Wie kies je als ceremoniemeester?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 21 februari 2024

Wie kies je als ceremoniemeester? Een bruiloft organiseren… hoe dan ook veel werk! Het zou fijn zijn als er iemand was die dit werk zou kunnen verlichten en waar je op kunt terugvallen. Gelukkig is daar de ceremoniemeester voor! Maar wie kies je nou als ceremoniemeester? Het antwoord vind je hieronder.

wie-kies-je-als-ceremoniemeester-1

Wie kies je als ceremoniemeester?

Wie kies je als ceremoniemeester voor jullie bruiloft? Denk hierbij goed na dat het iemand moet zijn die de verantwoordelijkheid aankan. Kennen jullie iemand die een kei is in het organiseren van feestjes en ook nog eens stressbestendig is? Dan is het een match made in heaven!

Kijk eens binnen jullie vriendenkring of familie wie deze taak op zich kan en wil nemen. Denk ook eens na over twee ceremoniemeesters, zo kunnen de taken verdeeld worden waardoor er minder verantwoordelijkheid bij de ceremoniemeesters komt te liggen.

Houdt er bij je keuze wel rekening mee dat de persoon die jullie vragen als ceremoniemeester tijdens jullie bruiloft niet zorgeloos kan genieten. Wil je liever dat je vrienden en familie zorgeloos mee kunnen genieten? Dan kan je ook een ceremoniemeester inhuren.

wie-kies-je-als-ceremoniemeester-2   wie-kies-je-als-ceremoniemeester-3

Ceremoniemeester inhuren

Er zit een groot verschil tussen een ceremoniemeester en een weddingplanner. Waar een weddingplanner jullie begeleidt in het hele traject en bij het plannen van jullie bruiloft, ondersteunt de ceremoniemeester meer met advies vanaf de zijlijn en kan bijvoorbeeld alleen taken hebben tijdens de bruiloft zelf.

Sommige weddingplanners nemen de taak van ceremoniemeester ook op zich. Vaak is het wel zo dat zij er wat meer buiten staan, logisch ook. Dit heeft voor- en nadelen. Voordeel is dat zij zich echt bezig kunnen houden met de organisatie zodat jullie de bruiloft samen met jullie vrienden en familie kunnen vieren. Een nadeel kan zijn dat deze persoon jullie niet zo goed kent en misschien niet vlekkeloos op jullie wensen inspeelt. Deze afweging zullen jullie zelf moeten maken.

1 of 2 ceremoniemeesters?

Je kunt natuurlijk ook meerdere ceremoniemeesters nemen. Wij zouden aanraden er niet meer dan twee te doen. Je kunt bijvoorbeeld iemand uit jouw vriendenkring kiezen en iemand uit de vriendenkring van je verloofde. Pas hier wel mee op! Kijk van tevoren even of het klikt, zij moeten namelijk veel gaan samenwerken en communiceren! Je kunt natuurlijk ook een stel/echtpaar vragen. Zij zien elkaar vaak dus kunnen alles samen regelen en zij hoeven niet per se af te spreken om te overleggen.

Taken van de ceremoniemeester

De ceremoniemeester zal van te voren maar ook op de dag zelf veel taken op zich nemen. Hier kun je meer over lezen in de blog Taken van de ceremoniemeester.

Doe ook inspiratie op met de blog: "Tafelschikking voor je bruiloft: Zo doe je dat!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,7 / 5 gebaseerd op 21 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN