij binnenkomst een groot bord neerzetten met de tafelnummers en daaronder de namen van de gasten er op. Zo weten je gasten gelijk aan welke tafel ze zitten en met wie. Een andere manier om je gasten hun tafel te wijzen is om te werken met enveloppen. Elke gast krijgt een envelop met zijn of haar naam erop. In de envelop zit een kaartje waar het tafelnummer op staat. Je kan natuurlijk ook op elke tafel naambordjes neer zetten van de gasten die aan die tafel zitten. 


EEN GROTE TAFEL

Of wat dacht je van één grote tafel waar jullie met z'n allen aan kunnen zitten. Zo voorkom je dat je mensen samen aan een tafel zet die elkaar bijvoorbeeld niet goed kennen. Hierbij is het natuurllijk nog wel van belang wie je naast elkaar zet en wie niet. Of je laat de gasten dit gewoon zelf bepalen.

tafel


Wat denken jullie? Maken jullie de tafelschikking van jullie bruiloft of laten jullie de gasten zelf bepalen waar zij gaan zitten. Voor meer inspiratie voor de aankleding van de tafel, zoals naambordjes, kijk op onze deco-styling pagina.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

Dilemma dinsdag tafelschikking: 3,5 / 5 gebaseerd op 21 stem(men)

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN