Een sluier? De mooiste bruidskapsels met een sluier

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 11 oktober 2023

Wil jij een bruidskapsel met sluier? We kennen de sluier allemaal, misschien is het wel de meest bridal accessoire van allemaal. Heel erg klassiek, maar tot op de dag van vandaag dragen veel bruiden een sluier. In deze blog geven we je inspiratie voor de mooiste bruidskapsels met een sluier.

bruidskapsel-met-sluier-1

Sluier

Vroeger werd de sluier gedragen om het gezicht van de bruid te bedekken. Als de bruid door haar vader naar het altaar gebracht wordt hangt de sluier voor haar gezicht. Na het ja-woord wordt de sluier door haar man afgedaan voor de first kiss! Superromantisch! Tegenwoordig wordt de sluier meestal de hele tijd naar achteren gedragen. En dat snap ik! Want die prachtige stralende lach moet iedereen zien als je het mij vraagt!

Zorg dat de sluier bij de rest van je look past. Heb je gekozen voor een moderne trouwjurk of wellicht een trouwpak? Kies dan ook een moderne sluier die er mooi bij aansluit. Ga je voor een meer romantischere bohemian trouwjurk? Kies dan voor een sluier met kant die bijvoorbeeld prachtig achter je je trouwjurk aan sleept.

Maak je sluier persoonlijk!

Een sluier is de nummer 1 bridal accessoire voor bij je trouwjurk. Wil jij het nog extra speciaal maken? Laat dan wat op de sluier borduren. Bijvoorbeeld jullie initialen en de trouwdatum, hoe romantisch is dat! Of laat jullie kinderen hun naam schrijven en laat dit op de sluier borduren. De opties zijn eindeloos en dit zorgt er echt voor dat je sluier en je look ontzettend persoonlijk en uniek is!

bruidskapsel-met-sluier-5   bruidskapsel-met-sluier-7

Bruidskapsel met een sluier en los haar

Wil jij je zwierige lange lokken het liefst los dragen op je bruiloft? Geen probleem, dan kan je nog steeds die prachtige sluier dragen. Ga dan voor een sluier met een klem, deze kan je zelf gemakkelijk in doen door de kam die eraan zit. Let altijd wel op dat je de bolling van de kam op dezelfde manier als de bolling op je hoofd plaatst, anders zit de sluier verkeerd om.

Opgestoken bruidskapsels met een sluier

Een sluier combineert ook ontzettend goed met een opgestoken bruidskapsel. Dit geeft een klassieke en romantische twist aan je gehele look. Kies voor een hoog opgestoken bruidskapsel, of kies juist voor een laag opgestoken bruidskapsel. Trouw je in de zomer? Dan is dit ook een stuk luchtiger dan een bruiskapsel met los haar of een half opgestoken bruidskapsel.

bruidskapsel-met-sluier-4   bruidskapsel-met-sluier-6

Kort haar met een sluier

Ook met die prachtige korte coupe kan je zeker een sluier dragen! Laat je korte lokken lekker los hangen en draag daar je sluier op, zeker uniek!

Half opgestoken bruidskapsels met een sluier

Wil je toch een andere look dan die losse lokken die je wellicht dagelijks hebt maar liever geen compleet opgestoken coupe, kies dan voor een half opgestoken bruidskapsel. Dit zit er prachtig uit in combinatie met je sluier. Je kunt de sluier namelijk makkelijk bevestigen op het opgestoken deel. Je kan de kam van de sluier er makkelijk in plaatsen en zo blijft de sluier ook altijd op de goede plek zitten.

bruidskapsel-met-sluier-2   bruidskapsel-met-sluier-3

Doe ook inspiratie op met de blog: "Trouwen in een trouwpak of jumpsuit? Wij zeggen doen!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 1 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN