Wat draag je over je trouwjurk? | de mooiste jasjes!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 15 december 2022

Wat draag je over je trouwjurk? Je vraagt het je als bruid vast af. Want wat is nou leuk om te dragen over je bruidsjurk als je bijvoorbeeld even buiten loopt of wanneer jullie buiten gaan trouwen? Niet je gewone jas, dat kan natuurlijk niet. Maar no worries! Wij laten je in deze blog zien wat leuk en ook nog eens mooi staat om te dragen over je trouwjurk. Laat je inspireren!

wat-draag-je-over-je-trouwjurk-gepersonaliseerd-trouwjasje-aim-your-wedding2   wat-draag-je-over-je-trouwjurk-gepersonaliseerd-trouwjasje-aim-your-wedding13

© AIM your WEDDING jasjes - Demi's Design & MD Pictures

Wat draag je over je trouwjurk?

De zoektocht naar jouw droom trouwjurk is ontzettend spannend, maar ook heel leuk. De vraag: “Wat draag je over je trouwjurk?” is een vraag die vaak gesteld wordt tijdens de zoektocht naar jouw perfecte bruidsjurk. Samen met jouw bridal squad ga je langs bij een bruidsmode zaak om op zoek te gaan naar jouw droomjurk.

En dan is eindelijk dat moment daar… met een twinkel in je ogen kom je de paskamer uitgelopen, dit kan maar één ding betekenen, jij hebt je droom trouwjurk gevonden en staat te stralen! Hierna volgt vaak de vraag: “Wat trek ik eigenlijk aan over mijn trouwjurk?”.

Niet zo’n gekke vraag natuurlijk, gezien ons klimaat met wisselende weersvoorspellingen en mogelijk een fris briesje en wat bewolking nét op jullie trouwdag. Dus het is zeker handig om iets achter de hand te hebben om te kunnen dragen over je trouwjurk tegen de kou, want koukleumen als bruid op je trouwdag is niet nodig, no way! Natuurlijk is het heel praktisch om iets over je trouwjurk te dragen, maar laten we eerlijk zijn, je wilt natuurlijk wel dat je prachtige bridal look niet verloren gaat. Dus is er ook een combinatie mogelijk voor kou en looks?

In deze blog laten we je zien wat er allemaal mogelijk is en wat je kan dragen over je trouwjurk, zodat jij beschermd bent tegen de kou maar er ook nog eens fabulous uitziet. 

TROUWJURK  

De meeste trouwjurken hebben korte mouwtjes, geen mouwtjes of zijn strapless. Prachtig maar wel wat bloot en daarmee ben jij als bruid gevoelig voor kou. Misschien voel je je er zelfs wat ongemakkelijk in en werk je liever met laagjes. Het spelen met deze laagjes geeft warmte, maar ook een leuke variatie in trouwfoto's en het extra laagje kan je bridal look net een extra boost geven en dat is mooi meegenomen.

STOLA, BOLERO, VESTJE OF COLBERT

Over je trouwjurk kun je een stola (shawl), bolero, vestje of colbert dragen, wat je uit kan doen als de temperatuur aangenamer is, maar ook weer aan kunt doen als je buiten bent. Je kunt dan iets over je trouwjurk dragen voor als je bijvoorbeeld jullie fotoshoot buiten hebt, in de auto zit, eventueel tijdens de ceremonie als deze buiten is of tijdens de entree van jullie huwelijksfeest of juist als jullie het feest verlaten.

wat-draag-je-over-je-trouwjurk-puurvastgelegd   wat-draag-je-over-je-trouwjurk-stories-by-josan

© Puurvastgelegd & Stories by Josan

Een stola, bolero, vestje of colbert is vaak van dunne voile, kant of wol in meestal ivoorwit, maar kan ook in kleur afsteken. Vaak is het niet echt dik of handig te dragen en let er ook op dat de kleur goed matcht met je trouwjurk. Het staat zeer traditioneel in de lijn der verwachtingen met een classy en charmante look.

BONTJASJE

Bontjasjes (imitatie natuurlijk) zijn er in diverse kleuren waarmee je een mooi contrast kunt maken. Toch wordt vaak voor wolwit gekozen, check dan goed of de kleur matcht met je trouwjurk en ook of het fluffy-achtige niet te druk is met bijvoorbeeld het kant. Het kan snel wat pompeus overkomen al dat volume. Voor een echte winterbruid kan het heel mooi staan, maar ben je er ook een fashion forward bruid in? 

wat-draag-je-over-je-trouwjurk-bontjasje

TROUWJASJE - DE MODERNE LOOK

Zie jij het nou niet zitten om een stola, bolero of een bontjasje te dragen over je trouwjurk en ben jij een moderne bruid, die op zoek is naar iets aparts en origineels dan hebben wij het antwoord voor je op de vraag: “Wat draag je over je trouwjurk?”, namelijk een casual jasje, waarom ook niet?! De laatste jaren worden deze spijker- en leren jasjes steeds populairder bij moderne bruiden. Een zwart leren jasje heeft per definitie niks te maken met rock en motor bikers, als je dat misschien dacht. Ieder type bruid kan zich comfortabel en vooral modieus voelen in zo'n jasje, erin stralen en zich er lekker in verschuilen als het koud is.

wat-draag-je-over-je-trouwjurk-gepersonaliseerd-trouwjasje-aim-your-wedding   wat-draag-je-over-je-trouwjurk-gepersonaliseerd-trouwjasje-aim-your-wedding4

© AIM your WEDDING jasjes - Linda Jane Fotografie & Studie Athena

Sommige bruiden of hun (schoon)moeder moeten toch nog even wennen aan het idee van een casual jasje als bruidsjasje. Dé oplossing is veel foto’s bekijken en je oriënteren op bijvoorbeeld Pinterest en voor de volgende pasafspraak alvast een jasje meenemen, zodat je het zelf kunt ervaren dat het echt heel leuk staat. Een aantal bruidsmodezaken hebben een jasje hangen om te passen.

GEPERSONALISEERD TROUWJASJE VOOR OVER JE TROUWJURK

Zo’n blanco jasje kan wel helemaal bij je passen, toch mist het nog die persoonlijke touch. Wil je dit heel graag, laat dan van jouw jasje een exclusief, one-of-a-kind jasje maken. Je kunt hem laten beschilderen of bedrukken precies naar wens.

Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat jouw trouwjasje bij de bloemstyling past, symbolen of bloemen heeft die verwijzen naar dierbaren (die er niet meer bij kunnen zijn) of zelfs elementen heeft passend bij jullie love story. Zo krijg je een jasje voor het leven en het dragen start op jullie trouwdag. Zeg nou zelf, hoe tof ziet een customized trouwjasje eruit?! Wij zijn om!

wat-draag-je-over-je-trouwjurk-gepersonaliseerd-trouwjasje-aim-your-wedding8   wat-draag-je-over-je-trouwjurk-gepersonaliseerd-trouwjasje-aim-your-wedding9

© AIM your WEDDING jasjes - 2e foto: For love we live


Deze personal touch is juist op jouw trouwdag, waar jij als middelpunt straalt, zeer op zijn plaats, je kunt eigenlijk niet zonder deze verrijking van je bridal looks zou je zeggen. Hoe leuk om ook de ervaringen en ideeën van andere bruiden te lezen. Zo kun jij ook weer meer inspiratie opdoen voor jouw trouwjasje.

Nog een extra manier om je te oriënteren is het downloaden en lezen van de gratis e-books van AIM your WEDDING. Deze zitten vol toffe ideeën voor té gekke gepersonaliseerde trouwjasjes. We zijn benieuwd naar jouw favoriet!

gratis-ebooks-aim-your-wedding

Hieronder vind je een klein aantal foto's van de meer dan 300 jasjes die inmiddels gecreëerd zijn door AIM your WEDDING. Het zijn beschilderde of bedrukte jasjes voor verschillende budgetten.

wat-draag-je-over-je-trouwjurk-gepersonaliseerd-trouwjasje-aim-your-wedding7   wat-draag-je-over-je-trouwjurk-gepersonaliseerd-trouwjasje-aim-your-wedding6

© AIM your WEDDING jasjes - Marieke Zelisse Photography & Trouwen op film

wat-draag-je-over-je-trouwjurk-gepersonaliseerd-trouwjasje-aim-your-wedding20   wat-draag-je-over-je-trouwjurk-gepersonaliseerd-trouwjasje-aim-your-wedding12

© AIM your WEDDING jasjes - Noesj Moments & Kent fotografie

wat-draag-je-over-je-trouwjurk-gepersonaliseerd-trouwjasje-aim-your-wedding10   wat-draag-je-over-je-trouwjurk-gepersonaliseerd-trouwjasje-aim-your-wedding5

© AIM your WEDDING jasjes - fotograaf 2e: Wat een plaatje

Sabrina van AIM your WEDDING legt uit: “Mijn bruiden kiezen voor zo'n jasje ongeacht het seizoen, want zo zeggen ze: 'ik wil iets aparts, iets stoers en vooral iets als aandenken'.  De meeste jasjes worden gedragen in de maanden mei, juni, september en oktober. Als ik mijn bruiden later spreek zeggen velen dat het jasje erg de aandacht trok en ze enthousiaste reacties kregen. Velen vertellen dat ze het trouwjasje ook gedragen hebben op hun honeymoon met alle leuke opmerkingen en een gratis consumptie tot gevolg en dat ze het jasje vooral ook daarna nog gewoon doordragen. Hoe duurzaam is deze investering?!”

Samenvatting: wat draag je over je trouwjurk?

Kortom, een bruid die alles goed plant rondom haar trouwdag, die ene bijzondere dag in haar leven en zich een complete bruidsoutfit gunt, denkt twee keer na wat ze draagt over haar trouwjurk. Kies jij voor een traditioneel warm laagje in de vorm van een stola, bolero of bontje of kies je liever voor een statement in de vorm van een gepersonaliseerd trouwjasje waarbij jouw persoonlijkheid centraal staat? Kies dan voor een tof customized jasje en vraag bij Sabrina van AIM your WEDDING meer informatie aan of download een van de gratis e-books, of beter gezegd magazines (zo mooi zijn ze).

Doe ook inspiratie op met de blog: "Trouwen in de winter is zo gek nog niet.".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,8 / 5 gebaseerd op 4 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN