De voor- en nadelen van een verrassingsbruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 22 april 2016

We horen en zien het steeds vaker: een verrassingsbruiloft. Mocht je niet weten wat we precies bedoelen: een bruiloft waarbij de gasten niet weten dat het bruidspaar gaat trouwen. Zij denken dat ze naar een verjaardag of andere gelegenheid gaan en de verrassing is dat het een bruiloft is! Wij hebben alle voor- en nadelen op een rij gezet.

 

Nadeel 1: Je krijgt misschien geen cadeaus

Bij een ‘normale’ bruiloft krijg je natuurlijk altijd de mooiste cadeaus van je gasten. Wanneer zij denken dat ze naar een verjaardag gaan, zullen zij waarschijnlijk toch met een minder spectaculair cadeau aankomen. Dit kan weer een voordeel zijn wanneer je toch liever geen cadeaus voor je bruiloft wilt en alles al hebt wat je hartje begeert.

Blij bruidspaar verrassingsbruiloft
 

Nadeel 2: Gasten die het niet snappen

Je moeder begrijpt er waarschijnlijk helemaal niets van en is misschien zelfs wel beledigd dat jij haar niet in het proces van de organisatie van je bruiloft betrokken hebt. Het is toch haar kleine meid die gaat trouwen. Dit kun je heel makkelijk oplossen: vertel het bijvoorbeeld alleen aan je ouders. Zo kun je toch lekker samen met je moeder shoppen voor jouw droomjurk, maar is het voor alle andere gasten nog één grote verrassing!
 

Nadeel 3: Geen vrijgezellenfeest

Natuurlijk kan je wel een toffe avond uit met je vriendinnen plannen, dat jullie misschien al vaker, maar dat voelt toch anders dan een vrijgezellenfeest. Jij zal niet in het middelpunt van de belangstelling staan en er worden geen gekke spellen voor de bruiloft gespeeld. Mocht je echt geen fan zijn van de spotlights, is dit juist ideaal voor jou. Nodig je vriendinnen uit voor een te gekke avond uit, geniet er optimaal van en zie het zelf gewoon als jouw vrijgezellenfeest, zonder dat aan de rest te verklappen.

surprise verrassingsbruiloft
 

Nadeel 4: Gasten die niet komen opdagen

Veel gasten krijgen vrij voor een bruiloft of zeggen er andere belangrijke plannen voor af. Voor een verjaardag of andere gelegenheid doen zij dat misschien minder snel.  Je wilt ook niet verklappen aan die personen dat het om een bruiloft gaat, want dan is de hele verrassing weg. Lastig dilemma en zeker een nadeel.
 

Voordeel 1: Minder stress

Omdat jullie bruiloft super spontaan is, is er ook minder druk om alles perfect te laten zijn. Gasten hebben namelijk van te voren geen verwachtingen van de bruiloft, dus daar hoef jij ook niet naartoe te leven.
 

Voordeel 2: Je bent super uniek

Ondanks dat we het steeds meer zien, wordt het nog steeds weinig gedaan. Het is nog nieuw genoeg om super uniek te zijn. Je zal je gasten ook echt verrassen en is dat niet één van de leukste dingen die er is, iemand verrassen? Je zal een heuse trendsetter zijn!

ceremonie
 

Voordeel 3: Je wordt niet ‘lastig gevallen’ door je gasten met de gekste vragen

Ze zijn er toch wel vaak hoor, de gasten die de voorbereidingen niet altijd even makkelijk maken. “Mag mijn kindje ook mee komen? Is er een plek voor zijn/haar middagdutje?”, “Ik begrijp het thema niet zo goed, wat moet ik aan?” of “Ik kan er maar een deel van de dag bij zijn, kan ik later aansluiten”. Allemaal vragen waar je als bruid niet altijd op zit te wachten. Met zo’n verrassingsbruiloft heb jij daar in ieder geval geen ‘last’ van!
 

Voordeel 4: Het bespaart geld

Voor een verjaardagsfeest stuur je geen dure uitnodigingen naar iedereen apart, dat is al je eerste winst. Ook omdat het spontaner is en vaak meer casual, hoef je geen hele dag ervoor uit te trekken (inclusief eten en drinken voor iedereen). Nee, een avondceremonie met aansluitend een knalfeest en lekkere hapjes en drankjes is al genoeg!

Heb je nu besloten om een verrassingsbruiloft te organiseren? Kom dan zeker volgende week terug op Trouwplannen.nl, dan beschrijven we namelijk tot in detail hoe je het aanpakt. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,1 / 5 gebaseerd op 25 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN