Verrassingsbruiloft in Costa Rica

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 29 juli 2015

real wedding

 

Trouwdatum: 28 mei 2015
Fotograaf: Madison Baltodano
Trouwlocatie: Manuel Antonio - Costa Rica Trouwjurk: Weddings Bruidsmode Rotterdam
Trouwpak: Hugo Boss - Bijenkorf Trouwringen: Le Mariage
Trouwambtenaar: Marcelo Galli Haar & Make-up: Monica Mosapor
   

De trouwringen: De trouwringen was nog een heel verhaal, in eerste instantie gekocht bij Rings2Connect in Rotterdam maar die zaak ging failliet, waardoor we alleen Mark zijn ring daar vandaan hebben. De ring van Chantal komt van Le Mariage in Rotterdam. We hebben echt heel veel pech en ellende gehad met de ringen, maar uiteindelijk is het redelijk goed gekomen. We hebben nu voor simpele, witgouden ringen gekozen met aan de binnenkant elkaars hartslag. Eerst hadden we bedacht om aan de buitenkant de coördinaten te laten graveren maar later hebben we besloten om de coördinaten te laten tatoeëren.

trouwringen

 

Weddingplanner: We hadden geen weddingplanner. We hebben alles zelf via internet geregeld en uitgezocht, zelfs onze trouwambtenaar! Dit was heel makkelijk te regelen en scheelt een hoop geld.

DIY:  We hebben het ringendoosje en de champagneglazen zelf gemaakt/versierd. Als bedankje voor onze fotograaf, de dame die mijn haar en make-up heeft verzorgd en de trouwambtenaar heb ik mini snoeppotjes bij Xenos gekocht, deze gevuld met verschillende soorten dropjes. Met sisal touw en een bruin label-kaartje van de Hema een bedankje eraan gehangen en op het deksel heb ik kleine stenen Delfts Blauwe klompjes geplakt. En dit alles in een Delfst Blauw tasje als cadeautje gegeven. Ze vonden het fantastisch en per bedankje waren we nog geen 3 euro kwijt!

Daarnaast hadden we zelfd de villa, op de slaapkamer om het bed, ook nog versierd met witte nep rozenblaadjes en hadden we 'just married' vlaggen op onze huurauto gehangen. Extra leuk als je op reis bent in het buitenland! 

DIY BRUILOFT

 

De ontmoeting: 

We hebben elkaar ontmoet op een festival in Purmerend. Het was 32 graden en Chantal stond op blote voetjes te dansen met een biertje in haar hand.  Toen ze op zij keek bukte iemand (Mark) op zijn veters te strikken. De woorden 'joh, doe lekker je schoenen uit het is bloedheet' waren de aanleiding van alles. 

 

Het huwelijksaanzoek:

Het aanzoek vond plaats in Thailand, 29 maart 2014. Op een prachtig eiland, Koh Lipe, had Mark geregeld dat er bij zonsondergang een tafel voor 2 zou staan op het strand.  Een ring had hij al stiekem mee gesmokkeld en alles was geregeld. We zijn op de punt van het eiland, de zonsondergang gaan bekijken en toen over het strand terug gelopen naar onze bamboe bungalow. Bij aankomst stond er een super romantisch tafeltje klaar, met brandende fakkels en een tekening van een soort palmtak in het zand, in de vorm van een hart. Mark zei, ik heb een verrassing voor je... Ik dacht alleen maar; jeetje wat lief en ik had werkelijk geen idee wat er komen ging.

We bestelden een biertje en ineens stond Mark op en liep om de tafel heen naar me toe. Toen klopte mijn hart ineens in mijn keel. Mark ging op zijn knieën voor me!

Het was echt super romantisch en helemaal zoals wij zijn. Heerlijk ongedwongen, en op blote voeten op het strand. Zo wilden we ook trouwen.

Achteraf was de grote grap de getekende palm in het zand. Bij het resortje staat op het strand een soort groot hart van 2 echte palmtakken. Deze waren echter uitgedroogd, dus Mark had in zijn mail aan het resortje gevraagd in het Engels of er nieuwe (verse) takken gemaakt konden worden omdat Mark dat een mooi plekje vond voor zijn aanzoek. Zij hebben het alleen begrepen als zandsculptuur,  en dus waren ze druk in de weer geweest met schepjes en water om een mooie palmtak in het zand te 'maken'  :) 

 

De mooiste momenten van de trouwdag: 

Onze bruiloft was super relaxed en we kunnen het iedereen aanraden. We zijn stiekem getrouwd, dus we hebben alles stil moeten houden tot een dag na de bruiloft. We hebben eerst een week door Costa Rica rondgereisd met onze huurauto, mijn jurk is overal geweest!  Er was totaal geen druk, omdat we lekker aan het reizen waren. Elke keer was er meer zoiets van 'oh ja, we gaan nog trouwen'

Rond de bruiloft hebben we 3 nachten een luxe villa gehuurd, op een soort privé resort met eigen strandje.  We hebben de nacht ervoor heerlijk geslapen en waren, zoals altijd in Costa Rica, al heel vroeg wakker. Mark is ergens gaan ontbijten (met aapjes!) en om half 8 kwam er iemand die ik geregeld had voor mijn haar en make-up. Terwijl zij bezig was, kwamen de aapjes ondertussen hun dagelijkse rondje doen langs ons grote buitendek met uitzicht op zee.  Om half 9 kwam de fotograaf en zij ging alvast haar gang met wat detail foto's van mijn jurk en de ringen e.d.

Om 9 uur kwam Mark zich even snel omkleden en kwam de trouwambtenaar ook naar onze villa.

Het eerste kijkmoment hebben we bij de villa gedaan, toen ik buiten de trap af kwam.

 firstlook weddingfirstlook bruiloft

We zijn naar het strand gegaan, en daar stond Mark klaar met de trouwambtenaar. De bloemenboog was prachtig geworden. Onze trouwambtenaar heeft onze GoPro camera op zijn borst gedragen tijdens de ceremonie zodat we het vanaf een heel gaaf standpunt hebben kunnen filmen. 

Het was romantisch, prachtig en emotioneel, op een fantastische plek aan het strand, waar de speech ook op aangepast was door de trouwambtenaar. Alles moest in het Engels en we hadden thuis een paar keer geoefend, waarbij we elke keer ontzettend de slappe lach kregen. We dachten dat dat tijdens de ceremonie ook zou gebeuren maar we waren te zenuwachtig ineens, dus bloedserieus :)

 

real wedding costa rica

 

Na de ceremonie hadden we nog wat foto's gemaakt op het strand, en zijn we samen terug gegaan naar onze villa. Daar hebben we onze trouwkleding weer omgeruild voor korte broeken en shirtjes, en lekker een fles champagne open getrokken, welke we op Schiphol hadden gekocht.  In de middag zijn we gaan lunchen bij een naastgelegen hotel, en hebben we genoten van de cocktails want er was happy hour.  We hebben samen nog gewandeld op het strand en een luiaard gezien. Om 16:00 zijn we weer gaan omkleden, en werden we opgehaald door onze fotografe voor een zonsondergang-shoot op een ander strand. Het was super gaaf, we hebben nog nooit zo een mooie zonsondergang gehad en we hadden zoveel geluk dat het die  middag niet is gaan regenen.  We zijn in bomen en op rotsen geklommen, en we hebben zelfs in zee foto's laten maken. Leuk, en heel leerzaam ook omdat Chantal zelf beginnend trouwfotograaf is.

 real wedding in BUITENLAND

 

Op de vrijdag kreeg iedereen in Nederland een kaart van ons, dat we getrouwd waren, en dat iedereen voor een borrel uitgenodigd was op de dag dat we thuis kwamen. En dat we het met iedereen écht willen vieren als we 1 jaar getrouwd zijn, op  28 mei 2016 als ons nieuwe huis klaar is.

De kaartjes hadden we van tevoren al laten maken en stonden klaar voor verzending. Toen wij zelf vrijdag wakker werden, was het in Nederland inmiddels al 8 uur later en hadden de meeste mensen de kaart al binnen gekregen, en stroomden de felicitaties binnen bij ons.

We hebben alleen maar leuke reacties gehad!

bruidspaar real wedding

 

We hebben ontzettend genoten van onze bruiloft en van de stiekeme voorpret en de leuke reacties. De dag zelf was fantastisch en heerlijk rustig, en het allerleukste is dat wij over een jaar pas echt ons feestje hebben.  We hebben er bewust voor gekozen om het stiekem te doen, en alleen met z'n tweeen, omdat we vinden dat het echt iets voor onszelf is. Trouwen doe je voor elkaar.  En, omdat we gek op reizen én de zee zijn, hebben we dit prima weten te combineren. De keuze voor Costa Rica is ontstaan door samen lekker te speuren op internet. We wilden een mooi maar ook avontuurlijk land waar we 3 weken konden rondreizen én konden trouwen op een mooi strand. Later bleek dat Costa Rica ideaal is om te trouwen, veel Amerikanen doen dit en ze zijn er best wel op ingesteld, waardoor het regelen van bepaalde zaken best wel makkelijk gaat.

flessenpost

 

Een paar leuke details; We hebben geprobeerd om flessenpost in zee te gooien met een boodschap van ons, en onze namen en adres en de datum dat we getrouwd waren, maar deze kwam tot 2 keer toe gelijk weer terug op het strand. Hij staat dus nu gewoon thuis :)

We hebben zand en wat schelpjes meegenomen van het strand waar we getrouwd zijn, daar gaan we de fles mee vullen.

De coördinaten van de plek waar we getrouwd zijn hebben we met onze iphones bepaald hiervan hebben we een tatoeage laten maken. 

tatoeage bruiloft

 

Foto's bruiloft

 

trouwjurkbruid klaarmakenbruidspaarbruiloft strandcosta rica bruilofttrouwen in costa ricabruiloft in costa ricahuwelijk in costa ricaverrassingsbruiloftstiekem trouwenflessenpost trouwenbruiloft in costa ricaverrassingsbruiloft costa rica

 

 

 

 

Wil jij ook deelnemen aan de real wedding? Stuur dan een mailtje naar Merel@jesbv.nl

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 20 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN