Trouwen op het strand: 5x Inspiratie voor een strand bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 12 april 2023

Life’s a beach! Trouwen op het strand. De wind in je haren, met je blote voeten in het zand en het geluid van de zee. Een prachtige zonsondergang in de zee, droom jij ook al van een strand bruiloft? Wij wel! Trouwen op het strand is enorm romantisch en sfeervol. Gelukkig hoef je hier niet meteen voor naar het buitenland, want in Nederland heb je de prachtigste stranden en beachclubs voor jouw perfecte bruiloft op het strand.

In deze blog geven we je 5x inspiratie voor de perfecte strand bruiloft.

trouwen op het strand 5x inspiratie voor een strand bruiloft1
© Modi Fotografie

1. Trouwen op het strand met sandy toes

Het is heerlijk om te trouwen op het strand en lekker met de voetjes in het zand te lopen. Je gasten dragen natuurlijk de mooiste schoenen en het is zonde als hier zand op komt. Zorg ervoor dat je een plekje hebt waar iedereen zijn schoenen kan achterlaten en het zand ook weer van zijn of haar voeten af kan vegen. 

Vergeet uiteraard jezelf en je partner ook niet. Die prachtige hakken kan je beter even aan de kant laten liggen. Er zijn prachtige sieraden voor je voeten zodat ook jij op je strand bruiloft heerlijk met je blote voeten door het zand naar jouw lover kunt lopen.
 

trouwen-op-het-strand-5x-inspiratie-voor-een-strand-bruiloft2   trouwen-op-het-strand-5x-inspiratie-voor-een-strandbruiloft6

© Isabel Schary Photography & Shutterstock

2. Message in a bottle

Een heel romantisch idee is om op je strand bruiloft jullie vows met elkaar te delen. Wil je het liever voor elkaar houden en niet met al je gasten erbij delen. Hoe mooi is het dan om elkaar een message in a bottle te overhandigen. Je kunt er zelfs nog een mooi moment van maken om ze later in zee te laten. Zo blijven jullie vows altijd bij elkaar en gaan het avontuur samen aan. 

Jullie eigen message in a bottle. Vraag je gasten ook zeker om een message in a bottle achter te laten op jullie strand bruiloft, dit is weer eens wat anders dan een gastenboek.

3. Schaduw opzoeken

Op het strand kan het in de zomer aardig warm worden. Zorg als jullie trouwen op het strand dan ook voor wat schaduw mogelijkheid. Je hoeft natuurlijk geen grote parasols op te zetten want dit staat het prachtige beach view in de weg, maar het is heel sfeervol om je gasten een zonnehoed en waaier aan te bieden. Zo zorg je ervoor dat er niemand op jouw strand bruiloft staat met een zonnesteek en als je sfeervolle waaiers en zonnehoeden uitkiest, ziet het er ook nog eens fantastisch romantisch uit. 

4. Tafelstyling

Aangezien jouw romantische strand bruiloft al prachtig is door zo’n geweldige locatie hoef je niet te veel decoratie neer te zetten. Als je aan trouwen op het strand denkt, denk je meteen aan schelpen en zeesterren. Style je tafels af met verschillende schelpen en zeesterren. De zachte kleuren geven een frisse en romantische look aan jouw beach wedding. Maak ook eens naamkaartjes van schelpen of gebruik mooie oesterschelpen. 

 

5. Pampam gras

Pampam gras is helemaal hot als je gaat trouwen op het strand. De zachte kleur past amazing bij de kleur van het zand en de zee. Verwerk pampam gras in je trouwboeket, als decoratie bij je ceremonie en tijdens het diner op de tafel. Als de wind door het pampam gras waait tijdens je ceremonie geeft het zo veel sfeer.  

 

trouwen op het strand 5x inspiratie voor een strand bruiloft3
© Patricia Design Photography

Doe ook inspiratie op met de blog: "Tafelschikking voor je bruiloft: Zo doe je dat!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,5 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN