De leukste DIY's voor je bruiloft: Wij zetten ze op een rijtje!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 2 augustus 2023

Een bruiloft is pas echt speciaal als je het persoonlijk maakt! Wat is er persoonlijker dan om helemaal los te gaan met de DIY's.

Met kleine en makkelijke DIY's kun jij jouw bruiloft al uniek maken. Daarnaast komt er ook nog een mooi voordeel aan dat jouw decoratie vaak goedkoper is als je het zelf maakt. Er zijn talloze leuke DIY's te vinden. Wij hebben een aantal van onze favorieten voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren en laat je eigen creativiteit er zeker op los! 

de-leukste-diys2

© Przemek Bialek Fotografia

Fotoslinger met persoonlijke foto’s

Versier de diner of feest locatie met een persoonlijke fotoslinger. Kies de mooiste en leukste foto’s van jullie door de jaren heen uit. Laat ze mooi afdrukken en rijg er een mooi lintje doorheen. Persoonlijker dan dit kan je het niet maken! Kies ook zeker niet alleen de perfecte foto’s maar ook de grappige en lollige foto’s, want dat zijn jullie ook als stel. Jullie gasten zullen hier echt een glimlach van krijgen en zo creëer je als het ware een tijdlijn van jullie liefde.  

Naamkaartjes

Kies ervoor om je eigen naamkaartjes te maken. Je gasten zullen het ontzettend leuk vinden als ze jouw handschrift herkennen of als ze zien dat je de naamkaartjes zelf hebt gemaakt.

Plan je samen met je hubby to be een strandbruiloft? Ga dan een keer samen schelpen zoeken en schrijf de namen van je gasten erop. Ook nog eens een leuk uitje in aanloop van jullie bruiloft. En mocht je in Nederland toch niet echt goede schelpen vinden, dan kun je ze uiteraard ook zelf bestellen. Heb je een Frans of Italiaans thema? Schrijf dan zelf de naamkaartjes en zet ze in een wijnkurk.

de-leukste-diys4   tweede-trouwjurk3

© Shutterstock & First Days of Summer

Seating chart

Zet een leuke seating chart neer. Dit is superleuk om zelf te maken en hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Koop een paar oude spiegels en schrijf per spiegel de namen van de gasten die aan die tafel zitten met een witte stift op de spiegel. Of kies ervoor om zelf de seating chart te schrijven en plaats deze op een prikbord. 

Kledinghanger voor je entourage

Een hele simpele maar toch superleuke DIY is het beschrijven van de kledinghangers van je entourage. Schrijf de naam van je getuige en de trouwdatum op de kledinghanger. Gegarandeerd dat je entourage helemaal smelt! Toen Amy trouwde heeft zij voor mij een kleding hanger gemaakt met de titel getuige. Deze kledinghanger heb ik nog steeds bewaard.
 

de-leukste-diys1

© Przemek Bialek Fotografia

Spelletjes

Het is enorm leuk om na de ceremonie nog een activiteit te houden. Perfect om tijdens de borrel dus wat spelletjes te spelen. Denk aan een heel groot Wie is het? Spel, met de gezichten van jullie gasten. Of het spel zakje gooien, met jullie namen erop geschreven. Al deze zelfgemaakte en grappige spellen zullen voor een hele goede sfeer zorgen, jullie gasten zullen zich kostelijk vermaken.

Bedankjes

Maak je eigen bedankjes. Dit zorgt voor een persoonlijke touch aan je bruiloft en deze bedankjes zijn altijd uniek! Ben jij een enorme plantenfan? Geef iedereen dan een leukplantenstekje en schrijf er voor iedereen een persoonlijk kaartje bij. Niks is leuker dan een handgeschreven briefje waarop je jullie gasten bedankt voor de aanwezigheid. Let love grow!

de-leukste-diys3

© Przemek Bialek Fotografia

Doe ook inspiratie op met de blog: "Het perfecte bruidsboeket: 10x tips voor je bruidsboeket".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 1 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN