Zo maak je van je huwelijk een onvergetelijke dag!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 24 juli 2023

Jullie als bruidspaar willen van jullie trouwdag natuurlijk ‘de mooiste dag van je leven’ maken. Velen beginnen dan ook al ver van tevoren met de voorbereidingen. Alles moet perfect zijn. Mede daarom is het beroep van weddingplanner in opkomst. Iemand inhuren om je trouwdag perfect voor te bereiden en er een geslaagde dag van te maken wordt steeds populairder. Alles zelf regelen, zoals de meeste mensen zo’n 20 of 30 jaar geleden nog heel normaal vonden, wordt steeds minder vaak gedaan.

zo-maak-je-van-je-huwelijk-een-onvergetelijke-dag1

Een optreden regelen voor je huwelijksfeest

Wil je de gasten op je bruiloft extra verrassen dan is een optreden van een bekende artiest natuurlijk een prima suggestie. Je kunt artiesten boeken voor jouw bruiloft bij het bureau waar ze zijn aangesloten. De meeste artiesten doen hun management niet zelf. Op de website van het bureau zie je meteen voor welke artiesten zij optredens boeken. Vaak staat het honorarium vermeld, soms staat niet ‘op aanvraag’. Dit laatste gebeurt vaak bij artiesten die op dat moment populair zijn.

Wat moet je regelen als er een artiest optreedt op het trouwfeest?

Wil je een artiest laten optreden op je trouwfeest dan moet je ervoor zorgen dat de locatie waar het feest plaatsvindt daarvoor geschikt is. Ook moet er een geluidsinstallatie aanwezig zijn waar de artiest mee overweg kan. Meestal komt er een technicus mee om alles voor het optreden in orde te maken zodat de artiest direct het podium op kan. Ook moet er een geschikte kleedruimte zijn waar de artiest of artiesten zich in alle rust op het optreden kunnen voorbereiden. Meestal zijn er wensen ten aanzien van de catering. Deze staan vermeld in een zogenaamde ‘rider’. Die ontvang je als de boeking wordt bevestigd. Een optreden duurt meestal een half uur. Afhankelijk van de agenda van de artiest kun je ook een langer optreden boeken.

zo-maak-je-van-je-huwelijk-een-onvergetelijke-dag2

Maak er een thema feest van

Je kunt een huwelijksfeest extra bijzonder maken door er een thema aan te koppelen. De gasten worden dan gevraagd om zich hier ook aan te houden. Kies bijvoorbeeld voor een jaren 60 feest of een feest in country style. Je kunt daar ook de muziek op aanpassen. Vaak wordt een DJ gehuurd of speelt er een band. Die kan dan toewerken naar het optreden van de geboekte artiest. Op die manier wordt het trouwfeest onvergetelijk, zowel voor het bruidspaar als voor de gasten.

Zorg dat alles wordt vastgelegd

Zorg dat er voldoende foto’s worden gemaakt door een professionele fotograaf. Je hebt maar één kans tenslotte. Iedereen kan foto’s maken met z’n smartphone, maar een mooi album met professionele foto’s is een herinnering voor het leven. Een ervaren trouwfotograaf weet waar op gelet moet worden en zal details opmerken die anderen zonder problemen over het hoofd zien. Een goede trouwfotograaf heeft vaak ook al de nodige afspraken in de agenda, dus ook daar is het belangrijk om op tijd te boeken.

zo-maak-je-van-je-huwelijk-een-onvergetelijke-dag3

Doe ook inspiratie op met de blog: "Bohemian Bruiloft inspiratie".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

0 / 5 gebaseerd op 0 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN