Trouwen in het buitenland, alles wat je moet weten!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 24 januari 2024

Trouwen in het buitenland? Dat is toch een droom van iedereen! Een prachtige romantische locatie met een uitzicht om nooit te vergeten. Specialer kun je je bruiloft niet maken. Bij een bruiloft in het buitenland komt natuurlijk van alles kijken. In deze blog lees je alles wat je moet weten om te trouwen in het buitenland!

Trouwen-in-het-buitenland-1

Trouwen in het buitenland: De ambassade

Om te kunnen trouwen in het buitenland dien je contact op te nemen met de ambassade, hier kunnen ze je alles vertellen wat je moet weten. Als je in het buitenland wilt trouwen heb je namelijk toestemming nodig van het land waar jullie je droombruiloft willen hebben.

Daarnaast kan de ambassade jullie precies vertellen welke documenten je nodig hebt om in het buitenland te kunnen trouwen zoals een afschrift van je geboorteakte en een verklaring van je burgerlijke staat.

Woon je in Nederland en wil je trouwen in het buitenland? Vraag dan een buitenlandse huwelijksakte aan en laat dit registreren in de Basisregistratie Personen (BRP).

Trouwen-in-het-buitenland-2

Buitenlandse bruiloft: Elk land is anders

Verdiep je goed in het land waar jullie willen trouwen. In een aantal landen vraagt de plaatselijke autoriteit om een verklaring van het huwelijksvoornemen. De Nederlandse ambassade kan deze verklaring afgeven.

Daarnaast zijn er een aantal landen waar je van tevoren moet bewijzen dat je nog niet getrouwd bent, een ongehuwdverklaring. Naast de ongehuwdverklaring heb je in sommige landen een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Let erop dat dit niet hetzelfde is. In een verklaring van huwelijksbevoegdheid staat dat jij en je lover volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen. Al deze informatie kun je van tevoren aanvragen via de burgerlijke stand van je woonplaats.

Trouwen-in-het-buitenland-3   Trouwen-in-het-buitenland-4

Save the date voor jullie buitenlandse bruiloft

Een buitenlandse bruiloft kost voor je gasten wat meer tijd en geld. Het is daarom heel belangrijk dat je op tijd je save the date kaarten verstuurd. Zo kunnen al je gasten rekening houden met de datum. Je wilt natuurlijk niet dat je BFF haar vakantie al geboekt heeft op jullie trouwdatum!

Trouwen in het buitenland: Weddingplanning!

Na al het regelwerk komt het leukste gedeelte: De weddingplanning van je buitenlandse bruiloft! Hiervoor kun je natuurlijk ook een weddingplanner benaderen, zeker als je trouwt in het buitenland kan het heel fijn zijn als je iemand hebt die hier ervaring mee heeft.

Wil je verschillende locaties en leveranciers bezoeken? Plan dan een weekend of midweek naar jullie droom locatie. Zo kun je zo veel mogelijk combineren en tegelijkertijd heb je een romantisch weekend weg. Hiermee komen jullie al helemaal in de trouwsfeer!

Denk ook aan hoe je zelf naar je buitenlandse bruiloft gaat. Ga je met het vliegtuig of juist met de auto? Je moet namelijk ook rekening houden met je bagage en je trouwkleding. Hoe ga je je trouwjurk en het trouwpak vervoeren? Je hebt hier wel iets meer ruimte voor nodig dan die badkleding die je op een normale vakantie zou meenemen. Kijk dus bijvoorbeeld ook eens of je wat extra ruimte in het vliegtuig kan krijgen.

Trouwen-in-het-buitenland-5

Trouwen in het buitenland: Jullie droombruiloft

Kortom, er komt een hoop kijken bij een buitenlandse bruiloft waar je niet zo snel aan denkt als je in Nederland trouwt. Bij de ambassade kun je in ieder geval genoeg hulp krijgen bij vragen en wij raden ook zeker een weddingplanner aan. Zo houd je zelf de rust en kun je zo goed mogelijk genieten van jullie droombruiloft in het buitenland! 

Trouwen-in-het-buitenland-6

Doe ook inspiratie op met de blog: "Bruiloft musthaves voor 2024!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN