De perfecte bruidstaart: wij helpen je op weg!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 24 mei 2023

Bij jullie droombruiloft hoort natuurlijk ook de perfecte bruidstaart. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De keus is reuze. Kijk alleen maar eens op Pinterest om inspiratie op te doen. Daar zie je de meest extravagante bruidstaarten voorbij komen. Wat de beste keuze is, is geheel afhankelijk van jullie eigen smaak en stijl. Misschien houden jullie helemaal niet van die enorme taarten en is een slagroomtaart al helemaal prima. Het is jullie dag. Er is dan ook geen goed of fout.

Kan je toch wel wat hulp gebruiken bij het maken van een keuze voor jullie bruidstaart? Met dit artikel helpen we je graag alvast een beetje op weg, zodat jullie bruidstaart écht de kers wordt op jullie huwelijksdag.

de-perfecte-bruidstaart-wij-helpen-je-op-weg1
© By VT Photography

Bekijk het aanbod van bruidstaarten

Allereerst is het belangrijk om alvast het aanbod van de verschillende taarten te bekijken. Zoek enkele bakkers bij jou in de buurt op. Wie kan er een taart voor jou maken? Welke taarten hebben ze in het verleden wel eens gemaakt? En welk prijskaartje hangt hier dan? Het is goed om alvast wat research te doen. Zo weet je in elk geval welke opties er zijn.

Online zijn er ook heel veel plekken te vinden waar je een taart kunt bestellen. Daarom kan het ook geen kwaad om eens te Googelen. Doe zoveel mogelijk inspiratie op. Bespreek met je toekomstige partner wat hij verwacht van de bruidstaart. Zo weet je in elk geval waar je naar op zoek moet gaan. Het is ook goed om naar het thema van de bruiloft te kijken. Bij een over the top bruiloft kun je natuurlijk niet met een simpele taart aan komen. Andersom is het natuurlijk precies zo. Als je de sfeer zo informeel mogelijk wilt houden, dan is het juist ook fijn als de taart niet al te opvallend is. Het is goed om hier rekening mee te houden.

Grootte van de bruidstaart

Het zou natuurlijk jammer zijn als een deel van de gasten geen taart kan krijgen. Bedenk daarom van tevoren goed hoeveel gasten er komen en hoeveel stukken taart er dan moeten zijn. Veel bruidsparen kiezen er tegenwoordig ook voor om een stukje in te vriezen, zodat ze hier op hun 1-jarig huwelijk weer van kunnen genieten. Taart heb je eigenlijk nooit genoeg. Daarom geldt: hoe groter, hoe beter!

de-perfecte-bruidstaart-wij-helpen-je-op-weg2
© Studio Kijk

Bedenk wel goed dat de grootte van de stukken ook per taart verschilt. Soms lijkt een taart best klein voor het aantal gasten, maar red je dit gemakkelijk omdat deze zo machtig is. Dan wil je ook niet al te grote stukken serveren. De maker van de taart kan je hier het beste over informeren. Daarom is het goed om van tevoren te vertellen hoeveel gasten er komen en er eventueel één of twee (voor de zekerheid) bij op te tellen. Zij kunnen jou vervolgens vertellen hoe groot de taart moet zijn.

Proeven van de bruidstaart

Het kiezen van een bruidstaart is een belangrijke beslissing. Meestal is het dan ook mogelijk om een stuk taart van tevoren te proeven. Zo weet je zeker of de smaak echt naar wens is. Het zou immers zonde zijn als jullie deze helemaal niet lekker vinden. Dus ga vooral lekker proeven van die heerlijke taart!

Doe ook inspiratie op met de blog: "Bruidstaarten trend: Drip cake".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN