Winactie: Accessoires voor de bruidegom

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 31 juli 2015

Op je bruiloft moet je er natuurlijk van top tot teen goed uitzien! Vergeet als bruidegom dan ook niet de kleine accessoires die jouw outfit helemaal compleet maakt. In deze blog beschrijven we verschillende accessoires voor de bruidegom zodat jij weet hoe je je outfit compleet kan maken… 

 

Accessoires voor de bruidegom

 

Stropdas

Het is niet te geloven hoe invloedrijk een stropdas kan zijn, het maakt of breekt je hele outfit. Maar logisch ook want (blijkbaar) wordt er als eerste op een stropdas gelet als je iemand ontmoet. We leggen de druk op de perfecte stropdas nu wel heel hoog, maar maak je geen zorgen wij geven je een paar fantastische tips:

 • Heb je een zwart pak, draag dan een zwarte stropdas. Dan speel je echt op save en weet je zeker dat je het niet fout doet. Is dit voor jou té zwart? Kies dan voor een zilver of grijze stropdas, ook dan is het heel moeilijk om het niet te laten matchen.
 • Dan de stof van de stropdas; alleen bij een zeer casual bruiloft kan je een wollen stropdas dragen maar anders moet je echt voor een zijden, polyester of microfiber stropdas kiezen.
 • Als je toch een gekleurde stropdas wil dragen, en je bent niet de bruidegom, check dan even op de uitnodiging of er een kleurenthema is.
 • Stropdassen kreuken heel makkelijk. Ga er dus voorzicht mee om.

stropdas bruidegom

 

Het strikje

Veel van de regels die gelden voor de stropdas zijn ook van toepassing op het strikje. Al vraagt het strikje nog meer aandacht als je voor een kleurrijke outfit kiest.

 • Hoe informeler de bruiloft, hoe creatiever je met het strikje kunt omgaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten strikje of een strikje met een patroon.
 • De twee uiteindes van het strikje moeten tussen de ogen en de rand van het gezicht eindigen.
 • Je hebt strikjes die je zelf moet strikken en die al gestrikt zijn voor je. Volgens de etiquette maakt het niet uit welke je draagt.

Vind jouw strikje bij Trendhim.nl

strikje bruidegom

 

Manchetknopen

In tegenstelling tot de dasspeld heeft de manchetknoop niet zoveel ‘regels’. De enige echte regel is, net zoals bij de dasspeld, dat het metaal van de manchetknoop moet passen bij de andere metalen. Maar we hebben nog wel een paar tips voor je als je manchetknopen gaat dragen:

 • Vergeet niet een hemd te kopen die ook echt gemaakt is voor het dragen van manchetknopen. Het is lastig en vaak niet mooi als je zelf gaten in een normaal hemd gaat maken.
 • Als je brede polsen hebt moet je goed kijken naar de sluiting van de manchetknoop. De ene komt namelijk wat makkelijker los dan de ander.
 • Als je manchetknopen draagt, draag je ook eigenlijk altijd een dasspeld

Bekijk hier de uitgebreide collectie manchetknopen van Trendhim.nl

 

manchetknopen bruidegom

 

Dasspelden

Wist je dat een dasspeld, buiten dat het er wel leuk uit ziet, ook daadwerkelijk een functie heeft?! Naarmate je trouwdag vordert en je inmiddels van wat champagne, bier of wijn hebt genoten kunnen wij ons voorstellen dat je er niet meer mee bezig bent of je das nog wel goed hangt. Tadaa, daar is de dasspeld voor! Wist je dat er ook echt etiquette voor de dasspeld zijn;

 

dasspeld bruidegom  
 • De dasspeld mag niet langer zijn dan ¾ van de breedte van de das, maar dient wel minimaal 2.5 cm te zijn.
 • De dasspeld moet eigenlijk hoger gedragen worden dan de meeste mensen denken. De dasspeld hoor je te dragen tussen de 3de en 4de knoop van het hemd. Een andere vuistregel is dat je hem net zo hoog draagt als je borstzak is.
 • Daarnaast moet de dasspeld overeenkomen met de andere metalen in de outfit, zoals de gesp, horloge en manchetknopen.


 Bekijk hier de uitgebreide collectie dasspelden van Trendhim.nl

 

De ponchet/zakdoek

Een accessoires die vaak over het hoofd wordt gezien is de ponchet, het ‘doekje’ in je borstzak. De ponchet wordt vaak vergeten en dat is zonde omdat de ponchet het pak helemaal compleet maakt. Om de ponchet weer helemaal terug te laten komen geven wij je ook wat tips over de ponchet.

 • De ponchet mag niet teveel uitsteken, uit je borstzak. Ga daarom opzoek naar een ponchet in de juiste maat.
 • Dit weten veel mensen niet en doen het dus ook fout; de ponchet is er voor bedoeld om diepte en diversiteit in het pak aan te brengen en moet om deze reden niet hetzelfde zijn als de stropdas of het strikje. Wel moeten ze matchen en elkaar aanvullen.
 • De ponchet valt het beste op als deze van een andere stof is gemaakt dan het pak.

Bekijk de uitgebreide collectie pochetten van Trendhim hier.

zakdoek bruidegom

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,5 / 5 gebaseerd op 11 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN