Hoe style je een klassiek pak modern?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 15 december 2017

Wij merken dat bruidegoms het vaak moeilijk vinden om een trouwpak uit te zoeken. De bruidegoms die in het dagelijks leven geen pak dragen, weten vaak niet wat ze mooi vinden of welk pak goed staat. De mannen die dagelijks een pak dragen willen juist een pak die niet op hun werkkleding lijkt. Vaak kiest de bruidegom daarom voor een klassiek pak, maar willen ze wel een moderne look. Wij hebben Lloyd van Suits at Sea ingeschakeld om alle mannen te helpen met de vraag: hoe style ik een klassiek trouwpak modern?

De beste tip die Lloyd geeft is om de stijl van het trouwpak af te stemmen op de persoonlijkheid. Ben jij iemand die in het dagelijks leven veel stoere kleding draagt? Laat dat zien in je trouwpak! Jouw bruid is ten slotte gek op jou om wie je bent en de kleding die je draagt, des te belangrijker is het om dat terug te laten komen op de trouwdag. Denk aan de volgende stijlen: stijlvol, vintage, klassiek, kleurrijk, strak, minimalistisch etc. 

trouwpak stylen

Naast de stijl van het trouwpak is de pasvorm misschien nog wel belangrijker. Het trouwpak kan nog zo mooi zijn, als hij niet mooi zit dan krijg je niet het resultaat dat je wilt. Zorg daarom dat je bij een professionele trouwpakkenzaak jezelf laat opmeten. Lloyd kijkt altijd samen met de bruidegom naar welke delen geaccentueerd of verdoezeld moeten worden. De pasvorm van het pak kan optisch veel veranderen!

Vroeger werd er weinig tot geen kleur gedragen. Dat is al één manier om een trouwpak moderner te maken. Je kan ervoor kiezen om een heel klassiek pak te kiezen, maar dan wel in een gave kleur zoals roze of groen. Vind je dat te spannend? Kijk dan of je andere items kunt pimpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gekleurde knoopsgaten en stiksels? Zo kan je jouw trouwpak helemaal afstemmen op de themakleur van de bruiloft op een manier dat jij je er comfortabel in voelt. 

trouwpak stylen

Dan zijn er natuurlijk ook altijd nog een aantal trends op het gebied van trouwpakken. Wat populair is bij Suits at Sea zijn pantalons met een tabs toelopende pijp. Daarnaast kiezen ook steeds meer bruidegoms voor een comfortabele fit (ja mannen, we willen dat jullie erin kunnen dansen!) met een strakke taille en wordt het borduren van een eigen tekst - bijvoorbeeld aan de binnenkant van het jasje - steeds populairder. 

Wil je nog meer informatie of inspiratie? Breng dan zeker een bezoek aan de ManCave van Suits at Sea. Lloyd is een echte trendsetter voor het stylen van je trouwpak. Een onderscheidende collectie én beoordeeld met een 9.9. Zeker een bezoek waard dus! 

 trouwpak stylen

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,8 / 5 gebaseerd op 13 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN