Something old, something new, something borrowed, something blue

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 26 april 2021

Something old, something new, something borrowed, something blue: je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat houdt het nou precies in en hoe kun jij als bruid dit toepassen voor je bruiloft? Wij geven je alle tips en inspiratie!

something old, something new, something borrowed, something blue

© Love by Loes Photography

BETEKENIS

De betekenis van: “Something old, something new, something borrowed, something blue” staat voor het oude en het nieuwe voorwerp dat de bruid draagt. Het oude voorwerp staat voor het leven dat jij als bruid achter je laat en het nieuwe voorwerp staat voor het leven dat je samen met jouw verloofde gaat beginnen. Het geleende voorwerp staat voor alle vrienden en familie om jullie heen. En de kleur blauw staat voor trouw en zuiverheid. Een prachtige betekenis toch?!

Maar hoe voeg je de traditie “Something old, something new, something borrowed, something blue”, nou op een moderne manier toe aan je bruiloft? Wij geven je inspiratie en tips!

something old, something new, something borrowed, something blue

© Love by Loes Photography

SOMETHING OLD

Het is natuurlijk leuk als jouw ‘somthing old’ verwijst naar een leuk moment die jij hebt gehad met je ouders. Wat dacht je van een sieraard die je ooit als (klein) meisje van je ouders hebt gekregen of een geluksmuntje die jullie samen hebben gevonden. Of wat dacht je van een uniek erfstuk, zoals een haarsieraad?

something old, something new, something borrowed, something blue

© Love by Loes Photography

SOMETHING NEW

”Something new” staat voor optimisme, succes en het nieuwe leven dat voor jullie gaat beginnen. “Something new” is natuurlijk een stuk makkelijker om toe te passen. Wat dacht je van je trouwring, je jurk maar natuurlijk ook de accessoires die je draagt op jullie trouwdag. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een nieuw sieraad te dragen op je bruiloft, jouw “something new” en deze later als traditie weer door te geven aan bijvoorbeeld je dochter als zij gaat trouwen?! Zo heeft zij gelijk haar “something old” en zetten jullie deze traditie samen voort!

something old, something new, something borrowed, something blue

© By VT Photography

SOMETHING BORROWED

”Something borrowed”, is uiteraard iets dat je van iemand leent voor jouw bruiloft. Jouw something borrowed is dan ook jouw uitgelezen kans om in de kast van je vriendinnen of je zus te duiken! Want hoe speciaal is het als je iets kan lenen van je vriendinnen of familie?! Maar wat leen je nou van je vriendinnen of familie wat ook nog leuk is voor je bruiloft? Iets van sieraden is natuurlijk altijd mooi. Maar misschien heeft je zus of je beste vriendin nog wel iets moois liggen dat zij ook gedragen heeft op haar bruiloft en jij zou kunnen lenen? Zo kunnen jullie samen een traditie opzetten! En wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtig sieraad van iemand die je heel dierbaar is, maar die misschien niet bij je bruiloft kan zijn op dat moment. Op deze manier is jouw dierbare er toch een beetje bij, in de vorm van jouw something borrowed.

SOMETHING BLUE

Met ‘Something blue’ kun je je natuurlijk helemaal uitleven. Jouw something blue kan iets heel kleins zijn, maar je kunt je hier natuurlijk ook helemaal mee uitleven, door bijvoorbeeld de kleur blauw als kleurenthema te gebruiken voor jullie bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van trouwschoenen in een lichtblauwe kleur, je bruidsjurk in een zachte, pastel blauwe kleur of kies bijvoorbeeld voor mooie blauwe bloemen in je bruidsboeket of jullie trouwkaarten in de kleur blauw. Mocht je jouw something blue iets bescheidener willen houden, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een kousenband onder je trouwjurk waar de kleur blauw in verwerkt is.

something old, something new, something borrowed, something blue

© Love by Loes Photography

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,9 / 5 gebaseerd op 655 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN