Het perfecte bruidsboeket: 10x tips voor je bruidsboeket

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 20 juni 2023

Het perfecte bruidsboeket, wie wil dat nou niet! Alles moet natuurlijk helemaal perfect zijn op jullie huwelijksdag! De trouwjurk, het trouwpak, de locatie, de catering en natuurlijk ook het bruidsboeket! Wij geven jullie 10x tips zodat ook jij het perfecte bruidsboeket hebt!

 het-perfecte-bruidsboeket1
© Kim Captein Fotografie & Yara Photography

1. Het perfecte bruidsboeket

Het perfecte bruidsboeket is een boeket dat past bij jouw trouwjurk. Het bruidsboeket moet een aanvulling zijn op je trouwjurk en je trouwdag. Draag je een klassieke trouwjurk? Ga dan voor een klassiek bruidsboeket. Heb je een bohemian vibe op je trouwdag en draag je een bohemian trouwjurk met kant? Kies dan voor wat mooie droogbloemen of pampamgras in je perfecte bruidsboeket.

2. Het perfecte bruidsboeket heeft een persoonlijke touch

Het is altijd leuk om het bruidsboeket een perfsoonlijke touch te geven. Hier kun je een eigen invulling aan geven. Dit persoonlijke tintje kan bestaan uit een mooi lint dat afkomstig is van je moeders trouwjurk of als je verloofde dol is op oldtimers een kleine oldtimer er in te plaatsen. 

3. Zoek de bloemen uit bij een bloemist

Ga altijd even een kijkje nemen bij de bloemist waar jullie het bruidsboeket laten maken. Zo krijg je alvast een feeling bij de bloemen die jouw voorkeur hebben. Let op als je een bruidsboeket kiest uit een tijdschrift en vervolgens niet naar de bloemen in het ‘echt’ kan kijken. De fotograaf kan de foto mooier hebben gemaakt met Photoshop en dan kan het zomaar zijn dat de kleuren van het bruidsboeket niet overeenkomen met de afbeelding uit het tijdschrift. Dus om teleurstelling te voorkomen bekijk de bloemen eerst voordat het bruidsboeket wordt samengesteld!

4. Bespaar niet op je bruidsboeket

Het perfecte bruidsboeket mag shinen! Wij raden bruidsparen aan om niet te bezuinigen op het bruidsboeket. Je bruidsboeket is een toevoeging op jouw trouwjurk. Want ook het bruidsboeket is voor altijd te zien op jullie prachtige trouwfoto’s. 

het-perfecte-bruidsboeket2   het-perfecte-bruidsboeket3 

© By VT photography & Manon Engels Photography

5. Zoek een bloemist die bij je past

Je hebt veel verschillende bloemisten in Nederland. Je hebt hele hippe bloemisten maar ook klassieke bloemisten. Vaak hebben deze bloemisten ook hun eigen stijl in boeketten maken. Daarom is het erg belangrijk dat je op zoek gaat naar een bloemist die bij jullie past, zodat het boeket uiteindelijk ook bij jullie past! Om te kijken of de bloemist bij jullie past kunnen jullie letten op de inrichting van de winkel en de boeketten die in de winkel staan.

6. Ga op zoek naar inspiratie voor het perfecte bruidsboeket

Om de bloemist goed duidelijk te maken wat jullie wensen zijn voor het bruidsboeket kunnen jullie een kleine moodboard maken. Ga op zoek in tijdschriften, kranten of internet naar items die weergeven wie jullie zijn. Deze items kunnen bestaan uit kleuren, soorten bloemen of stylen. Op deze manier ziet de bloemist hoe jullie zijn en kan hij het perfecte bruidsboeket maken die precies bij jullie past.

7. De afspraak met de bloemist

Wanneer jullie op zoek gaan naar een bruidsboeket wordt er vaak een afspraak gemaakt met de bloemist om dan samen jullie wensen te bespreken. Wij raden jullie aan om al tijdens het telefoongesprek met de bloemist om de afspraak te maken jullie budget te noemen. Dan kan de bloemist het gesprek al optimaal voorbereiden en voorbeelden laten zien dat in jullie budget valt.

8. Sta open voor verschillende bloemen

Stem je bruidsboeket af op het seizoen. Houd er rekening mee dat niet alle bloemen elk jaargetijden beschikbaar zijn. Focus je niet te veel op één soort bloem als je niet eerst hebt uitgezocht of deze tijdens jouw huwelijksdag beschikbaar zijn. Je kunt natuurlijk wel altijd een kleur kiezen en hier bloemen bij zoeken!

9. Breek de traditie

Traditiegetrouw bestaan bruidsboeketten voornamelijk uit rozen en calla lelies. Wanneer jullie geen traditionele bruiloft willen, hoeft het bruidsboeket natuurlijk ook niet traditioneel te zijn. Ga naar de bloemist en kies voor de bloemen die jullie mooi vinden en waar jullie van houden. Naast bloemen is het ook prachtig om groen in je perfecte bruidsboeket te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan prachtige eucalyptustakken. Dit geeft meteen een frisse look aan je bruidsboeket.

10. Het bruidsboeket bewaren

Het kan natuurlijk zo zijn dat jullie het bruidsboeket willen bewaren. Om het bruidsboeket zo lang mogelijk mooi te houden is het verstandig om je goed te laten adviseren door de bloemist. De bloemist kan jullie precies vertellen hoe je het beste de bloemen uit jullie bruidsboeket kunt bewaren.

het-perfecte-bruidsboeket4
© By VT photography

Doe ook inspiratie op met de blog: "Bohemian bruiloft inspiratie".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,8 / 5 gebaseerd op 5 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN