De beste tips voor de weddingplanner

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 24 juli 2023

Als je als weddingplanner of, zoals dat vroeger heel chic werd genoemd, ceremoniemeester, fungeert bij het huwelijk van een broer, zus, vriend, vriendin of ander familielid, dan wil je natuurlijk dat alles vlekkeloos verloopt. Het bruidspaar hoeft zich nergens zorgen over te maken, jij zorgt ervoor dat het tijdschema klopt en dat alle activiteiten goed op elkaar aansluiten. Maar hoe pak je dat aan als je niet zo heel veel ervaring hebt? We geven je graag wat tips.

de-beste-tips-voor-de-weddingplanner1

Begin op tijd met plannen

Het is echt niet overdreven om al een jaar van tevoren te starten met de voorbereidingen. Zodra het bruidspaar de datum heeft geprikt kunnen er plannen worden gemaakt. Het uitkiezen van de trouwlocatie is heel belangrijk. Hier gaat het gebeuren. Ook als je een voorkeur hebt voor een trouwambtenaar kun je die al in een vroeg stadium vastleggen. Dat geldt ook voor de locatie waar na de huwelijksvoltrekking het feest zal plaatsvinden. Als deze grote zaken zijn geregeld, wordt het tijd om je bezig te houden met de details. Hier komt vaak de weddingplanner naar voren, want het bruidspaar wil zich misschien met leuke dingen laten verrassen.

de-beste-tips-voor-de-weddingplanner3

Een blijvende herinnering voor het bruidspaar

Natuurlijk worden er tijdens het huwelijk en bij het feest foto’s en filmpjes gemaakt. Iedereen loopt vandaag de dag met een smartphone waarmee dat een koud kunstje is. Maar een andere manier om voor een blijvende herinnering te zorgen is een gastenboek. Hierin laat je dan alle gasten een lieve tekst schrijven voor het bruidspaar. Kinderen kunnen ook iets tekenen als schrijven nog te lastig is. Naarmate de jaren verstrijken wordt deze herinnering steeds dierbaarder. Misschien staat er een gelukwens van opa of oma in die inmiddels is overleden of van een dierbare vriendin die er niet meer is.


de-beste-tips-voor-de-weddingplanner2

Een trouwdag met een thema

Als het bruidspaar het leuk vindt om hun huwelijksdag in een bepaald thema te vieren dan zijn er talloze mogelijkheden. Een kleur kan het thema zijn, maar ook de jaren 60, 80 of 90. Ook muziekthema’s zoals Country&Western, Heavy Metal of Rock&Roll is een optie. Dit thema blijkt dan uit de kleding van het bruidspaar en de gasten. Ook kun je het thema doorvoeren in het buffet na afloop of de aankleding van de trouwlocatie en de locatie waar het feest wordt gegeven. Overleg op tijd met de eigenaar van de feestlocatie of je daar bijvoorbeeld de dag voor het huwelijk al terecht kunt om de aankleding in orde te maken.

Overleg vooraf goed over de kosten

Het is belangrijk dat je als weddingplanner weet wat het budget is. Overschrijd dit budget alleen als je dit vooraf duidelijk met het bruidspaar hebt besproken. Het is niet de bedoeling dat ze na afloop worden geconfronteerd met fors hogere kosten. Zorg dat je alle uitgaven kunt verantwoorden zodat er geen misverstanden over kunnen ontstaan. Dat zou immers een flinke domper zijn op een hopelijk geslaagde trouwdag.

Doe ook inspiratie op met de blog: "4 dingen die je moet weten als je gaat trouwen!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 1 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN