Trouwen in eigen tuin: zo doe je dat!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 12 april 2023

Trouwen in eigen tuin is helemaal hip! En dat snap ik wel! In deze blog geef ik je tips hoe je kunt trouwen in je eigen tuin en een prachtige, intieme bruiloft kunt hebben.

Kun je in je eigen tuin trouwen?

Trouwen in eigen tuin, het klinkt al ontzettend romantisch. Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken en wat moet je allemaal regelen om je bruiloft te kunnen vieren in eigen tuin? Als jullie besluiten dat jullie romantisch willen trouwen in eigen tuin, dien je hier eerst een aantal zaken voor te regelen. Zo is jullie tuin geen officiële trouwlocatie. Het is wel mogelijk om te trouwen op een niet-officiële trouwlocatie, maar dit dien je dan vooraf bij de gemeente aan te geven. De gemeente benoemt jullie tuin dan eenmalig tot trouwlocatie. Het is dus altijd goed om van te voren eerst contact op te nemen met je gemeente en dit te bespreken. Dit kan namelijk ook per gemeente weer verschillen. Ga dus eerst na wat de regels zijn van de gemeente waar jullie in trouwen.

trouwen in eigen tuin
© Wallflower Photography

Wat moet ik regelen om te kunnen trouwen in eigen tuin?

Om te kunnen trouwen in eigen tuin zal je een aantal dingen moeten regelen. Je dient jullie tuin om te moeten toveren tot een echte trouwlocatie. Misschien heb je al een volledig plaatje in je hoofd van hoe jullie bruiloft in de tuin er uit moet komen te zien. Met prachtige lampionnen, sfeerlichtjes en een adembenemende ceremonie setting met de mooiste bloemen.

Maar bij trouwen in eigen tuin komt er meer bij kijken dan alleen de mooie decoratie waar je jullie tuin mee kunt omtoveren tot jullie Pinterest tuin wedding. Vergeet ook niet alle praktische en de iets minder leuke, maar vooral niet minder belangrijke zaken. Denk bijvoorbeeld aan stroomvoorziening voor livemuziek tijdens jullie jawoord, aan voldoende parkeerplaatsen voor jullie gasten en niet te vergeten een plan B wanneer het weer toch iets minder goed uitvalt dan jullie hadden gedacht. Het blijft Nederland natuurlijk en je weet het maar nooit met het weer. Een stretchtent is hiervoor een goede oplossing én zelfs helemaal hip! Je tilt hiermee jullie bruiloft in je eigen tuin meteen naar een hoger level.

Zie je het al voor je, prachtig gedekte tafels en een romantische ceremonie setting onder een tent.

trouwen in eigen tuin
© Wallflower Photography

Eén van de belangrijkste zaken om te regelen voor jullie bruiloft in de tuin is een cateraar. Want zeg nou zelf, ik denk niet dat jij of iemand van jouw familie zin heeft om voor iedereen te gaan koken op jullie trouwdag. Ook al vieren jullie het intiem dan zijn er genoeg leuke alternatieven te bedenken zodat niemand van jullie families voor het fornuis hoeft te staan. Huur bijvoorbeeld een cateraar in, laat een toffe foodtruck langskomen of laat al je gasten iets maken. De opties zijn eindeloos!

Trouwen in je eigen tuin: zoals je leest komt daar dus meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Het inhuren van een weddingplanner is hiervoor zeker geen overbodige luxe. Een weddingplanner kan jullie helpen met het regelen van al deze zaken, zodat jullie zelf niet alle stress hebben van het regelen van jullie prachtige bruiloft in je eigen tuin. Daarnaast heeft een weddingplanner vaak een groot netwerk van de juiste leveranciers die bij jullie passen. Denk er dus goed over na of jullie de bruiloft in je eigen tuin ook zelf willen regelen. 

Trouwen in eigen tuin: styling

Mochten jullie nou gaan trouwen in een grote tuin. Dan kun je er ook voor kiezen om de tuin op te delen in verschillende delen. Een gedeelte voor de ceremonie opstelling en een gedeelte voor het diner. Om gasten op jullie bruiloft de juiste kant op te wijzen kun je leuke wegwijzerbordjes neerzetten. Een goede routing voor jullie gasten is zeer belangrijk. Dit geeft vooral duidelijkheid bij jullie gasten.

Om jullie tuin om te toveren tot een prachtige trouwlocatie dien je nog voor een aantal dingen te zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van stoelen voor de gasten om op te zitten, tafels voor het diner en de juiste verlichting? Dit soort zaken kun je huren bij een stylingleverancier. Vaak hebben zij de tofste en hipste dingen die je kan huren. Van schattige, witte ceremonie stoeltjes tot aan een prachtige backdrop waar jullie als bruidspaar voor elkaar het jawoord geven. Of wat dacht je van grote lichtletters in jullie initialen. Dit geeft ook een prachtig effect! 

Het leukste aan trouwen in eigen tuin blijft voor mij de achterliggende gedachte. Hoe mooi is het dat jullie elkaar het jawoord kunnen geven in jullie eigen tuin?! De plek waar jullie het meest op jullie gemak zijn. Waarschijnlijk heb je hier samen al de mooiste avonden beleeft. Persoonlijker dan dit kan jullie bruiloft niet worden. Of misschien toch wel…Ja hoor! Om jullie bruiloft nog persoonlijker te maken kun je altijd nog kiezen voor een thema dat perfect bij jullie past. Kies bijvoorbeeld voor een Italiaans thema als jullie beide dol zijn op Italie, zoals mijn man en ik. Pas al je decoratie hier op aan, laat een foodtruck pizza’s serveren en eet als toetje heerlijke gelato, gegarandeerd een succes!

trouwen-in-eigen-tuin4   trouwen-in-eigen-tuin5

© Liefdesmomenten

Doe ook inspiratie op met de blog: "Onmisbare bruiloft decoratie trends".

 

 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,5 / 5 gebaseerd op 12 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN