Je eigen trouwbelofte schrijven 

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 16 juli 2014

In Amerika is het al heel normaal ‘the wedding vows’. Jij en je verloofde vertellen elkaar waarom je zo van de ander houdt, waarom jullie zo goed bij elkaar passen en wat je voor de ander gaat betekenen in jullie huwelijk. Zo Romantisch!!! Wat ons betreft mogen de trouwbelofte ook een stuk meer voorkomen op de bruiloften in Nederland. In deze blog helpen we jullie hoe je je eigen trouwbelofte schrijft. 

trouwbelofte

 

Trouwbelofte, ja of nee?

Overleg samen of jullie er voor kiezen om elkaar een trouwbelofte voor te dragen. Misschien weet jij al heel lang dat jij dit graag wilt doen maar dit is écht iets wat jullie samen moeten bepalen. Het is samen of niet. Het is namelijk wel een beetje gek als jij je trouwbelofte doet aan je verloofde en hij vervolgens niet aan jou.

                                        

De toon van de trouwbelofte

Bepaal (samen) wat de toon van de trouwbelofte wordt. Wordt de trouwbelofte serieus, zoetsappig of grappig? Ga niet iets doen wat buiten jouw comfort zone ligt. Ben je van naturen geen grappenmaker, kies dan bijvoorbeeld voor een serieuzere vorm.

 

Trouwbelofte zelf schrijven?

Wij zeggen doen! Vind je het heel moeilijk om je woorden op papier te zetten kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een mooi gedicht voor te lezen. Maar… besef je wel dat de trouwbelofte een stuk persoonlijker zijn wanneer ze recht uit jouw hart komen. En dan maakt het niet uit dat je misschien geen wonder bent in de mooie poëtische zinnen formuleren, het gaat om het idee!

 

Maak afspraken met elkaar over de trouwbelofte

Maak met elkaar afspraken om teleurstelling te voorkomen. Hoe lang moet de trouwbelofte worden? Blijft de trouwbelofte geheim tot aan de ceremonie of laten jullie ze elkaar al eerder lezen? En wanneer moet de trouwbelofte af zijn? Maak je om de laatste vraag niet al te druk. Vooral mannen zijn niet heel goed in dit soort dingen plannen en hij zou niet de eerste zijn die de trouwbelofte de avond van te voren nog schrijft… Maar dat wil niet zeggen dat ze minder mooi of gemeend zijn!

  

Tijd om te gaan schrijven

Nu is het tijd om te trouwbelofte te gaan schrijven. Hoe je dit doet is vrij makkelijk!

eigen trouwbelofte

 

Het persoonlijke gedeelte van de trouwbelofte

Allereerst schrijf je op papier waarom je zo van je verloofde houdt. Waarom maakt hij/zij jou zo gelukkig? Waarom en hoe maakt hij/zij jou aan het lachen en waarom is hij/zij nou precies de persoon waarmee jij de rest van je leven wil delen… Dat is niet zo moeilijk hè, dat heb je je vast en zeker al vaker afgevraagd.

 

De trouwbelofte

Dan is het tijd voor je belofte. Wat beloof jij hem/haar als jullie getrouwd zijn… Dit is heel persoonlijk maar wij geven je een voorbeeld;

Ik beloof je om lief te hebben, je te respecteren en te vertrouwen. Ook beloof ik je om je alle ruimte te geven die je nodig hebt om de wereld te blijven ontdekken. Ik zou in ons huwelijk het beste van mezelf aan jou geven, in voor en tegenspoed. Daarnaast zou ik altijd jouw thuishaven zijn waarop jij kan bouwen en vertrouwen en wanneer het leven even tegenzit bij terecht kan.

 

Eén geheel maken

Nu is het tijd om beide teksten tot een geheel te brengen. Je begint met het verhaal waarom jij zoveel van je verloofde houdt. Daarna komen je trouwbelofte. Beide teksten kun je koppelen door ‘en daarom….’.

 

Laatste check trouwbelofte

Wanneer je klaar bent is in principe je trouwbelofte klaar. Check je trouwbelofte nog wel even. Is hij niet te lang? Zeg je geen dubbele dingen en loopt het verhaal wel lekker door?

trouwbelofte schrijven

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 217 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN