Drones: trouwfotografie en film vanuit de lucht

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 4 februari 2016

Je gaat binnenkort trouwen en je hebt een droomlocatie uitgezocht, maar wat is de beste manier om dit vast te leggen in alle glorie? Heb je wel eens gedacht aan een drone? Deze kleine vliegtuigjes die vanuit de lucht foto’s en film maken zijn momenteel hot en trendy. Om dit te kunnen verwezenlijken kun je dat het beste overlaten aan een professional. Daarom hebben wij gesproken met fotograaf en filmmaker Jay Oliveira van Beste Bruidsfotograaf!

 

Beste Bruidsfotograaf

 

De mogelijkheden die er tegenwoordig met drones zijn, zullen veel competitie bieden tegenover een traditioneel trouwalbum bijvoorbeeld. Niets is te vergelijken met de filmische grandeur van beeldmateriaal gemaakt vanuit de lucht. Je kunt je gehele locatie, al jullie tevreden gasten en misschien zelfs een adembenemende zonsondergang vangen. Vanuit de lucht zijn de mogelijkheden oneindig om fantastische beelden te maken. Maar voordat je aan een drone op je trouwdag begint, moet je aan een aantal dingen denken:

 

Fotografie met drones

 

1. Drones kunnen storend zijn

Drones maken best veel lawaai. Ze hebben propellers, een motor en dat maakt herrie. Het laatste wat je zou willen is dat een drone over jou en je geliefde heen vliegt terwijl je het ja- woord tegen elkaar zegt. Jay Oliveira en zijn team vliegen niet met de drone tijdens cruciale momenten gedurende jullie ceremonie om zo onderbrekingen te voorkomen. Dit zou je advies moeten zijn voor eventueel je fotograaf of filmmaker tijdens jullie bruiloft.

 

2. Drone fotografie zorgt voor extra kosten

Laten we eerlijk zijn, een budget voor jullie bruiloft wordt vaak zorgvuldig verdeeld en er is vaak geen plek voor extra onvoorziene kosten. Dit is dus vaak een extra kostenpost waarvoor je 900 Euro extra (of soms zelfs meer) moet neertellen, maar… Je wilt ook je dag onvergetelijk maken en je gaat er nog jarenlang plezier van hebben dus dan is deze investering eigenlijk wel de moeite waard. 

 

Fotografie met drones

 

3. Drones kunnen niet vliegen als het slecht weer is

Het zijn elektronische apparaten en nee, ze kunnen niet tegen regen. Maar er zijn natuurlijk oplossingen! In Nederland regent het vaak niet constant en er zijn dus altijd momenten waarop het even niet regent. Dit is het moment waarop je fotograaf even de drone kan inzetten zoals je hieronder ziet in dit filmpje. Het was toen een hele regenachtige dag maar toch wist Jay Oliveira momenten te pakken waardoor het toch mogelijk was om met de drone te vliegen:

 

 

4. Teveel wind is ook een issue

Een ander aspect van het klimaat is ook teveel wind. Alhoewel drones tegenwoordig steeds sterker worden en dus tegen heel veel kunnen, kan wind zorgen voor schrokkerige beelden en dus adviseert Jay Oliveira om dit op een rustige dag met weinig wind te doen. Ook hier zijn altijd wel manieren te verzinnen om dit toch voor elkaar te krijgen.

 

Trouwvideo met drones

 

En tenslotte…

 

5. Niet elke locatie is geschikt voor drones

Ook is het niet altijd toegestaan om met drones te vliegen. Overleg met je fotograaf wat de opties zijn…

Al met al moet het een weloverwogen keuze zijn maar uiteindelijk zal je er zeker geen spijt van hebben. Drones kunnen de beelden van je bruiloft naar “de next level” brengen en aangezien je die nog vaak zult herbeleven in je trouwfilm of album is het een aantrekkelijke optie op je trouwpakket. Hieronder kun je een trouwfilmpje zien gemaakt door Jay Oliveira in de mooie binnenstad van Delft.

 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,1 / 5 gebaseerd op 12 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN