Tafelschikking voor je bruiloft: Zo doe je dat!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 7 februari 2024

Een tafelschikking voor je bruiloft maken is best lastig. Wie laat je naast elkaar zitten en wie niet? Het is een hoop gepuzzel om te zorgen dat bijna iedereen gelukkig is met de plek die wordt toegewezen. Hoe maak je een tafelschikking voor je bruiloft en waar moet je allemaal rekening mee houden? Ga er maar eens lekker voor zitten want wij vertellen je alles over een goede tafelschikking voor jouw bruiloft!

tafelschikking-voor-je-bruiloft-1

tafelschikking-voor-je-bruiloft-tafeldecoratie-blush

HOE MAAK JE EEN TAFELSCHIKKING VOOR JE BRUILOFT?

Misschien denk je dat een tafelschikking voor je bruiloft niet persé nodig is. Dat iedereen wel een zitplaats kan vinden. Maar zo kan het gebeuren dat koppels die samen willen zitten, misschien niet bij elkaar zitten. Er kunnen lege stoelen ontstaan waardoor gasten bij andere gasten komen te zitten die elkaar niet kennen. Of er kunnen gasten naast elkaar komen te zitten die eigenlijk niet naast elkaar willen zitten. Als je de tijd neemt om een tafelschikking voor je bruiloft te maken, zullen bijna al je gasten tevreden zijn met de plek die je ze toewijst. Maar hoe maak je een goede tafelschikking voor je bruiloft?

tafelschikking-voor-je-bruiloft-italiaanse-bruiloft-decoratie

tafelschikking-voor-je-bruiloft-2   tafelschikking-voor-je-bruiloft-3

EEN TAFELSCHIKKING VOOR JE BRUILOFT IN 3 STAPPEN: ZO DOE JE DAT!

Stap 1: wie zit waar tijdens de bruiloft?

Wanneer je begint met het maken van een tafelschikking voor jullie bruiloft kun je als leidraad een aantal etiquette gebruiken. Wie zit waar tijdens een bruiloft? Dat is de eerst vraag die je stelt voor je gaat beginnen met het maken van de tafelschikking. De bruid en bruidegom zitten vaak samen met hun ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen en goede vrienden. Je kunt ook je ouders samen met familieleden aan dezelfde tafel plaatsen. Laat in je tafelschikking aan elke tafel twee stoelen vrijlaten zodat jullie aan elke tafel even kunnen zitten.

tafelschikking-voor-je-bruiloft-tafeldecoratie-ronde-tafels

Een andere vraag die je stelt bij het maken van een tafelschikking is of je aan de andere tafels je vrienden bij elkaar plaatst of dat je ze samen plaatst met ‘nieuwe’ mensen? De meeste mensen voelen zich het meest comfortabel met mensen die ze kennen. Dus zet kennissen en vrienden bij elkaar aan tafel als dat kan. Als je gasten hebt die niemand van de andere gasten kennen, plaats ze dan bij gasten aan tafel met dezelfde interesses. Komen er veel kinderen op je bruiloft? Houd hier dan ook rekening mee bij het maken van de tafelschikking voor je bruiloft. Maak bijvoorbeeld dan een speciale tafel alleen voor de kinderen. Als er maar 2 of 3 kinderen op je bruiloft komen, laat ze dan bij hun ouders aan tafel zitten.

tafelschikking-voor-je-bruiloft-5   tafelschikking-voor-je-bruiloft-4

Stap 2: maak de tafelschikking a.d.h.v. de gastenlijst

Wanneer je begint met het maken van een tafelschikking voor je bruiloft, houd dan jullie gastenlijst bij de hand. Aan de hand van de gastenlijst kun je de beschikbare plaatsen aan de tafels op jullie bruiloft gaan invullen. Teken de indeling van de tafels van jullie trouwlocatie op een groot vel papier en schrijf de namen van al jullie gasten op post-its. Nu kun je gaan beginnen met het maken van de tafelschikking door de gasten een plek te geven aan de beschikbare tafels. Door de namen van de gasten op post-its te schrijven kun je gemakkelijk schuiven met de gasten. Streep ook de namen van de gasten af op de gastenlijst als deze zijn ingedeeld, zo voorkom je dat je iemand vergeet in te delen.

tafelschikking-voor-je-bruiloft-rustic-wedding-decoration

Je kunt er bij het maken van de tafelschikking voor je bruiloft ook voor kiezen om alleen voor de bruidstafel een tafelschikking te maken en de andere gasten zelf een tafel uit laten kiezen om de bruidstafel heen. Andere bruidsparen kiezen voor statafels. Zorg er dan wel voor dat de oudere gasten een (aparte) tafel hebben om te kunnen zitten.

Stap 3: tafelnummers in je tafelschikking

Nu de tafelschikking voor je bruiloft af is, weet je aan welke tafel welke gasten komen te zitten. Maar hoe laat je je gasten op de bruiloft weten aan welke tafel ze zitten? Een leuk idee is om bij binnenkomst een groot bord neerzetten met de tafelnummers en daaronder de namen van de gasten te zetten die aan die tafel zitten. Zo weten je gasten gelijk aan welke tafel ze zitten en met wie. Een andere manier om de tafelschikking te communiceren naar je gasten is om te werken met enveloppen. Elke gast krijgt dan een envelop met zijn of haar naam erop en in de envelop zit een kaartje waar het tafelnummer op staat. Je kan natuurlijk ook op elke tafel naambordjes neer zetten van de gasten die aan die tafel zitten.

 

tafelschikking voor je bruiloft tafelnummer elegant wedding   tafelschikking voor je bruiloft tafelnummer rustic wedding

tafelschikking-voor-je-bruiloft-seating-chart-plan

TAFELSCHIKKING VOOR EEN GROTE TAFEL

Het is ook leuk om een tafelschikking te maken voor één grote tafel. Hoe leuk is het om tijdens jullie bruiloft met z’n allen aan één grote tafel te kunnen zitten. Zo voorkom je dat je mensen samen aan een tafel zet die elkaar bijvoorbeeld niet goed kennen. Hierbij is het natuurlijk nog wel van belang wie je naast elkaar zet en wie niet. Maak dus ook voor één grote tafel een tafelschikking.

tafelschikking-voor-je-bruiloft-rustic-wedding-lange-tafel

tafelschikking-voor-je-bruiloft-8   tafelschikking-voor-je-bruiloft-9


Wat vinden jullie van een tafelschikking voor je bruiloft? Gaan jullie aan de slag met het maken van een tafelschikking voor je bruiloft of laten jullie je gasten zelf bepalen waar zij gaan zitten?

Doe ook inspiratie op met de blog: "De perfecte tafeldecoratie voor jullie bruiloft: Laat je inspireren!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,8 / 5 gebaseerd op 27 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN