Tips voor het huwelijksaanzoek

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 25 juli 2014

Je hebt eindelijk de vrouw van je dromen ontmoet en je wil dol graag met haar trouwen. Dan moet er toch echt eerst iets gebeuren; je moet haar ten huwelijk vragen! Maar hoe pak je nou een huwelijksaanzoek aan en hoe plan je dat? Geen zorgen, wij gaan je helpen! In deze blog lees je tips voor het huwelijksaanzoek.

tips huwelijksaanzoek

 

Zenuwen voor het huwelijksaanzoek

Je vriendin ten huwelijk vragen is waarschijnlijk het spannendste wat je ooit gaat doen. Ondanks dat de kans groot is dat ze ja zegt gieren de zenuwen door je lijf. De vragen die opkomen zijn; wat nou als ze nee zegt? Wat voor ring moet ik haar geven? Hoe ga ik het huwelijksaanzoek aanpakken en wat nou als ik het verpest? Hierbij krijg je tip 1: relax en laat het los! Anders sta je straks zo strak van de zenuwen dat ten eerste je vriendin in de gaten krijgt dat er iets aan de hand is en dan is de verrassing eraf maar je kunt er zelf ook niet echt meer van genieten als je zo zenuwachtig bent.

 

Wanneer plan je het huwelijksaanzoek?

Valentijnsdag en kerst zijn natuurlijk leuke momenten voor het huwelijksaanzoek maar wij raden je aan om voor een andere dag te kiezen. Kies een dag/moment die speciaal voor jullie is en niet perse voor iedereen. Dit kan de dag zijn van de eerste kus, dat jullie een relatie kregen of een ander bijzonder moment.

 tip huwelijksaanzoek

Hoe ga je haar ten huwelijk vragen?

Dit is een hele belangrijke vraag en wij kunnen daar niet 1,2,3 antwoord op geven. Dit is namelijk helemaal afhankelijk van wat voor type jouw vriendin is. Houd ze er van om in de picture te staan dan is een groots openbaar huwelijksaanzoek wel iets voor jullie. Maar er zijn ook genoeg vrouwen die hier helemaal niet van houden en dan doe je haar hier echt geen plezier mee. Let op: ondanks dat je misschien het idee hebt dat een romantisch diner voor twee heel intiem is, ook dit is een openbare locatie waar mensen snel in de gaten hebben als er zo iets groots gebeurt en dan sta je alsnog in de picture.

 

huwelijksaanzoekEen groots huwelijksaanzoek: je kunt het zo groots aanpakken als je zelf wilt. Er zijn voldoende televisieprogramma’s die meewerken aan een huwelijksaanzoek, wat dacht je van de bekende flashmops of er worden zelfs mensen ten huwelijk gevraagd tijdens een concert. Wanneer je voor een groot openbaar huwelijksaanzoek kiest is het extra belangrijk dat het om jullie 2 draait. Ondanks dat er meerdere mensen meegenieten het gaat om jullie,  dus praat ook alleen tegen haar en niet in de menigte.

Intiem huwelijksaanzoek: hoeft het van jou niet zo groots of openbaar. Kies dan voor een romantisch intiem huwelijksaanzoek! Wat dacht je van op een romantische plek op vakantie of tijdens een romantisch diner voor 2 waarbij jij thuis heerlijk voor haar hebt gekookt.

 

Wat ga je zeggen?

Je kunt hele teksten uit je hoofd leren met hoelang je elkaar kent, hoeveel je van haar houdt enzovoorts enzovoorts… Onze tip; niet doen! Het moment gaat zo spannend zijn dat je de tekst weer compleet gaat vergeten en dan kan het wat rommelig overkomen. Daarnaast kan een ingestudeerde tekst wat gemaakt overkomen… Bereid niets voor maar spreek uit je hart. Zeg wat je op dat moment voelt en stel de grote vraag. Maak er geen ellenlange verhalen van want ook je vriendin heeft op dat moment in de gaten wat er gaat gebeuren en die kan niet wachten op de grote vraag.

 

Wij kunnen nog maar één ding zeggen; heel veel succes!

antwoord huwelijksaanzoek

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,3 / 5 gebaseerd op 32 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN