>

De kosten van een bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 7 april 2018

Wat kost een bruiloft nou precies? Dat is een goede vraag! De kosten voor je bruiloft heb je natuurlijk volledig zelf in de hand, je kan namelijk zo groot uitpakken als je zelf wil. Voor je bruiloft is het slim om een budgetplanning te maken, hoeveel wil je waar aan uit geven? Om deze te kunnen maken is het wel handig om een beetje te weten van welke kosten er komen kijken bij een bruiloft. Wij zullen je een handje helpen!

kosten bruiloft 

VAN WELKE KOSTEN MOET JE UITGAAN?

Hieronder geven wij je een inschatting van welke kosten je moet gaan. Onderstaande kosten zijn natuurlijk wel een indicatie. Je kunt je voorstellen dat een speciaal voor jou ontworpen trouwjurk duurder is dan een trouwjurk uit een bruidsmodewinkel en dat trouwen in een kasteel bijvoorbeeld duurder is dan in het gemeentehuis.

 

Trouwjurk: €1.500,- Drukwerk: €350,-
Trouwpak: €900,- Huwelijksnacht: €250,-
Trouwlocatie: €5.000,- Huwelijksreis: €2.500,-
Trouwringen: €1.200,- Kapper & make-up € 200,-
Bruidsfotograaf: €1.500,- Trouwvervoer: €600,-
Muziek trouwfeest: €850,- Kosten gemeente: €600,-
Bruidstaart: €6,- p.p Diner: €35,- p.p
Bruidsboeket: €125,- Receptie: €12,50 p.p.
Decoratie: €500,-  

 

KOSTEN BESPAREN VOOR JULLIE BRUILOFT

Ben je een beetje geschrokken van bovenstaande prijzen? Dan gaan we je nu weer geruststellen! Je hoeft namelijk niet van alle bovenstaande zaken gebruik te maken… Daarnaast kan je ook besparen om bepaalde zaken, dat is een kwestie van prioriteiten stellen. Wil je bijvoorbeeld op huwelijksreis naar de Maledive?

kosten bruiloft

Foto credits: Pinterest


Of vinden jullie het ook fantastisch om lekker te kamperen in Zuid-Frankrijk?

kosten bruiloft

Foto credits: Instagram Camping Vibes


Willen jullie de huwelijksnacht doorbrengen in een bruidssuite of is de trouwlocatie toch in jullie woonplaats en vinden jullie het ook prima om lekker in je eigen bed te liggen…  En zo kunnen jullie alle zaken afwegen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere budget tips voor je bruiloft. Hier hebben we al eerder over geschreven:

Budget tips voor je bruiloft

Hoe pas ik alles in mijn budget en hoe bewaak ik mijn budget?

Gratis trouwen

 

HOE BETAAL JE DE KOSTEN VAN JULLIE BRUILOFT?

Vroeger betaalden de ouders van de bruid de bruiloft. Tegenwoordig is dat echter niet meer zo, helaas...  Je ziet vaak dat het bruidspaar de trouwdag zelf volledig betaalt. Wij vroegen aan onze bruidsparen hoe zij hun trouwdag financieren:

74% van de bruidsparen geeft aan eerst voor de bruiloft te sparen, 19% van de bruidsparen geeft aan al voldoende vermogen te hebben, 6% van de bruidsparen geeft aan geholpen te worden door ouders en 1% van de bruidsparen geeft aan het geld voor de bruiloft te lenen.

 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

Kosten bruiloft: 3,3 / 5 gebaseerd op 170 stem(men)

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN