Het corsage 

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 21 juli 2020

Een corsage, misschien heb je het wel eens voorbij zien komen maar weet je eigenlijk niet precies wat het is en helemaal niet waar het voor is. Vandaag vertellen wij jullie alles over corsages zodat jullie precies weten hoe je er een uitkiest én ook niet heel belangrijk, hoe je het draagt op de bruiloft. 

het corsage

Fotocredits: Puurvastgelegd & Jisca Fotografie


Wat is het?

'' Een corsage is een bloemstukje dat ter hoogte van de borst op de kleding wordt gedragen, het stukje bestaat meestal uit een of twee bloemen en wat groen. Een corsage wordt gedragen ter gelegenheid van een plechtige gebeurtenis.'' - Wikipedia

Waarom een corsage?

Een corsage is een oude traditie bij bruiloften. Het dragen van een corsage is afkomstig van het idee dat de man, de vrouw van een corsage voorzag als hij haar mee uit nam. 

het corsage

Fotocredits: Nienke van Denderen Fotografie & Anne Zwart Photography


Wie draagt het?

Wie een corsage draagt mag je natuurlijk helemaal zelf uitkiezen. Gebruikelijk is dat de naaste familie een corsage draagt. Ook de ceremoniemeester, getuigen en bruidsmeisjes kan je er een opspelden. Eigenlijk iedereen die dicht bij je staat kan je een corsage opspelden. Een groot voordeel van een corsage, de gasten weten direct wie er tot de familie en naasten behoort en kunnen deze makkelijk vinden om te feliciteren! 

 

Hoe draag je het?

Belangrijk! De manier waarop een corsage gedragen wordt is bij de mannen en vrouwen verschillend. Bij beide geslachten wordt het corsage aan de linkerkant gedragen. Het grote verschil zit hem echter in de hoogte en de richting van het corsage. 

Dames dragen de corsage hoog en dicht bij de schouder. Hierbij wijst het steeltje van de bloem omhoog en de bloem zelf naar beneden. Veel vrouwen kiezen er voor om in plaats van de corsage op de jurk te dragen, hem als armband om de arm te dragen. 

Mannen daarintegen dragen de bloem juist omhoog, met het steeltje naar beneden. Bij het dragen van een colbert wordt de corsage op het revers vastgemaakt, hierbij kan het steeltje van de bloem in het knoopgat gestoken worden. 

De corsages kunnen op verschillende manieren opgespeld worden. In de meeste gevallen wordt het gedaan met veiligheidsspelden. Eventueel is het ook mogelijk om het met magneten vast te maken, de prijs hiervan zal wel hoger zijn dan bij het gebruik van veiligheidsspelden. 

 

Hoe kies je het?

Ten eerste kijk je natuurlijk naar wat je mooi vindt. Wat hierbij ook nog belangrijk is, is de kleur. Het mooiste is het als de kleur van de corsage terug komt in het thema van jullie bruiloft of jullie outfit. Met een corsage zorg je er ook direct voor dat gasten iets aan hun outfit hebben wat past bij jullie thema kleur.

Het corsage van de man wordt vaak aangepast aan de kleuren van de bloemen in het bruidsboeket. Dit zorgt een mooi geheel en samenhang. 

Tot slot is het ook nog belangrijk bij het uitzoeken van de corsage dat je kijkt naar de houdbaarheid van de bloem. Je wilt wel dat de bloem de hele dag mooi blijft en niet halvewege de dag uitgedroogd is.

Laat je vooral helpen en inspireren door een bloemist. Zij hebben er vaak veel verstand van en helpen jullie aan een prachtige corsage. 

 

Voorbeelden 

Om je nog wat inspiratie te geven hebben wij wat mooie voorbeelden van corsages opgezocht.  

 

collegacollage

 

UNIEKE CORSAGES

Houd je helemaal niet van bloemen of wil je gewoon heel graag een unieke corsage? Dan hebben ze bij Joehoee dé oplossing voor je. Zij hebben namelijk houten corsages, krijtbord corsages, lint corsages of kartonnen corsages. Genoeg alternatieven voor een bloemcorsage dus. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar meer voorbeelden of hoe jullie een persoonlijke tekst in de corsage kunnen toevoegen klik dan hier


corsage

corsage


POLSCORSAGES

Naast corsages die je op kunt spelden heb je ook nog de keuze uit polscorsages. Dit zijn eigenlijk kleine bloemwerkjes die je om je pols heen draagt als corsage. Je vriendinnen hoeven dan bijvoorbeeld niet hun corsage op te spelden op hun mooie, nieuwe jurken maar dragen deze om hun pols. Erg leuk voor jouw bruidsmeisjes en net weer eens wat anders! Ook jij als bruid kan kiezen voor een polscorsage in plaats van een bruidsboeket. Zo heb je heel de dag je handen vrij, maar toch het leuke effect van een bruidsboeket. 


het corsage

Pinterest

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 93 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN