1 jaar getrouwd? Zo vier je een katoenen bruiloft!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 12 juli 2023

Wauw, er is gewoon alweer één jaar voorbij sinds jullie elkaar het jawoord gaven. 365 dagen zijn voorbij en jullie hebben gewoon elke dag samen gerockt. Natuurlijk is er ook onenigheid geweest. Dat kan ook niet anders. Maar nu - één jaar later - weet je zeker dat je toen de juiste beslissing hebt genomen. Een katoenen huwelijk is echt wel een klein feestje waard. Maar hoe vier je een eenjarig huwelijk? In dit artikel geven we enkele tips om jullie huwelijksdag nog eens dunnetjes over te doen.

top-bloemen1

Het juiste cadeau

Bij een jubileum hoort natuurlijk ook een cadeau. Je kunt het heel simpel houden met cadeaus waar eigenlijk iedereen gelukkig van wordt. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere taart, een boeket bloemen of een doosje met chocolade. Maar je zou het ook anders aan kunnen pakken. Wist je dat elk jaar het huwelijk weer naar een ander materiaal is vernoemd? Als je één jaar bent getrouwd, spreken we van een katoenen huwelijk. Hoe leuk is het dan om iets van katoen te geven? Denk bijvoorbeeld eens aan een mooi shirt of kunstwerk.

 

top-bloemen3

Herinneringen ophalen

Wat is het jaar omgevlogen. Toch was het vast niet altijd gemakkelijk. Zeker niet wanneer jullie ook nog eens vanuit huis zijn getrouwd en nu pas samen zijn gaan wonen. Hoe dol jullie ook op elkaar zijn, het is toch wel aanpoten om ineens constant met iemand samen te zijn. De kleine discussies over huishoudelijke taken, aan welke kant de wc-rol moet en waarom de tubes van de tandpasta er nooit op terug worden gedraaid. Elk stel heeft hier weleens mee te maken gehad.

Juist daarom is het jaar ook zo snel gegaan. Elkaar nog beter leren kennen vergt tijd. Achteraf vraag je je misschien af waar de tijd gebleven is. Hoe leuk is het dan om samen herinneringen op te halen aan die ene dag?

Ga er daarom eens goed voor zitten en bekijk samen de trouwfoto’s en/of film terug. Geniet ondertussen van een hapje en een drankje en geniet van de mooiste dag van jullie leven. Even weer terug in de tijd. Even weer terug naar dat gevoel. Mooi om hier een jaarlijks iets van te maken.

Helemaal in de ban van jullie trip down memory lane? Probeer hier dan nog eens wat extra’s aan toe te voegen door samen het huwelijksdiner na te maken. Lekker kokkerellen, genieten van de gezelligheid, fijne gesprekken en uiteraard heerlijk eten. Wat wil je nog meer?

top-bloemen2

Vier het met een bruidstaart!

Dit is een tip die heel veel newlyweds krijgen: vries de overgebleven delen van de bruidstaart in. Taart kan heel lang goed blijven in de vriezer. Kwalitatieve taart kun je dus met gemak nog een jaar bewaren. Hoe mooi is het dan om weer een stukje aan te snijden als het jaar voorbij is? Om samen te klinken op een mooi eerste jaar en hier nog één keer een lekker stuk bruidstaart bij te eten. Jullie hebben immers wat te vieren samen.

Doe ook inspiratie op met de blog: "4 dingen die je moet weten als je gaat trouwen!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,3 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN