Zes voordelen van trouwen in het buitenland 

Monic Arts
Monic Arts 4 december 2016

Heb jij er wel eens stiekem over gedroomd? Jij, de liefde van je leven, familie, je beste vrienden, gegarandeerd zon, strak blauwe hemel, ’s avonds lang buiten tafelen tussen de olijfbomen of misschien wel aan zee en bij het strand? Maar heb je dit idee weer snel uit je hoofd gezet? Bang voor hoge kosten, om te moeten kiezen wie je uitnodigt en hoe regel je dat eigenlijk: een bruiloft in het buitenland?? Laat dit los en lees mee: wij geven je vandaag zes redenen om je huwelijk wél in het buitenland te houden! 

Het weer

Natuurlijk, het allergrootste voordeel van trouwen in het buitenland, is het weer! Waar je in Nederland hartje zomer flink hoopt op mooi weer, ben je in het buitenland verzekerd van zon. En die maakt alles mooier: de sfeer, de foto’s en de romantiek. Wanneer jullie van plan zijn om de ceremonie buiten te houden, is trouwen in het buitenland een perfecte oplossing. Geen plan B nodig voor als het slecht weer zal zijn. 

 

trouwen buitenland

 

Intieme sfeer

Intieme bruiloften zijn een trend. Steeds meer bruidsparen kiezen een intieme bruiloft met een persoonlijke, ontspannen en knusse sfeer boven een grootschalige bruiloft met veel genodigden. Een groot voordeel van trouwen in het buitenland is dat je je minder verplicht hoeft te voelen om zomaar iedereen uit te nodigen, ook familie of vrienden die je nauwelijks spreekt. Door het kiezen van een buitenlandse bestemming stel je eigenlijk automatisch een kleinere gastenlijst op. Het voordeel is dat jullie alleen de familie en vrienden hoeven uit te nodigen die jullie er echt graag bij wil hebben. Dit wordt over het algemeen veel makkelijk geaccepteerd. Op deze manier vieren jullie de mooiste dag van jullie leven echt alleen met de personen die écht belangrijk voor jullie zijn. 

 

winegarden

Meerdere dagen

Nog een belangrijk voordeel van een bruiloft in het buitenland: jullie bruiloft duurt langer dan één dag! Trouwen in een ander land is de ideale manier om langer te kunnen genieten van jullie huwelijk. Maanden aan voorbereidingen, plannen en voorpret beleven, is op deze manier niet voorbij na één dag. Samen met de genodigden kan je de voorpret delen en de dag na het huwelijk samen nagenieten. Nog een leuk voordeel voor de dames: bij een bruiloft van meerdere dagen zijn natuurlijk meerdere outfits nodig. Een goede reden om op zoek te gaan naar meer dan een mooie  jurk.

De omgeving

Nederland kent hele mooie plekjes. Maar laten we eerlijk zijn, in het buitenland zijn nog veel meer mooiere plekken te vinden. Trouwen in het buitenland zorgt er gegarandeerd voor dat jij trouwt in een prachtige omgeving. Niet alleen de ceremonie zal plaats vinden op een mooie plek, ook de fotoreportage zal prachtige plaatjes opleveren.  

 

 trouwen buitenland

Prijs

Natuurlijk breng trouwen in het buitenland extra kosten met zich mee. Denk aan accommodatie en vliegtickets. Maar toch is een bruiloft in het buitenland soms toch voordeliger dan in eigen land. Dit komt doordat het aantal genodigden veel lager is dan bij een huwelijk in eigen land. Daarnaast liggen de prijzen voor bijvoorbeeld locaties, eten en drinken in het buitenland vaak lager dan in Nederland en België. Vooral in de Zuid-Europese landen is eten en drinken een stuk goedkoper. En met het aanbod van de budget-vliegmaatschappijen hoeft de vlucht helemaal niet kostbaar te zijn. Daarnaast vinden wij eigenlijk ook: als je de genodigden een bijzonder weekend inclusief eten, drinken en accommodatie aanbiedt, dat het helemaal niet gek is als ze dan alleen zelf hun ticket moeten betalen. Een win-winsituatie! 

Romantisch

Het laatste voodeel, en misschien wel het allerbelangrijkste: trouwen in het buitenland is super romantisch. Do we need to say more?

 trouwen buitenland

Plus trouwen in het buitenland hoeft helemaal niet moeilijker te zijn. Een aantal van onze favoriete leveranciers spreken gewoon Nederlands en kennen het land, de taal en de juiste lokale leveranciers op hun duimpje. Dus meer weten over het trouwen in het buitenland?

Onze preferred suppliers zijn:

Bruiloften in Italie: Italy Wedding 

Bruiloften in Griekenland : Sand + Lace

Bruiloften op Ibiza: Ibiza Fairy Tale Wedding

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 14 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN