Regen op je trouwdag

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 18 augustus 2018

Je hoopt er natuurlijk absoluut niet op: regen op je trouwdag. Maar laten we eerlijk zijn, in Nederland heb je in de zomer net zoveel kans op een warme dag als op een regenachtige dag. Nou kun je natuurlijk denken dat het op jouw trouwdag uiteraard de lekkerste dag van het jaar gaat worden maar dan houd je jezelf wel een beetje voor de gek. Ons advies: be prepared! Dan kom je op je trouwdag niet voor verrassingen te staan en is dát in ieder geval geen reden om te stressen.

 

REGEN OP JE TROUWDAG BRENGT GELUK

Elk nadeel heeft zijn voordeel! Wist je dat regen op je bruiloft (volgens sommige) gelukt brengt! De Italianen zijn dol op het gezegde ‘Sposa Bagnata, Sposa Fortunata’ wat betekent: natte bruid, gelukkige bruid’. Daarnaast zegt het hindoeïsme ook; hoe meer regen op je trouwdag, hoe gelukkiger het huwelijk. Dus mocht het regenen op je trouwdag, bekijk het dan van de zonnige kant.

regen-bruiloft

PLAN B VOOR REGEN OP JE TROUWDAG

Maak altijd een extra draaiboek (plan B) voor eventuele regen op je trouwdag. Dit doe je ook als je binnen gaat trouwen, want ook dan kan het voorkomen dat jullie als bruidspaar even buiten zijn om bijvoorbeeld een frisse neus te halen.
Wanneer pak je dit plan b erbij? Enkele dagen voor je trouwdag weet je voor negentig procent zeker wat het weer op jullie trouwdag gaat worden. Het is onmogelijk om de dag van de trouwdag plan b nog te gaan uitvoeren dus 2 dagen voor de trouwdag moeten jij en je verloofde (eventueel in overleg met de locatie en/of weddingplanner) beslissen wat jullie gaan doen; plan a of b. Neem een beslissing en heel belangrijk, blijf bij deze beslissing. Want wanneer jullie vaak van gedachten veranderen kunnen er door derden fouten gemaakt worden omdat ze niet meer precies weten wat jullie nou wilden.
Wanneer jullie de beslissing hebben gemaakt moeten jullie alle betrokken partijen op de hoogte brengen. Denk hierbij aan de ceremoniemeester, de trouwlocatie, de cateraar etc. Over het algemeen mag je er vanuit gaan dat deze partijen professioneel genoeg zijn om snel te schakelen.


HOE BEREID JE JE VOOR OP REGEN OP JE TROUWDAG?

Paraplu: Grote, kleine en vooral kleurrijke paraplu’s! Zorg voor voldoende paraplu’s voor zowel jezelf maar ook voor je gasten, voor als ze even naar de auto moeten, gaan roken of even frisse lucht nodig hebben. Want zeg nou zelf, hoe deze paraplu's op de foto hieronder worden gecombineerd bij de rest van de styling, dat is toch super leuk!

regen-bruiloft

Laarzen: Moet je toch even naar buiten wil je natuurlijk niet dat je mooie trouwschoenen vies worden. Koop gave laarzen in de kleur van jullie bruiloft. Hebben jullie geen kleurenthema? Kies er dan een met een toffe print! Laarzen zijn ook zeker handig als het net geregeld heeft en jullie willen toch de shoot buiten doen. Ennuh, ze staan ook nog eens geweldig op je trouwfoto!

Alternatieve fotolocatie: Misschien niet een heel goed idee om met regen de fotoshoot in het bos te doen. Of bij die leuke vijver die jullie bedacht hadden. Bedenk dus ook alternatieve fotolocaties (binnen) waar jullie ook trouwfoto’s kunnen maken waardoor de trouwfoto’s niet minder mooi gaan worden. Heb je geen inspiratie? Vaak weet je trouwfotograaf nog wel leuke plekjes.

BBQ: Hadden jullie een bbq gepland voor het diner. Dan zit de regen wel erg in de weg! Maar dat wil niet zeggen dat het diner dan verpest is! Overleg met je trouwlocatie wat de mogelijkheden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote partytent met statafels of grote parasols waar je de bbq onderzet en de gasten laat je binnen zitten.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,3 / 5 gebaseerd op 40 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN